Contribute
Register

macOS Catalina Public Beta is Now Available

Status
Not open for further replies.
Joined
Nov 1, 2014
Messages
204
Motherboard
Asus Prime X299-Deluxe II
CPU
i9-9980XE
Graphics
RX 6900 XT
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
The easiest update I've ever had
I just clicked "update" and in fifteen minutes everything ran smoothly

414998
 
Joined
May 23, 2016
Messages
174
Motherboard
Lenovo Y50-70
CPU
i7-4720HQ
Graphics
HD4600 / GTX 960M 1920x1080
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
everything works, except Bluetooth. But I can't do gen_debug. Attach files loaded.
 

Attachments

  • Schermata 2019-07-06 alle 08.50.49.png
    Schermata 2019-07-06 alle 08.50.49.png
    69.2 KB · Views: 85
  • Schermata 2019-07-06 alle 08.50.56.png
    Schermata 2019-07-06 alle 08.50.56.png
    31.6 KB · Views: 79
Joined
Sep 1, 2016
Messages
540
Motherboard
Gigabyte Z490 I Aorus Ultra
CPU
i9-10900K
Graphics
RX 580
So, apparently I screwed up. I was trying to change the HD icon for my startup drive, but no matter what I did, the change wouldn't take. So, I booted into Mojave from my Mojave drive, and made the change. Then, when I booted back into Catalina Beta 2, the option for my internal speakers was gone... only HDMI. I tried reapplying -lilubetaall, but still no internal speakers on reboot. I have confirmed the latest Apple ALC (1.3.9), Lilu (1.3.7) and Whatever Green (1.3.0), but no internal speakers. Does anyone have any ideas?

Well, I still don't know why booting into Mojave borked my system, but I simply ran the Catalina installer again, and now everything is back to normal... sound (internal speakers) is working and everything is back to normal.
 
Joined
Feb 5, 2011
Messages
94
Motherboard
GA-Z87X-UD5 TH
CPU
i5-4460
Graphics
HD4600
Mobile Phone
  1. iOS
A GT 710 works OOB on Catalina.
I used the config.plist from page 1 and with this .plist I cannot boot with the GT710. Only without. What can I try or what do I have to change inside the config.plist to get work?
 
Joined
Mar 17, 2018
Messages
128
Motherboard
Gigabyte Z490i Aorus Ultra
CPU
i7-10700k
Graphics
5700 XT
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I used the config.plist from page 1 and with this .plist I cannot boot with the GT710. Only without. What can I try or what do I have to change inside the config.plist to get work?

Typically, those conflig.plists use the boot argument "nv_disable=1" during installation. Check to see if that boot argument is there. If so, delete it, and restart your computer.
 
Joined
Feb 15, 2018
Messages
316
Motherboard
Aorus Master Z490
CPU
i9-10900K
Graphics
630
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
I used the config.plist from page 1 and with this .plist I cannot boot with the GT710. Only without. What can I try or what do I have to change inside the config.plist to get work?
710 is natively supported
Typically, those conflig.plists use the boot argument "nv_disable=1" during installation. Check to see if that boot argument is there. If so, delete it, and restart your computer.
yes I just checked the file and it does have that boot argument
so deleting that line will fix the probblem

also the Nvidia web flag is not check either
but since the card has native support it doesn't need that flag either

that option or setting is only need it when the person is installing web drivers
so removing the line will fix the problem just like you suggested
 
Last edited:
Joined
Jun 11, 2017
Messages
49
Motherboard
Micro-Star International Co. Ltd. MS-16GF (CLOVER UEFI)
CPU
i5 4210H
Graphics
HD 4600 + GTX 850M @ 1920x1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
Does GTX 1050 TI will work here on catalina ?
 
Status
Not open for further replies.
Top