macOS High Sierra - Installation success but no Audio. help!!!!

Discussion in 'Audio' started by Jinjaninja1, Sep 30, 2017.

  1. Jinjaninja1

    Jinjaninja1

    Joined:
    Feb 18, 2013
    Messages:
    67
    Mobo:
    MSI Z97 Gaming 3
    CPU:
    intel Core i7
    Graphics:
    Asus GT 640
    Mac:
    iMac
    Sep 30, 2017 at 10:32 AM #1
    Jinjaninja1

    Jinjaninja1

    Joined:
    Feb 18, 2013
    Messages:
    67
    Mobo:
    MSI Z97 Gaming 3
    CPU:
    intel Core i7
    Graphics:
    Asus GT 640
    Mac:
    iMac
    Hi guys,

    I've successfully managed to fresh install macOS High Sierra on my hackintosh with msi Z97 Gaming 3 mobo. However, as always I've run into the problem of no audio. I've tried some tutorials on this forum with VoodoHD and Realtek audio guides no luck. If I remember clearly back in Sierra, using Multibeast I think I installed ALC 1150, 898 kexts for audio on this board. Not 100% sure.

    Could you please help me get back Audio on this mobo. It sucks because back then, we could use multibeast.

    Hope you will help.

    Thanks
     
  2. Jinjaninja1

    Jinjaninja1

    Joined:
    Feb 18, 2013
    Messages:
    67
    Mobo:
    MSI Z97 Gaming 3
    CPU:
    intel Core i7
    Graphics:
    Asus GT 640
    Mac:
    iMac
    Sep 30, 2017 at 5:10 PM #2
    Jinjaninja1

    Jinjaninja1

    Joined:
    Feb 18, 2013
    Messages:
    67
    Mobo:
    MSI Z97 Gaming 3
    CPU:
    intel Core i7
    Graphics:
    Asus GT 640
    Mac:
    iMac
    @toleda could you please help?

    I've tried messing around with different guides, even VoodoHDA no luck yet. Guess not having multibeast really sucks :(

    Please help, I do not wanna do another clean install as I struggled with this successful install for 1.5 days.
     
  3. j57

    j57

    Joined:
    Aug 2, 2014
    Messages:
    18
    Mobo:
    GA-Z97X-UD3H
    CPU:
    i5 4690
    Graphics:
    gtx760 gigabyte 2Gb
    Mac:
    iMac
    Sep 30, 2017 at 5:39 PM #3
    j57

    j57

    Joined:
    Aug 2, 2014
    Messages:
    18
    Mobo:
    GA-Z97X-UD3H
    CPU:
    i5 4690
    Graphics:
    gtx760 gigabyte 2Gb
    Mac:
    iMac
    Do you instal high sierra on APFS or HFS+ drive?
     
  4. Jinjaninja1

    Jinjaninja1

    Joined:
    Feb 18, 2013
    Messages:
    67
    Mobo:
    MSI Z97 Gaming 3
    CPU:
    intel Core i7
    Graphics:
    Asus GT 640
    Mac:
    iMac
    Sep 30, 2017 at 6:08 PM #4
    Jinjaninja1

    Jinjaninja1

    Joined:
    Feb 18, 2013
    Messages:
    67
    Mobo:
    MSI Z97 Gaming 3
    CPU:
    intel Core i7
    Graphics:
    Asus GT 640
    Mac:
    iMac
    hi @j57 I had moved apfs.efi file to clover usb when I was doing the fresh install, bu I chose MacOS Extended Journaled during installation in disk utility to make sure that the entire drive does not get APFS. And after install I moved apfs.efi file to clover location. Now it is APFS partition.

    Screen Shot 2017-09-30 at 10.36.56 PM.png
     
  5. j57

    j57

    Joined:
    Aug 2, 2014
    Messages:
    18
    Mobo:
    GA-Z97X-UD3H
    CPU:
    i5 4690
    Graphics:
    gtx760 gigabyte 2Gb
    Mac:
    iMac
    Sep 30, 2017 at 6:29 PM #5
    j57

    j57

    Joined:
    Aug 2, 2014
    Messages:
    18
    Mobo:
    GA-Z97X-UD3H
    CPU:
    i5 4690
    Graphics:
    gtx760 gigabyte 2Gb
    Mac:
    iMac
    But how you use MultiBeast with APFS? I have APFS too but in MultiBeast in drive dropdown I don't see my system drive...
     

    Attached Files:

    • Снимок экрана 2017-09-30 в 20.27.32.png  (59 KB, 22 views)
  6. toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    20,672
    Mobo:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 30, 2017 at 11:42 PM #6
    toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    20,672
    Mobo:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
  7. Jinjaninja1

    Jinjaninja1

    Joined:
    Feb 18, 2013
    Messages:
    67
    Mobo:
    MSI Z97 Gaming 3
    CPU:
    intel Core i7
    Graphics:
    Asus GT 640
    Mac:
    iMac
    Oct 1, 2017 at 2:18 AM #7
    Jinjaninja1

    Jinjaninja1

    Joined:
    Feb 18, 2013
    Messages:
    67
    Mobo:
    MSI Z97 Gaming 3
    CPU:
    intel Core i7
    Graphics:
    Asus GT 640
    Mac:
    iMac
    thanks for the link @toleda , Unfortunately, I'm very confused as to where to begin. Now I have installed many drivers as I said. How can I delete/uninstall them all and start fresh without doing a clean install?

    And what is the Audio kext suitable for my motherboard Z97 Gaming 3? ALC 1150, ALC 898? Could you please make the install instructions little comprehensible for me?

    Thanks a bunch.
     

Share This Page