Contribute
Register

macOS 10.14.4 Update

Joined
Mar 25, 2011
Messages
8
Motherboard
GA-x58a-UD3R
CPU
i7-980
Graphics
gtx 770
Mac
MacBook Air, MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
Plus, Power Mac, PowerBook
My update via download (not App Store) went fine. It took a long time like an hour on a spinning platter hard drive. Update spawned a couple of drives (virtual drives in ram?). I didn't need to update Clover or Lilu (yet).

Specs - Lenovo ThinkCentre m91p (i5 2400, rx 580 Sapphire, 6 gig ram, edimax EW-7822ULC)
 
Last edited:
Joined
Mar 3, 2014
Messages
600
Motherboard
Gigabyte Z390 I AORUS PRO WIFI
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Air
Classic Mac
Power Mac
Worked fine on my 2013 MacBook Air with upgraded 480 GB NVMe SSD. (Had to buy TTPro 11 since my version 10 is not compatible with Mojave. No way will I "upgrade" to Mojave on my Hacks.)
 
Joined
Feb 15, 2018
Messages
220
Motherboard
Aorus x299 Gaming 7 Pro
CPU
I9-7960X
Graphics
RTX 2080
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
update went smooth, my 2nd SSD7102 arrived the same day that 10.14.4 came out
so i ran a test and this is the result


this is with 2 SSD7102 with 4 Samsung 970 Pro each
I made two 4 drives raid0 and this is from one card to another card
 
Joined
Oct 3, 2011
Messages
78
Motherboard
Asus Prime Z390-P
CPU
i3-8100
Graphics
UHD630, RX 580
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android, iOS
issue with the latest public beta. I have a ALC1150 audio device, injected with AppleALC.kext.
After a sleep period no audio.
Gave a try to CodecCommander too without success, but just installed previous version Lilu 1.3.4 with latest AppleALC 1.3.6 and sound is OK again after sleep, will continue some tests.

EDIT: it's far from being perfect, my motherboard is equipped with ALC1150, installing Lilu 1.3.4 and AppleALC 1.3.6, sound is back after wake from sleep but will disappear if not used for a moment... For example, I run iTunes just after sleep, music can play forever but if I stop and try to play something again seconds later, theres's no sound and it won't come back unless I reboot.
Same problem here. I have also ALC1150. What helped for me is to install the CodecCommander.kext and set dark wake to 8 in Clover Boot Settings.
 

Attachments

Joined
Apr 26, 2018
Messages
1
I am also having boot hangup issue and I cannot find a way to fix it.
I created a USB drive with the latest clover and still it hags because of some iGPU issues.

I am running on Vega 64 and iGPU is enabled as well in BIOS.... please help!
 
Joined
Jun 3, 2011
Messages
54
Motherboard
ASUS Z97 Pro (Wifi/AC)
CPU
i7-4790K OC @ 4.8GHz
Graphics
GTX 1080 Ti + R9 380
Mac
iMac
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
Android
Same problem here. I have also ALC1150. What helped for me is to install the CodecCommander.kext and set dark wake to 8 in Clover Boot Settings.
Doesn't work for me, still the same strange behavior: the sound is back after wake and can work endlessly as long as I don't stop it. Once it's stopped and I try to play some music or video few seconds later, there's no sound. If I put the computer to sleep after that and wake, it does the same, sound OK as long as I don't stop it. Tried your codecCommander and others, still the same.
10.14.3 with the same and latest Clover, Lilu and AppleALC is working perfectly, very strange.
I think I'll have to ask for help in the Mojave section :(

EDIT: just tested:
'sudo kextunload /System/Library/Extensions/AppleHDA.kext' then 'sudo kextload /System/Library/Extensions/AppleHDA.kext' restores the sound as it should, I did not try to rollback this kext from 10.14.3 but will do.
 
Last edited:
Joined
Nov 19, 2016
Messages
35
Motherboard
Gigabyte GA Z170X UD3
CPU
i7-6700K
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
Mobile Phone
iOS
Failed twice and succeeded the third time.

1. Stuck on loading screen.

2. Updated clover but without customizing anything. Stuck on the randomseed thing. Booted up my clone, copied the backup EFI into my main drive and started again.

3. Updated clover but this time I customized to include AptioMemoryFix. Smooth update.
 
Joined
Feb 24, 2013
Messages
2,226
Motherboard
ASUS WS X299 SAGE/10G
CPU
i9-9980XE
Graphics
Radeon VII
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
10.14.5 Beta fixed GPU fan problems post sleep that 10.14.4 introduced on my machine. So if anyone has GPU fans spinning up loudly every 2-4 minutes after sleep, that's your fix.
It also added Radeon VII support. There’s some performance drops but that will be fixed probably.
 
Joined
Aug 18, 2016
Messages
19
Motherboard
GA-Z170X-UD5
CPU
I7-6700K
Graphics
GTX 1070; Vega 56
Mac
MacBook Pro
With regards to the ALC1150 issue with sound being lost with sleep, there was a recent change to AppleALC to fix what appears to be the same issue for the ALC1220 series. I figured it'd be worth a shot to apply the same change to the 1150 definitions as well. It appears (so far) to have resolved the issue on my system.

Try the attached kext if you have the issue
 

Attachments

Top