macOS High Sierra Public Beta 2 is Now Available

Discussion in 'High Sierra Desktop Support' started by tonymacx86, Jul 12, 2017.

  1. tonymacx86

    tonymacx86 Administrator Staff Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    8,358
    Mobo:
    GA-Z270X-UD5
    CPU:
    Core i3-7100
    Graphics:
    HD 630
    Mac:
    MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    Apple, PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    Jul 12, 2017 at 6:35 PM #1
    tonymacx86

    tonymacx86 Administrator Staff Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    8,358
    Mobo:
    GA-Z270X-UD5
    CPU:
    Core i3-7100
    Graphics:
    HD 630
    Mac:
    MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    Apple, PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    [​IMG]
    The macOS High Sierra 10.13 Public Beta 2 is now available. Apple wants as many users as possible to test macOS High Sierra to provide constructive feedback before the official release later this fall. To participate in the free Public Beta, you must enroll in the Apple Beta Software Program using your Apple ID.

    Enroll in the Free Apple Beta Software Program
    https://beta.apple.com/sp/betaprogram/welcome

    This site will allow discussion of this software and its installation for those who have enrolled. Users can post for support in the following areas: High Sierra Desktop Support, High Sierra Desktop Guides, High Sierra Laptop Support and High Sierra Laptop Guides.

    If you're installing the Public Beta, let us know how it goes!

    Related:
    macOS High Sierra Public Beta is Now Available
    How to Create a macOS High Sierra Public Beta Installation USB
    Introducing the macOS High Sierra Critter!
    High Sierra Desktop Support
    High Sierra Desktop Guides
    High Sierra Laptop Support
    High Sierra Laptop Guides
    Apple Reveals macOS High Sierra at WWDC - Available Fall 2017
     
  2. elgipsy

    elgipsy

    Joined:
    Jan 27, 2014
    Messages:
    172
    Mobo:
    MSI z87 mpower max
    CPU:
    Intel I7 4770k
    Graphics:
    Gainward Nvidia 760 2GB Phantom
    Mobile Phone:
    iOS
    Jul 12, 2017 at 6:49 PM #2
    elgipsy

    elgipsy

    Joined:
    Jan 27, 2014
    Messages:
    172
    Mobo:
    MSI z87 mpower max
    CPU:
    Intel I7 4770k
    Graphics:
    Gainward Nvidia 760 2GB Phantom
    Mobile Phone:
    iOS
    I just finished updating. TRIM survived and so did sound (edited).

    USB 3.0 still not working, I have been browsing the net hoping to find the piece of code to put in the config.plist to raise the ports from 15 to 20 (8 series) but no luck so far :(
     
  3. Lundli

    Lundli

    Joined:
    Sep 29, 2013
    Messages:
    80
    Mobo:
    MSI Z270 Gaming pro carbon
    CPU:
    i5 7600K
    Graphics:
    Asus GTX 1070
    Jul 12, 2017 at 8:19 PM #3
    Lundli

    Lundli

    Joined:
    Sep 29, 2013
    Messages:
    80
    Mobo:
    MSI Z270 Gaming pro carbon
    CPU:
    i5 7600K
    Graphics:
    Asus GTX 1070
    Ok, this is weird.. what's the buildnumber supposed to be? I got 17A306f, chose to update to PB 2 from App Store but when I have a look at what was installed it says "macOS High Sierra Developer Beta" version 3 :?:

    Any ideas?
     
    Superbogey likes this.
    Last edited: Jul 12, 2017
  4. Gigamaxx

    Gigamaxx

    Joined:
    May 15, 2016
    Messages:
    1,880
    Mobo:
    GIGABYTE Z170M D3H
    CPU:
    I5 6500
    Graphics:
    AMD RX 480
    Mac:
    iMac
    Jul 12, 2017 at 8:29 PM #4
    Gigamaxx

    Gigamaxx

    Joined:
    May 15, 2016
    Messages:
    1,880
    Mobo:
    GIGABYTE Z170M D3H
    CPU:
    I5 6500
    Graphics:
    AMD RX 480
    Mac:
    iMac
    Same happened to me, now I can't access the public beta versions. Good news is the HDMI audio now works on AMD RX cards.
     
    Superbogey likes this.
  5. elgipsy

    elgipsy

    Joined:
    Jan 27, 2014
    Messages:
    172
    Mobo:
    MSI z87 mpower max
    CPU:
    Intel I7 4770k
    Graphics:
    Gainward Nvidia 760 2GB Phantom
    Mobile Phone:
    iOS
    Jul 12, 2017 at 8:38 PM #5
    elgipsy

    elgipsy

    Joined:
    Jan 27, 2014
    Messages:
    172
    Mobo:
    MSI z87 mpower max
    CPU:
    Intel I7 4770k
    Graphics:
    Gainward Nvidia 760 2GB Phantom
    Mobile Phone:
    iOS
    Indeed same here; did not pay attention to this
     
  6. DrTom

    DrTom

    Joined:
    Feb 21, 2013
    Messages:
    207
    Mobo:
    PowerMac G5: GA-B75M-D3H; GA-B85M-D3H
    CPU:
    i3 3225; Xeon E3-1241V3; i5 3570; i3 4340
    Graphics:
    HD4000; HD 4600; GT 640; GT 740
    Mac:
    Mac mini
    Mobile Phone:
    iOS
    Jul 12, 2017 at 9:08 PM #6
    DrTom

    DrTom

    Joined:
    Feb 21, 2013
    Messages:
    207
    Mobo:
    PowerMac G5: GA-B75M-D3H; GA-B85M-D3H
    CPU:
    i3 3225; Xeon E3-1241V3; i5 3570; i3 4340
    Graphics:
    HD4000; HD 4600; GT 640; GT 740
    Mac:
    Mac mini
    Mobile Phone:
    iOS
    Same here. I just chalked it up to PB2 being the same as DP3. It did install without problems and has eliminated a couple of minor annoyances, so as long as I can keep updating as betas are released I'm good with it.
     
    Superbogey and Sniki like this.
  7. Sniki

    Sniki

    Joined:
    Jan 5, 2016
    Messages:
    540
    Mobo:
    Lenovo ThinkPad L440
    CPU:
    Core i5-4300M/HM86
    Graphics:
    Intel HD 4600/1920x1080
    Mobile Phone:
    Android, iOS, Windows Phone
    Jul 12, 2017 at 9:44 PM #7
    Sniki

    Sniki

    Joined:
    Jan 5, 2016
    Messages:
    540
    Mobo:
    Lenovo ThinkPad L440
    CPU:
    Core i5-4300M/HM86
    Graphics:
    Intel HD 4600/1920x1080
    Mobile Phone:
    Android, iOS, Windows Phone
    Hi DrTom,
    Has this Beta fixed the issue where if you were copying a file folder,the folder icon stayed permanently with the copy progress bar (like still being copied) until you restarted finder ?,
    That bug was so confusing since even the copy window was completed the icon stayed like that making me think the copying process still isn't completed.
     
  8. LA3

    LA3

    Joined:
    Aug 2, 2014
    Messages:
    20
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z87M-D3H
    CPU:
    3.3 GHz Intel Core i5
    Graphics:
    Intel 4600 on board
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac Pro
    Classic Mac:
    Classic, iBook, iMac, Power Mac, PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    Jul 12, 2017 at 11:10 PM #8
    LA3

    LA3

    Joined:
    Aug 2, 2014
    Messages:
    20
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z87M-D3H
    CPU:
    3.3 GHz Intel Core i5
    Graphics:
    Intel 4600 on board
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac Pro
    Classic Mac:
    Classic, iBook, iMac, Power Mac, PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    Have version 10.13 Beta (17A306f) running after downloading from app site and doing a usual update from original Beta. Just like a normal Mac. Bought a new PNY ssd to install High Sierra and try APFS out. Gave up after a few try's with APFS and reformatted to HFS and everything went fine. (many thanks to Dr Tom!) Needed to remove and then add back my wireless MM in Mouse Preference pane to get it to work. Also needed to reinstall, IO80211Family.kext, to get WIFI working with my TP Link TL-WN881ND. Everything works fine now.
     
  9. DrTom

    DrTom

    Joined:
    Feb 21, 2013
    Messages:
    207
    Mobo:
    PowerMac G5: GA-B75M-D3H; GA-B85M-D3H
    CPU:
    i3 3225; Xeon E3-1241V3; i5 3570; i3 4340
    Graphics:
    HD4000; HD 4600; GT 640; GT 740
    Mac:
    Mac mini
    Mobile Phone:
    iOS
    Jul 12, 2017 at 11:14 PM #9
    DrTom

    DrTom

    Joined:
    Feb 21, 2013
    Messages:
    207
    Mobo:
    PowerMac G5: GA-B75M-D3H; GA-B85M-D3H
    CPU:
    i3 3225; Xeon E3-1241V3; i5 3570; i3 4340
    Graphics:
    HD4000; HD 4600; GT 640; GT 740
    Mac:
    Mac mini
    Mobile Phone:
    iOS
    Sniki,

    I have not experienced this problem, or at least it isn't present in this beta. However, I opted not to use the APFS, so if you selected the new file system that might be the source of this particular problem.

    Tom
     
  10. Fergarth

    Fergarth

    Joined:
    Feb 5, 2014
    Messages:
    86
    Mobo:
    Asus X-99 Pro USB 3.1
    CPU:
    Intel Core i7 5820K 3.3GHz 15MB
    Graphics:
    Asus GeForce GTX 960 Strix DirectCU II OC 4GB GDDR5
    Mac:
    Mac Pro
    Mobile Phone:
    Android, iOS, Windows Phone
    Jul 13, 2017 at 12:21 AM #10
    Fergarth

    Fergarth

    Joined:
    Feb 5, 2014
    Messages:
    86
    Mobo:
    Asus X-99 Pro USB 3.1
    CPU:
    Intel Core i7 5820K 3.3GHz 15MB
    Graphics:
    Asus GeForce GTX 960 Strix DirectCU II OC 4GB GDDR5
    Mac:
    Mac Pro
    Mobile Phone:
    Android, iOS, Windows Phone

    Attached Files:

    • Captura de ecrã 2017-07-13, às 00.18.39.png  (1.9 MB, 7,521 views)

Share This Page