Contribute
Register

macOS 10.15.6 Update

Jamesbond007

Moderator
Joined
May 21, 2011
Messages
5,921
Motherboard
Z390 Designare
CPU
i7 9700KF
Graphics
RX 580
Mac
  1. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Jul 29, 2014
Messages
132
Motherboard
GA-Z87X-UD5H
CPU
i7-4770K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook
  2. MacBook Air
Classic Mac
  1. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
10.15.6 no serial 2020-07-31.png


Success! I had an initial hiccough during the install with Clover 5120, but sorted it thanks to prior comments!!

Appears to be working well!
——————————————————————————————

Details, in case anyone finds them useful:

Started with 10.15.4 (I skipped an intermediate update)
Booting via Clover 5120 (initially)
Updated via the System Preferences

Initially started well:
7 minutes - Boot black screen, white apple. But it then rebooted to login screen. :(

I read the the last few pages here, then downgraded from Clover 5120 to Clover 5119.

On restart with Clover 5119, it resumed the install. Just like that!
1 minute - Reboot "Boot MacOS Install from [Drive name]. Light gray background, dark gray apple
8 minutes - Black background, white apple progress bar. "Estimated Time 43 minutes" (was only 8)

1 minute - Reboot - Boot MacOS from [drive name]
3 minutes - Light gray background, dark gray apple
20 seconds - Black background, white apple progress bar.

21 minutes of active installing (7 initial + 14 minutes after downgrading to Clover 5119)
Plus a few extra minutes to research why the first attempt failed, then to download, and reinstall the downgraded Clover 5199 bootloader.
 
Joined
Jun 7, 2017
Messages
8
Motherboard
Gigabyte GA-H110M-H DDR4
CPU
Intel Core I5-7400 3GHz KABY LAKE
Graphics
Intel HD Graphics 630
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Updated without a problem. Even during the boots, Clover chose the right drive every time.
 
Joined
Jul 17, 2016
Messages
24
Motherboard
Gigabyte Aorus MASTER Z390
CPU
i9-9900K
Graphics
Radeon VII
Mac
  1. iMac
Updated with a couple of reboots (first from installer inside macOS, the other one after the update booted from “Install macOS from Catalina“).
Actually everithing seems to be working fine.

I stil have in clover a “Install from Catalina - Data” disk, but I can ignore it.
 
Joined
Dec 26, 2018
Messages
15
Motherboard
GIGABYTE H370M D3H
CPU
i3-8100
Graphics
UHD Graphics 630
Mobile Phone
  1. Android
Updated two days ago from 10.15.2. I had some problems with the HDMI not working, which were solved in the last released of WhateverGreen (1.4.1). Then I faced a problem of my monitor not waking up after it goes to sleep (unless I turned it off/on again) which was solved by this thread.
 
Joined
Aug 17, 2020
Messages
1
Motherboard
Gigabyte
CPU
i5
Graphics
ATX and NVIDIA
I went from the latest version of Big Sur to Catalina 10.15.6 using UniBeast 10.3.0 and after the update it booted up, but during the GPU switch the screen went black. I had sound and keyboard control and could network into it so I knew the update appeared to be successful. None of the "Black Screen" Kext removals or their latest updates helped. I was able to bring it up in Intel internal GPU mode, but only in safe mode.

Final solution was to update Clover to the latest version, which was 5120 at the time of this writing. The current version in UniBeast 10.3.0 and MultiBeast 12.3.0 is 5119.

I am using a MSI mini ITX MB (H110I Pro AC) and ATI RX560 4GB.
 
Joined
Oct 4, 2011
Messages
12
Motherboard
Gigabyte Z87-D3HP
CPU
i5-4670K
Graphics
Intel HD4600
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I read the the last few pages here, then downgraded from Clover 5120 to Clover 5119.

Thanks a lot for this hint! Unfortunately it took me some hours until I found your post. Now I went back from 5221 to 5119 and my system boots again :)
 
Top