Contribute
Register

macOS 10.15 Catalina is Now Available on the Mac App Store

Joined
May 7, 2019
Messages
18
Motherboard
Gigabyte Z390
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 570
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
thank you, I can now boot up fine without USB with those modifications!
 
Joined
Sep 13, 2012
Messages
69
Motherboard
Gigabyte Z97X-UD5H
CPU
i7-4790K
Graphics
EVGA Geforce GTX 960 SSC ACX 2.0
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
How can active Sidecar? My SMBIOS is iMac 2019.
Schermata 2019-10-10 alle 21.13.40.png
Schermata 2019-10-10 alle 21.14.23.png
 
Joined
May 7, 2019
Messages
18
Motherboard
Gigabyte Z390
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 570
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
i cannot enable Sidecar either, it says no devices and I have the latest iPad Pro
 
Joined
May 5, 2018
Messages
7
Motherboard
Gigabyte H370 HD3
CPU
i3-8100
Graphics
UHD 630
Mobile Phone
  1. iOS
I did my update directly from Mojave 10.14.6 Supplemental Update 2 two days ago. Upgrade was successful, but not as smooth as I hoped. I updated Clover from r4961 to r5070. I updated the kexts and added SSDT-ECUSBX.aml in Clover/ACPI/patched folder to resolve the apfs module start error. At first boot to Catalina, bluetooth was not available, so I added BrcmBluetoothInjector.kext in addition to BrcmFirmwareData.kext and BrcmPatchRAM2.kext in my Library/Extensions folder. Other than these two minor issues, everything else work so far.
Updated the desktop with no issues. I had the apfs module start error when I tried to update the laptop. I used the same solution to add SSDT-ECUSBX.aml in Clover/ACPI/patched folder. After successfully updated to Catalina do I still need to keep SSDT-ECUSBX.aml in Clover/ACPI/patched folder?
 
Joined
Dec 14, 2013
Messages
25
Motherboard
GA-Z87X-UD4H
CPU
i7-4770K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. 512K
  2. Centris
  3. Power Mac
  4. PowerBook
  5. Quadra
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Smoothest upgrade yet. Usually upgrades causes me to press the reboot button a few times, run verbose mode on startup and be very patient. This time though to problems whatsoever. I did upgrade my system recently to the latest version of every kext I had installed and also got Clover fully upgraded to the latest version.

Only problem I encountered I caused myself. I renamed my boot drive form Mojave to Catalina and forgot to update the clover configuration so that it knew which drive to boot off. Very quick fix though.
 
Last edited:
Joined
Feb 5, 2014
Messages
103
Motherboard
Asus X-99 Pro USB 3.1
CPU
i7 5820K
Graphics
GTX 960
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Like betas, so does the upgrade to the macOS Catalina 10.15 final, is running suave suavecito on the X-99 :thumbup::lol:
 

Attachments

  • 20191008_224206.jpg
    20191008_224206.jpg
    4.9 MB · Views: 100
  • Captura de ecrã 2019-10-08, às 22.55.50.png
    Captura de ecrã 2019-10-08, às 22.55.50.png
    1.6 MB · Views: 110
Joined
Feb 5, 2014
Messages
103
Motherboard
Asus X-99 Pro USB 3.1
CPU
i7 5820K
Graphics
GTX 960
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Like betas, so does the upgrade to the macOS Catalina 10.15 final, is running suave suavecito, on my X-99 :thumbup:
 
Joined
Dec 13, 2018
Messages
2
Motherboard
Gigabyte
CPU
8700K
Graphics
Radeon RX 580 8 GB
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Upgraded using the Software Update feature in System Preferences. Forgot to update Clover ahead of time. Upgrade took 2-3 hours but solid since upgrading. No issues including drivers.

System Details:
3.7GHz 6-Core Intel Core i7
32GB RAM
2x Radeon RX 580 8GB (powering 6 monitors)
Using Bluetooth for Keyboard/Mouse input.
 
Joined
Dec 28, 2012
Messages
37
Motherboard
GA-Z77-D3H
CPU
Intel i5 3570K 3.4GHz
Graphics
Intel HD4000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Great update on my Z77-D3H w/ HD4000 and Clover 4700, sleep was somehow fixed and had to update system version for WDN4800 wifi to work. Only thing is, I'm getting a garbled boot screen once the resolution changes to 1920x1080. I can live with this but it's never happened before with my HD4000.
 
Top