Contribute
Register

macOS 10.15.7 Supplemental Update

Joined
Oct 23, 2020
Messages
45
Motherboard
HP Elite 6300 Pro SFF
CPU
i5-3470S
Graphics
GT 710
Updated to macOS Catalina 10.15.7 (19H15) on OpenCore 0.6.3:
Screenshot 2020-11-07 at 22.23.12.png
 
Joined
Mar 30, 2019
Messages
27
Motherboard
Gigabyte Z390 AORUS Ultra
CPU
i7-9700K
Graphics
RX 590
Mobile Phone
  1. iOS
Do not install Clover 5126. I did so and system won't budge from Clover screen. Had to use EFI shell to restore Clover to 5122. After that install went flawless, and completed in 20 minutes or so. Prior to install, I updated the trio of AppleALC, Lilu and WhateverGreen
 
Joined
Oct 10, 2015
Messages
944
Motherboard
Z370 AORUS Gaming 3
CPU
i5-9600K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Do not install Clover 5126. I did so and system won't budge from Clover screen. Had to use EFI shell to restore Clover to 5122. After that install went flawless, and completed in 20 minutes or so. Prior to install, I updated the trio of AppleALC, Lilu and WhateverGreen
As r5122 is the last version without OpenCore embedded. This should be known by more people.
 
Joined
Apr 5, 2012
Messages
119
Motherboard
MSI Z270 Gaming Pro Carbon
CPU
i5-7600
Graphics
RX 570
Mobile Phone
  1. Android
Do not install Clover 5126. I did so and system won't budge from Clover screen. Had to use EFI shell to restore Clover to 5122. After that install went flawless, and completed in 20 minutes or so. Prior to install, I updated the trio of AppleALC, Lilu and WhateverGreen

As r5122 is the last version without OpenCore embedded. This should be known by more people.

I just found this out the hard way. I tried to update to Clover r5126, but my computer would not boot. I discovered that Clover was now using OpenCore for r5123+ from a post by Slice in the change log. I reverted back to 5122 using my backup. I know there are some configurations that I need to do to get it to work, but I don't have time right now. Updated Lilu, WhatEverGreen and Virtual SMC with Clover r5122 and all worked like a charm.

NewMacOS.jpg
 
Joined
Feb 23, 2017
Messages
274
Motherboard
MSI H97 GAMING 3
CPU
i5-4690
Graphics
HD 4600 & GTX 650 Ti
Mobile Phone
  1. iOS
Success! ~20 mins, a few restarts, Clover v5119 with updated kexts.
 
Joined
Dec 17, 2010
Messages
171
Motherboard
ASUS ROG Strix Z390-I Gaming
CPU
i7-8700
Graphics
HD 630
GA-z97n-wifi
i7 4790K
iGPU Intel HD 4600

Updated to 10.15.7 Supplemental from 10.15.7

Steps
  • Backed up the boot drive using Carbon Copy Cloner
  • Verified my EFI folders on both my boot drive and my cloned drive were the same
  • Clover version remains 5122
  • Updated Lilu.kext, AppleALC.kext and WhateverGreen.kext to current
    • Lilu.kext v1.4.9
    • AppleALC.kext v 1.5.4
    • WhateverGreen.kext v 1.4.4
  • Downloaded and Installed 10.15.7 Supplemental Update
  • Rebooted 3 times. Each time I manually selected the boot drive with the word "Install" in the name before timeout. The first reboot: Clover picks the correct "Install" boot volume. The second reboot: I have to select the "Install" boot volume. The third reboot: The "Install" volume is gone and Clover picks the normal boot volume. This seems to be a consistent pattern when I do updates.
  • Success!
10.15.7 Supplemental Update.png
 
Joined
Mar 22, 2013
Messages
64
Motherboard
Gigabyte Z390 AORUS PRO
CPU
i7-9700K
Graphics
MSI RX 5700 XT
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Hi All,

update went smooth, BUT I get black screen after reboot :(
I got startup bar progress then black screen.
I tried to update Clover to 5126 a very bad idea :crazy: after the upgrade not able to boot at all. just got Apple logo.
Downgrade Clover to 5120 and change SMBIOS "product model" from iMac19,1 to MacPro6,1
and Miracle I was able to get the display back ;)
All is working fine now cool....

Forget to mention that sound is not working after the upgrade

Capture d’écran 2020-11-08 à 16.21.37.png
 
Last edited:
Joined
Sep 20, 2011
Messages
105
Motherboard
Gigabyte Z370M D3H
CPU
i5-8600K
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Update with Clover 5122 was very easy on all computers. Testing to update with OpenCore 6.2 did NOT work on a NUC8i3 (the one witch M.2 disc only) it ended with a disc image error -69736. Perhaps that is a SIP error? Please let me know if you know about it, thanks. Before update I also updated ALC, Lilu, WhateverGreen and VirtualSMC on all machines.
 

Attachments

  • IMG_9993.JPG
    IMG_9993.JPG
    4.4 MB · Views: 29
Joined
Apr 6, 2013
Messages
94
Motherboard
GA-H61N-USB3
CPU
i5-3570
Graphics
GT 640
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Updated my first old Asus motherboard, with the combo (from 10.15.2 to 10.15.7). That went well. I could not do from Apple Store because I suspect there were some problems with the login. My terminal was not working and was giving the message

login: login: Could not determine audit condition

[Process completed]

Well the upgrade (from 10.15.2 to 10.15.7) worked (clicked twice (after twice shutdown) on the pre-boot disk) and, after the upgrade, the Terminal went back to normal and said "chsh -s /bin/zsh". Done that too and terminal is fine. Updated the usual kexts. Then from Apple store I updated with the supplemental. Again two shutdowns/two restarts. I found that the audio woodooHDA creates problems. Anyway from some years I am using an USB attachment for the audio. So...
 
Last edited:
Joined
Aug 17, 2015
Messages
28
Motherboard
Dell XPS 13 7390
CPU
i7-10510U
Graphics
UHD 620/1920x1080
Smooth. 45 min, 3 reboots.
 
Top