Contribute
Register

Solved > [macOS 10.15.0] Thinkpad X1 Extreme Hackintosh

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
11,767
Motherboard
Asus N752VX-Clover
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD530 + GTX 950m 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
Android
I don’t have the device so I can’t use my own DSDT, but I’d still like to contribute
I'll re-rephrase:

you (anyone) shouldn't use another DSDT from a different laptop, it is known to cause more issues than it solves problems
 
Joined
Sep 2, 2013
Messages
86
Motherboard
Lenovo Thinkpad X1 Yoga 20FQ
CPU
i7-6600U
Graphics
HD 520
Mac
MacBook Pro, Mac mini
Mobile Phone
Android, iOS
I'll re-rephrase:

you (anyone) shouldn't use another DSDT from a different laptop, it is known to cause more issues than it solves problems
Im not using that DSDT. But ok let’s do it like this. Can someone with the X1E follow instructions to enable polling mode for I2C or apply this patch which does the same?

Code:
into method label _STA parent_label GPI0 replace_content
begin
    Return (0x0F)
end;

into_all method label _CRS parent_label TPD0 replace_content
begin
    ConcatenateResTemplate (SBFB, SBFI)
end;
 
Joined
Mar 29, 2011
Messages
57
Motherboard
Lenovo Thinkpad T480
CPU
i7-8550u
Graphics
UHD620
best place to start would be to ID the trackpad...go to Device Manager in Windows, right click on the trackpad and show info
 
Joined
Mar 14, 2018
Messages
42
Motherboard
Thinkpad X1 Extreme - Clover
CPU
i7-8850H/C240
Graphics
UHD 630 / GTX 1050Ti, 3840x2160
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android
Really haven't dug too much into it, but thought I'd try to hook up to two external monitors to see if they worked. One using the HDMI and one using the TB3 on the laptop. I plugged them in before I turned the laptop on because, at least for TB3, Hackintosh on laptops doesn't support hot plug so the devices has to be connected before the OS loads. Anyway, it didn't recognize either display. Tried to disconnect and reconnect while macOS was loaded. So, just curious: does anyone has external monitors working and what did you have to do?
 
Joined
Oct 22, 2018
Messages
5
Motherboard
Thinkpad X1 Extreme 20MFCTO1WW-Clover
CPU
i7-8850H/CM246
Graphics
UHD 630+GTX 1050 Ti, 3840x2160
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android
Hi! When trying to boot the mojave 10.14.4 installer from usb drive it gets stuck with the following error:
ACPI Exception: AE_NOT_FOUND, During name lookup/catalog (20160930/psobject-310)
ACPI Error: Method parse/execution failed (...)
ACPI: Executed 46 blocks of module-level executable AML code

I have built the usb drive according to https://www.tonymacx86.com/threads/guide-booting-the-os-x-installer-on-laptops-with-clover.148093/ and then replaced the EFI folder with https://github.com/Errrneist/Hackintosh-Thinkpad-X1-Extreme release macOS 10.14.4-1.1.
I replaced the Replace ApfsDriverLoader-64.efi in Clover/drivers64UEFI with the one from this post https://www.tonymacx86.com/threads/blocksize-512legacyapfscontainerscan-block-device-not-supportedsuccess.270417/ and successfully got rid of the "BlockSize: 512LegacyApfsContainerScan: Block device not supportedSuccess" error message.

Can someone tell me what's wrong?
 

Attachments

Joined
Oct 22, 2018
Messages
5
Motherboard
Thinkpad X1 Extreme 20MFCTO1WW-Clover
CPU
i7-8850H/CM246
Graphics
UHD 630+GTX 1050 Ti, 3840x2160
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android
I seem to be really stuck here. This is my first attempt at setting up a Hackintosh, so it's likely I missed something quite obvious. Although I have been looking the last couple of days for users who report the same error. I would appreciate some hints (and if it's only "RTFM! It's all there!", if that should be the case)
As far as I can see, my hardware configuration is very similar to the one of Errrneist. Except that my chipset seems to be different with CM246.
Thank you!
 
Joined
Apr 10, 2015
Messages
31
Motherboard
DELL M4800-Clover
CPU
i7-MQ4910/QM87
Graphics
NVIDIA K2100m, 3200x1800
Mobile Phone
Android
So, Thunderbolt 3 is Working in this x1e setup?

Can i use my UAD Apollo X6 Sound Interface?
 
Joined
Mar 14, 2018
Messages
42
Motherboard
Thinkpad X1 Extreme - Clover
CPU
i7-8850H/C240
Graphics
UHD 630 / GTX 1050Ti, 3840x2160
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android
So, Thunderbolt 3 is Working in this x1e setup?

Can i use my UAD Apollo X6 Sound Interface?
I have an Apollo Twin MKII that works. The device has to be powered on either before macOS starts to load or before the laptop powers on. I haven't sat down to figure out which it is. Has to do with hot TB3 hot plug not working after the OS loads and the board. So if macOS is loaded and you turn on the device it won't recognize it.
 
Joined
Apr 10, 2015
Messages
31
Motherboard
DELL M4800-Clover
CPU
i7-MQ4910/QM87
Graphics
NVIDIA K2100m, 3200x1800
Mobile Phone
Android
I have an Apollo Twin MKII that works. The device has to be powered on either before macOS starts to load or before the laptop powers on. I haven't sat down to figure out which it is. Has to do with hot TB3 hot plug not working after the OS loads and the board. So if macOS is loaded and you turn on the device it won't recognize it.
So thunderbolt 3 works on hackintosh?
 
Joined
Mar 14, 2018
Messages
42
Motherboard
Thinkpad X1 Extreme - Clover
CPU
i7-8850H/C240
Graphics
UHD 630 / GTX 1050Ti, 3840x2160
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android
So thunderbolt 3 works on hackintosh?

Well, the Apollo Twin MKII is a TB1 device that uses an adapter to work on the TB3 port. I'd have to assume the TB3 Apollos would also work as well.

But again, in my case, the device isn't recognized if macOS is already loaded and you turn on the device. Hot plug isn't supported and supposedly requires a custom BIOS for that to work. I usually turn the device on before turning the laptop on and haven't had issues with it being recognized or working.
 
Top