Contribute
Register

macOS 10.15.1 Update

Status
Not open for further replies.

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
17,357
Motherboard
Gigabyte Z390 M Gaming
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
Vega 56 (Bios flashed to 64)
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
My system was Lilu free until 10.15.1. I don't like adding more kexts or drivers to my system unless it's absolutely necessary.

If you connect your monitor to the correct port, odds are you don't need WhateverGreen and Lilu (unless you need Lilu for one of its other plugins).

Technically, I can run with only FakeSMC but I would lose a lot of functionality, such as audio, ethernet, USB, etc.
 
Joined
Aug 28, 2019
Messages
39
Motherboard
intel DZ77GA-70K
CPU
i7-3770K
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
You are right, Damn..Apple keep changing things and mess thing up. They don't want to leave thing alone, do they?...
 

Gigamaxx

Moderator
Joined
May 15, 2016
Messages
6,502
Motherboard
GIGABYTE X470 Arous Gaming 7 WiFi
CPU
Ryzen R9 3900X
Graphics
RX 480
Mac
  1. iMac
On my systems, WhateverGreen helps enable all video out ports and enables HDMI/DisplayPort audio. But I can boot fine without it installed as long as my monitor is connected to the correct video out port.

People who are having problems with WhateverGreen have an outdated version installed. If they update, there's no problem or, at least some of them, can just remove WhateverGreen.

Another thing to consider is having WEG, lilu, etc., in /Libraries/Extensions/ folder and then adding the new version to Clover. This may be causing issues for people that used MultiBeast in the past and are now adding it to Clover.
 

elfcake

Banned
Joined
Nov 26, 2012
Messages
1,741
Motherboard
Gigabyte Z490 D
CPU
i7-10700K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I don't know about other people but I can boot with out Lilu or WhateverGreen on my Z370 and Z390 systems in Mojave and Catalina, including 10.15.1.

I have Vega 56 and Radeon VII in those systems.
Good information. Still waiting for Adobe to fix conflicts with Catalina before updating.
 
Joined
Mar 7, 2011
Messages
1
Motherboard
Intel
CPU
Intel
Graphics
Intel
Mac
  1. iMac
Classic Mac
  1. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Just as a sanity check for anybody still having issues ... I had to disable my integrated graphics card after updating WEG and Lilu or else I would get a kernel panic while booting. I think my system is probably unusual, but just thought I'd throw that out there in case anybody was still having issues that they couldn't work out.
 
Joined
Jul 5, 2016
Messages
28
Motherboard
GA-Z170n-Wifi
CPU
i7-7700
Graphics
RX 560
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Updated from 10.14.6 and went smoothly until black screen (RX560). I thought I had updated to WEG 1.3.4 before I updated. Anyway found that I did update to 1.3.4 BUT I also updated to dev build of Lilu 1.3.9. This caused black screen. Used a backup USB disk to downgrade to Lilu 1.3.8 and bam!

Forgot to read up on Bluetooth changes so it didn't work but I've downloaded the new kexts so that should work.
 

Gigamaxx

Moderator
Joined
May 15, 2016
Messages
6,502
Motherboard
GIGABYTE X470 Arous Gaming 7 WiFi
CPU
Ryzen R9 3900X
Graphics
RX 480
Mac
  1. iMac
I was using gt210 in Mojave and also in Catalina beta and final version with a new fix called "legacy video patch"
I also said that i was using Catalina 10.15 without any problems , now i don't know why i have this strange problem!

Maybe patch needs new data values.
 
Joined
Jul 30, 2019
Messages
9
Motherboard
Z370 HD3P Gigabyte
CPU
i5-8600K
Graphics
UHD 630
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Installed ok. But have purple screen and no sound. Updated whatevergreen to the latest, Lilu and AppleALC and not done the job. .-.

Gigabyte - Z370 HD3P (rev. 1.0) ATX LGA1151 Motherboard

3.6GHz 6-Core 8th Gen Intel Core i5-8600K
 
Status
Not open for further replies.
Top