Contribute
Register

macOS High Sierra Public Beta 2 is Now Available

tonymacx86

Administrator
Staff member
Joined
Nov 18, 2009
Messages
8,660
Motherboard
PRIME Z490-A
CPU
Core i5 10600K
Graphics
Radeon RX Vega 56
Mac
MacBook Air
Classic Mac
Apple, PowerBook
Mobile Phone
iOS
The macOS High Sierra 10.13 Public Beta 2 is now available. Apple wants as many users as possible to test macOS High Sierra to provide constructive feedback before the official release later this fall. To participate in the free Public Beta, you must enroll in the Apple Beta Software Program using your Apple ID.

Enroll in the Free Apple Beta Software Program
https://beta.apple.com/sp/betaprogram/welcome

This site will allow discussion of this software and its installation for those who have enrolled. Users can post for support in the following areas: High Sierra Desktop Support, High Sierra Desktop Guides, High Sierra Laptop Support and High Sierra Laptop Guides.

If you're installing the Public Beta, let us know how it goes!

Related:
macOS High Sierra Public Beta is Now Available
How to Create a macOS High Sierra Public Beta Installation USB
Introducing the macOS High Sierra Critter!
High Sierra Desktop Support
High Sierra Desktop Guides
High Sierra Laptop Support
High Sierra Laptop Guides
Apple Reveals macOS High Sierra at WWDC - Available Fall 2017
 
Joined
Jan 27, 2014
Messages
182
Motherboard
MSI z87 mpower max
CPU
Intel I7 4770k
Graphics
Gainward Nvidia 760 2GB Phantom
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
I just finished updating. TRIM survived and so did sound (edited).

USB 3.0 still not working, I have been browsing the net hoping to find the piece of code to put in the config.plist to raise the ports from 15 to 20 (8 series) but no luck so far :(
 
Joined
Sep 29, 2013
Messages
155
Motherboard
Gigabyte Z390 Aorus Ultra
CPU
i9-9900K
Graphics
UHD 630, RTX 2080 Super
Mobile Phone
iOS
Ok, this is weird.. what's the buildnumber supposed to be? I got 17A306f, chose to update to PB 2 from App Store but when I have a look at what was installed it says "macOS High Sierra Developer Beta" version 3 :?:

Any ideas?
 
Last edited:

Gigamaxx

Moderator
Joined
May 15, 2016
Messages
5,996
Motherboard
GIGABYTE X470 Arous Gaming 7 WiFi
CPU
Ryzen R9 3900X
Graphics
RX 480
Mac
iMac
Ok, this is weird.. what's the buildnumber supposed to be? I got 17A306f, chose to update to PB 2 from App Store but when I have a look at what was installed it says "macOS High Sierra Developer Beta" version 3 :?:

Any ideas?
Same happened to me, now I can't access the public beta versions. Good news is the HDMI audio now works on AMD RX cards.
 
Joined
Feb 21, 2013
Messages
232
Motherboard
Gigabyte GA-B85M-D3H
CPU
E3-1241v3
Graphics
GT 740
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Same here. I just chalked it up to PB2 being the same as DP3. It did install without problems and has eliminated a couple of minor annoyances, so as long as I can keep updating as betas are released I'm good with it.
 

Sniki

Moderator
Joined
Jan 5, 2016
Messages
2,167
Motherboard
HP Elite 8300 SFF
CPU
i7-3770
Graphics
Intel HD3000
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Same here. I just chalked it up to PB2 being the same as DP3. It did install without problems and has eliminated a couple of minor annoyances, so as long as I can keep updating as betas are released I'm good with it.
Hi DrTom,
Has this Beta fixed the issue where if you were copying a file folder,the folder icon stayed permanently with the copy progress bar (like still being copied) until you restarted finder ?,
That bug was so confusing since even the copy window was completed the icon stayed like that making me think the copying process still isn't completed.
 

LA3

Joined
Aug 2, 2014
Messages
25
Motherboard
Gigabyte GA-Z87M-D3H
CPU
i5
Graphics
HD 4600
Mac
iMac, MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
Classic, iBook, iMac, Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
Have version 10.13 Beta (17A306f) running after downloading from app site and doing a usual update from original Beta. Just like a normal Mac. Bought a new PNY ssd to install High Sierra and try APFS out. Gave up after a few try's with APFS and reformatted to HFS and everything went fine. (many thanks to Dr Tom!) Needed to remove and then add back my wireless MM in Mouse Preference pane to get it to work. Also needed to reinstall, IO80211Family.kext, to get WIFI working with my TP Link TL-WN881ND. Everything works fine now.
 
Joined
Feb 21, 2013
Messages
232
Motherboard
Gigabyte GA-B85M-D3H
CPU
E3-1241v3
Graphics
GT 740
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Hi DrTom,
Has this Beta fixed the issue where if you were copying a file folder,the folder icon stayed permanently with the copy progress bar (like still being copied) until you restarted finder ?,
That bug was so confusing since even the copy window was completed the icon stayed like that making me think the copying process still isn't completed.
Sniki,

I have not experienced this problem, or at least it isn't present in this beta. However, I opted not to use the APFS, so if you selected the new file system that might be the source of this particular problem.

Tom
 
Top