Contribute
Register

macOS 10.13.6 Update

Joined
Aug 10, 2012
Messages
23
Motherboard
Eurocom laptop 15"SKY X4 + clover2.3k_r3728
CPU
i7 6700k
Graphics
gtx970 4K display
Mac
iMac, MacBook Pro, Mac mini
Mobile Phone
Android, iOS
Not necessary. You can install previous drivers with vulgo repo. Version 104 works great.
The Nvidia drivers are released. Just finished my update, worked very well.
 
Joined
Oct 10, 2015
Messages
93
Motherboard
Z370 AORUS Gaming 3
CPU
i5-9600K
Graphics
RX 580
Mobile Phone
iOS
17G7024 confirmed. It just took my office computer about 12 minutes to update. This security update addresses ZombieLoad so it is high recommended to update as soon as possible.
405792
 
Joined
Oct 20, 2012
Messages
449
Motherboard
Asus X299 Prime Deluxe
CPU
i7-7980XE
Graphics
GTX 1080 Ti
Mac
MacBook Air
Fingers crossed for this
I opened my config.plist in Clover Configurator and added patch directly in «Text Mode» tab to «KextsToPatch» block. Then pressed «Synchronize» button.

After this, you should see this patch in «Kernel and Kext Patches» tab.

Code:
<dict>
   <key>Comment</key>
   <string>USB 10.13.6+ by PMHeart</string>
   <key>Disabled</key>
   <false/>
   <key>Find</key>
   <data>
   g32IDw+DpwQAAA==
   </data>
   <key>InfoPlistPatch</key>
   <false/>
   <key>MatchOS</key>
   <string>10.13.x</string>
   <key>Name</key>
   <string>com.apple.driver.usb.AppleUSBXHCI</string>
   <key>Replace</key>
   <data>
   g32ID5CQkJCQkA==
   </data>
</dict>

Worked for me - THANKS!
 
Joined
Jan 3, 2018
Messages
5
Motherboard
Gigabyte LGA 1151 Z170
CPU
i7-7700K
Graphics
GeForce GTX 1070 SC Gaming ACX 3.0 Black Edition
Mac
MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
Mobile Phone
iOS
I (accidentally) applied the update to my High Sierra install to 10.13.6. NVidia popup asked if I wanted to update the NVidia drivers, and I did (since the screen was wigging out until I did so), and that worked great. But USB 3.0 was not working. In trying to diagnose/fix that, I heard I needed to update the AptioMemoryFix-64.efi, and in order to do that, I tried using the Clover Configurator. That offered to update Clover to 4934. After doing that, the Clover bootloader comes up, but booting to anything results in a black screen. With -v boot option, I saw that I was stuck at "End Randomseed ++++++".

So I dusted off my USB thumb drive installer, used F12 to get to the boot menu, selected the cryptic "UEFI: General UDisk 5.00, Partition 1", which booted with an older Clover (4297) that still works. Then I used Clover Configurator (on my USB stick) to mount the EFI partition (the one on my main boot hard drive, which was notated with a bunch of boot-like things that all the other hard drives' EFI partition lacked). Then I copied /usr/standalone/i386/apfs.efi to /Volumes/EFI/EFI/CLOVER/drivers64UEFI/, because someone said that would help. But that didn't fix the boot problem (but hopefully didn't hurt anything).

Finally, while there, I went to the "Install Drivers" section of Clover Configurator and selected "AptioMemoryFix-64.efi", downloaded and installed that, and then rebooted (using the new clover version, 4934), and it all came up working great. Whew.
 
Joined
Feb 10, 2018
Messages
33
Motherboard
ASUS Maximus Ranger VII Z97
CPU
i7-4790K
Graphics
GTX 1060
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
I made a clean install with Clover 4934. Used HD4600 during updates. It took 3 restarts to update from 17G65 > 17G7024.

After updates finished placed Nvidia card and installed drivers.
 

Attachments

Top