Contribute
Register

macOS 10.15.5 Update

Status
Not open for further replies.
Joined
Apr 15, 2013
Messages
86
Motherboard
Gigabyte Z370 Aorus Gaming 5
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Centris
  2. Color Classic
  3. LC
  4. Performa
  5. Quadra
  6. SE
Mobile Phone
  1. iOS
All fine.
Updated kexts Apple ALC, Lilu, Whatevergreen with Clover 5118.



Screenshot 2020-05-27 at 13.18.31.png
 
Joined
Jan 16, 2019
Messages
5
Motherboard
Asus VivoBook S150UQ-BQ178T
CPU
i5-7200U
Graphics
HD 620
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Update smoothly
Screenshot 2020-05-27 at 7.13.53 PM.png
 
Joined
Aug 6, 2015
Messages
174
Motherboard
HP EliteBook 850 G5
CPU
i5-8350U
Graphics
UHD 620
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Updated without issues, but I can't see new battery management even if I have MBP 2019 SMBIOS.
 
Joined
Oct 10, 2015
Messages
1,074
Motherboard
Z370 AORUS Gaming 3
CPU
i5-9600K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Z370 | 9600K | RX 580 build
截圖 2020-05-27 21.03.33a.png

Another easy 18-minute update.
 
Joined
Oct 26, 2018
Messages
31
Motherboard
ASUS Z390 ROG Maximus Hero XI (Wi-Fi)
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 580
Mobile Phone
  1. iOS
Successful update, with following notes:
  1. Attempted to update clover directly from configurator to r5118. Boot screen icons were missing, so downgraded back r5102 by downloading from tonymacx86.com, and re-installing. Icons returned normally. Staying with tonymacx86.com r5102 version. This has happened to me before when updating directly from configurator. Don't know why it happens. In the future, I'm just going to stick with the most up-to-date version at tonymacx86.com (not through configurator).
  2. I think I counted 4-5 reboots. First 2 had the install option at the boot screen. Others were just repeat boots after the install option was gone.
  3. In the end, the only changes I made were to the kexts (ALC, lilu, whatevergreen) downloaded from tonymacx86.com.
 

Attachments

  • 5_27_20__8_09_AM.png
    5_27_20__8_09_AM.png
    190.4 KB · Views: 43
Joined
Oct 10, 2015
Messages
1,074
Motherboard
Z370 AORUS Gaming 3
CPU
i5-9600K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Successful update, with following notes:
  1. Attempted to update clover directly from configurator to r5118. Boot screen icons were missing, so downgraded back r5102 by downloading from tonymacx86.com, and re-installing. Icons returned normally. Staying with tonymacx86.com r5102 version. This has happened to me before when updating directly from configurator. Don't know why it happens. In the future, I'm just going to stick with the most up-to-date version at tonymacx86.com (not through configurator).
  2. I think I counted 4-5 reboots. First 2 had the install option at the boot screen. Others were just repeat boots after the install option was gone.
  3. In the end, the only changes I made were to the kexts (ALC, lilu, whatevergreen) downloaded from tonymacx86.com.
Clover updates too frequently with many unstable versions between stable versions in my opinion. It is unnecessary to update to the latest version unless a macOS version requires.
 

tonymacx86

Administrator
Staff member
Joined
Nov 17, 2009
Messages
7,216
Motherboard
PRIME Z490-A
CPU
i5 10600K
Graphics
Vega 56
Mac
  1. MacBook Air
Classic Mac
  1. Apple
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Updated with no apparent issues on 8 Series system:

8 Series GA-Z87X-UD7-TH | i7 4770K | GeForce GTX 770

Screen Shot 2020-05-27 at 6.28.01 AM.png
 
Joined
Aug 24, 2019
Messages
4
Motherboard
I'm sorry,
CPU
It will not happen again!
Graphics
My bad!
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. Android
No issues either just make sure you choose the correct update media
 

tonymacx86

Administrator
Staff member
Joined
Nov 17, 2009
Messages
7,216
Motherboard
PRIME Z490-A
CPU
i5 10600K
Graphics
Vega 56
Mac
  1. MacBook Air
Classic Mac
  1. Apple
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Successful update, with following notes:
  1. Attempted to update clover directly from configurator to r5118. Boot screen icons were missing, so downgraded back r5102 by downloading from tonymacx86.com, and re-installing. Icons returned normally. Staying with tonymacx86.com r5102 version. This has happened to me before when updating directly from configurator. Don't know why it happens. In the future, I'm just going to stick with the most up-to-date version at tonymacx86.com (not through configurator).
  2. I think I counted 4-5 reboots. First 2 had the install option at the boot screen. Others were just repeat boots after the install option was gone.
  3. In the end, the only changes I made were to the kexts (ALC, lilu, whatevergreen) downloaded from tonymacx86.com.

The latest MultiBeast 12.1 contains Clover r5107, and has no unsolved issues.
 
Status
Not open for further replies.
Top