Contribute
Register

macOS 10.15.4 Update

Status
Not open for further replies.
Joined
May 12, 2011
Messages
46
Motherboard
Gigabyte GA-Z270X-Ultra Gaming
CPU
i7-7700K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Air
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Wow! Not smooth at all. BUT I finally got it updated. My first issue was I should have kept reading this post and find out that I needed to update Clover; I was running 10.5.3 on Clover r49xx (I forgot the number). I did the update, and I just got the Apple logo on a black screen. No progress bar. I rebooted and went back on this site and started to read and found out I needed to update Clover. I updated first to r5102 which is the highest version in Tonymacx86. I did read that someone had success with this version. It rebooted fine to 10.5.3, and I downloaded the update again. On the reboot after, again I got the black screen with Apple logo and no progress bar. I tried booting back into 10.5.3, but this time I got the black screen and no progress bar for some time. It eventually booted back in to 10.5.3 (about 5 minutes!). I then read more and found the link to Clover r5107. Apparently this is the key version. After updating Clover to this version the OS update worked! Like others have said it didn't go to the designated boot disk for install; I had to manually choose it. Now all is well again and I'm running 10.5.4.
 

Stork

Admin
Staff member
Joined
Sep 21, 2010
Messages
13,209
Motherboard
Gigabyte Z690 Aero G
CPU
i5-12600K
Graphics
RX 6800 XT
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
@scarberian, The latest UniBeast and MultiBeast for Catalina use Clover r5107.
 
Joined
May 12, 2011
Messages
46
Motherboard
Gigabyte GA-Z270X-Ultra Gaming
CPU
i7-7700K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Air
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
@scarberian, The latest UniBeast and MultiBeast for Catalina use Clover r5107.
Good to know! I thought the one listed in the Clover Build section was the highest you guys had. I'm now thinking of creating a Unibeast USB Catalina installer.
 
Joined
Jan 7, 2016
Messages
216
Motherboard
HP Elitedesk 800 G5 Mini
CPU
i9-9900
Graphics
UHD 630
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hmm reading all the success reports, I launched my upgrade for 10.15.3 and missed the moving of the Kext into the EFI partition.
After some recovery and modifications, I was able to get it to boot correctly but now I am having a very weird problem.
9 times out of 10 at boot, the computer reboots itself right after the apple logo appears. The 1/10th of the time it boots correctly, everything seems fine. It flashes so fast I am not able to read the error in debug mode. Any recommendation on how to fix this?
 
Joined
Mar 13, 2019
Messages
2
Motherboard
Asus Z87-DELUXE
CPU
i7-4770K
Graphics
Sapphire r9 280x
Hello everyone! Unfortunately, not everything went well. After this update, the system enters the restart loop unless verbose mode is enabled. With -v on, everything's fine, I can boot normaly. Clover 5107, kexts updated. This has never happened before. I wander what is the impact of verbose flag on system restart??? Strange...
 
Joined
Sep 23, 2011
Messages
18
Motherboard
Gigabyte Z370 HD3P
CPU
i7-8700
Graphics
HD 630
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  • Updated Clover Configurator to latest version so that it can find Clover v5107.
  • Updated Clover from v5103 to v5107
  • Updated AppleALC / Lilu / WhateverGreen to latest version
  • Installed MacOS 10.15.4 after a few reboots
  • Et voila
Screen Shot 2020-03-28 at 10.53.41 AM.png
 
Joined
Oct 13, 2010
Messages
8
Motherboard
Gigabyte Z370P D3
CPU
i3-8100
Graphics
UHD 630
Mac
  1. MacBook Pro
I had some issues with this update, firstly I did not update Clover, so the installation could not go. I updated Clover then I had black screen after boot (Monitor is going to sleep). I left the update process running (I saw disk activity), then reboot again black screen after the progress bar completed. I could monitor it with a MBP, via screensharing. I added the last Lilu and WEG, the same. The only way I can get image, is to turn monitor off then back on. Unplugging and replugging HDMI cord not working. I have only one HDMI port on this MoBo. It happens the same when the monitor enters to sleep. I only need to turn it off then back on.
 
Joined
Nov 3, 2011
Messages
72
Motherboard
Gigabyte X79-UP4
CPU
i7-4930K
Graphics
2x RX 580
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
  1. Color Classic
Mobile Phone
  1. iOS
Update went ok but broke my TPlink PICE Wifi Card compatibility which was giving issues already in 15.3???

:crazy: been working OTB for years

Edit
All sorted, changed the PCI slot, working 100%
 
Last edited:
Joined
Jul 28, 2017
Messages
16
Motherboard
GIGABYTE Z370 AORUS Gaming 7
CPU
i7-8700K
Graphics
UHD 630
Mobile Phone
  1. iOS
  • Updated Clover Configurator to latest version so that it can find Clover v5107.
  • Updated Clover from v5103 to v5107
  • Updated AppleALC / Lilu / WhateverGreen to latest version
  • Installed MacOS 10.15.4 after a few reboots
  • Et voila
View attachment 457650
I see we share the same IGPU, no black screen issue for you after boot?
 
Status
Not open for further replies.
Top