Contribute
Register

macOS High Sierra is Now Available on the Mac App Store

Status
Not open for further replies.
Joined
Oct 22, 2015
Messages
25
Motherboard
GA-Z170X-UD5 TH
CPU
i7-6700K
Graphics
Gigabyte GeForce GTX 960
Mac
  1. MacBook
Classic Mac
  1. iBook
Care to share your experience with Z170X firmware trouble? I'd love to know what I'm in for...

Cannot tell too many interesting facts ... I had to remove one pair of memory modules and the graphics card to boot into the firmware screen, then did all the known corrections there (including setting memory to XMP profile), then had to figure out how to correct the old Sierra config.plist settings within the Clover boot menu, as High Sierra boot got stuck every time ... I needed at least 20 reboots to get to a successful boot, then finally arrived in macOS, changed all the relevant settings in config.plist, and had many more reboots to refine it. Strangely the USB works fine with the old uia-exclude-setting, whereas none of the newer methods worked.
I don't like that childish looking "racing" interface of the new Gigabyte firmware, but still I would recommend it highly:
1. There are no excessive boot entries anymore.
2. On F5 I couldn't get my 6700K below 1100 MHz idle – on F22a it's 800 MHz. (Could be due to OC before, though.)

On High Sierra I removed all the rubbish, as I do always:
iTunes, iBooks, Photos, Maps, Messages, Notes, Reminders, Stickies, Time Machine.
And – as I am radically boycotting anything from Microslut and Oracle: I removed every file containing "Microsoft", "Oracle" and "Java" (not Javascript!), mainly located in various /Library or /System/Library folders, as I have to do after every update or upgrade, and also from some applications, namely LibreOffice, within their packages.
Now I feel "clean" again. :)
Though, I still haven't found a way to replace the disgusting Microslut FAT format of the EFI partition – any ideas about that?!?
 

Attachments

  • config.plist
    9.2 KB · Views: 212
Last edited:
Joined
Jun 5, 2014
Messages
75
Motherboard
Plex HD79
CPU
xeon e5-2689
Graphics
Radeon RX 570 4GB
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
After updating, I can't boot my hackintosh. I have done the copy paste of FakeSMC and apfs.efi. When I press boot Mac from my SSD, it only shows the Apple logo with a progress bar for only a second, and then it restarts.

Any help?
 
Joined
Jan 11, 2013
Messages
1
Motherboard
Gigabyte z97x-ud5h
CPU
4770k
Graphics
GTX 960
After updating, I can't boot my hackintosh. I have done the copy paste of FakeSMC and apfs.efi. When I press boot Mac from my SSD, it only shows the Apple logo with a progress bar for only a second, and then it restarts.

Any help?

It would be useful to add some information after booting with "-v" boot parameter (verbose mode), but what you describe may just be a kernel panic. I had the same thing after upgrading. The update finished, but then I couldn't boot my Mac anymore. After booting into single user mode (-s), I looked at the panic log files in /Library/Logs/DiagnosticReports and saw that the panic caused by a leftover kext for the Intel e1000 network adapter. After removing it from /System/Library/Extensions, I managed to boot into the preboot partition that was created during the upgrade (not my original mac partition). And ONLY THEN could I boot into my regular partition. Everything was just fine from then (installed nvidia web drivers etc.). One thing that bothers me is that the preboot partition still exists. I guess i could delete it but I don't care too much for it.
 
Joined
May 30, 2016
Messages
568
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
  3. MacBook Pro
  4. Mac Pro
Classic Mac
  1. iMac
  2. SE/30
Mobile Phone
  1. iOS
I upgraded with a 1080 card installed, didn’t have to disconnect anything.

Successful update procedure form Sierra to HS. Though I admit it was more of a pain than I'd have expected, probably due to my NVIDIA setup.

After (forgetting to) transferring the FaceSMC.kext to the Clover kexts directory, I had the installer hang on the spinning wheel for a long time (Verbose mode reported it hanging on the WindowDriver, infinitely trying to restart it after stopping in 0 secs). Turns out (for future note, even if it was mentioned before) that if you have ANY NVIDIA cards connected, even when using the iGPU, you HAVE to disconnect/disable ALL discrete GPUs (So Clover cannot see them) before installation can begin.

After that roadblock, installation went smoothly. Rebooted twice, installed the Web Drivers update, reinstalled Multibeast drivers (mainly for audio), and it works!
 
Joined
May 30, 2016
Messages
568
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
  3. MacBook Pro
  4. Mac Pro
Classic Mac
  1. iMac
  2. SE/30
Mobile Phone
  1. iOS
If you upgrade, you don't need MultiBeast or UniBeast, they just assist anyways. You can do it without them.
 
Joined
Feb 24, 2017
Messages
89
Motherboard
Giga GA-Z170MX-Gaming 5
CPU
i7-6700K
Graphics
Vega 64
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Pro
  4. Mac mini
  5. Mac Pro
Classic Mac
  1. 512K
  2. iMac
  3. Performa
  4. Power Mac
  5. Quadra
Mobile Phone
  1. iOS
I upgraded my current system (Sierra) which was running great to High Sierra, and after getting things back in order (NVIDIA drivers, USB and audio) my system is very unstable: It appears to be hard crashing a LOT. And that causes spontaneous reboots. Any pointers to solve this? I'm struggling here. TIA.
 
Joined
Sep 20, 2015
Messages
126
Motherboard
Dell PowerEdge T30
CPU
E3-1225 v5
Graphics
RX 580
GA-Z270X-UD5. i7-7700K. Samsung 960 Pro NVMe 2 TB. 64 GB DDR4-2400. Dual Vega Frontier Edition. BCM94360CD WiFi+BT. Sonnet 10 gigabit ethernet. FakeSMC. APFS (no fear, time machine backups).

Two Vegas in my system. Plugging a monitor into Vega1 and plugging nothing into Vega2 sporadically causes reboot on wake. Any comments?

With both Vegas attached to separate monitors via DP, no problems.
 
Joined
May 2, 2016
Messages
41
Motherboard
ASUS P8Z77-V DELUXE
CPU
i5-3570K
Graphics
NVIDIA GTX 770
Mac
  1. iMac
So has anybody installed today´s High Sierra update (Supplemental Update) from the App Store? Any issues you found?
 
Joined
Aug 23, 2010
Messages
143
Motherboard
Gigabyte GA-Z68X-UD4-B3 U1E
CPU
i7 2600K
Graphics
670GTX
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
So has anybody installed today´s High Sierra update (Supplemental Update) from the App Store? Any issues you found?

I am downloading it now...
 
Status
Not open for further replies.
Top