Contribute
Register

macOS 10.13.6 Update

Joined
Feb 24, 2013
Messages
2,229
Motherboard
ASUS WS X299 SAGE/10G
CPU
i9-9980XE
Graphics
Radeon VII
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
I updated Clover to 4586, apfs.efi, AppleALC and Lilu.

USB 3.0 stopped working, but new patch fixed this problem.

New apfs.efi started to generate some logging during boot, so I rolled to previous apfs.efi.
Any ideas, why it's happening?

The reason you see a log due to apfs is because it's running in verbose mode. You can either

a) Patch it
b) remove apfs.efi and use option that's in Clover "ApfsDriverLoader-64.efi" which replaces the apfs.efi option

Option B is way better.
 
Last edited:
Joined
Mar 30, 2014
Messages
225
Motherboard
Asus H370M-Plus
CPU
i7 8700K
Graphics
Pulse RX580 8GB
Mac
iMac, MacBook Air
Mobile Phone
iOS
just updated through the appstore whitout problems. but i have some questions.

Is the usb port limit patch needed if i have made a custom ssdt ?

another question: i own a gigabyte rx560 4gb oc from Gigabyte. is it possible to use this card without lilu and whatevergreen ?...
with lilu and whatevergreen it is working great. with the displayport and hdmi active.

without these kexts i got a blackscreen. thanks in advance.
 
Joined
Jul 1, 2018
Messages
404
Motherboard
GIGABYTE Z370N
CPU
i7-8700
Graphics
RX 560
Mac
MacBook
Mobile Phone
iOS
b) remove apfs.efi and use option that's in Clover "ApfsDriverLoader-64.efi" which replaces the apfs.efi option
Done. It works perfectly!
 
Joined
Jul 1, 2018
Messages
404
Motherboard
GIGABYTE Z370N
CPU
i7-8700
Graphics
RX 560
Mac
MacBook
Mobile Phone
iOS
3) I feel that I have to apply the patch for this new release, but I am not so familiar with any patch operation onto config.plist.

Is there any easy-one-operation-method to apply the specific patch on my latest config ?

from the beginner of patach operation on config.plist
I opened my config.plist in Clover Configurator and added patch directly in «Text Mode» tab to «KextsToPatch» block. Then pressed «Synchronize» button.

After this, you should see this patch in «Kernel and Kext Patches» tab.

Code:
<dict>
   <key>Comment</key>
   <string>USB 10.13.6+ by PMHeart</string>
   <key>Disabled</key>
   <false/>
   <key>Find</key>
   <data>
   g32IDw+DpwQAAA==
   </data>
   <key>InfoPlistPatch</key>
   <false/>
   <key>MatchOS</key>
   <string>10.13.x</string>
   <key>Name</key>
   <string>com.apple.driver.usb.AppleUSBXHCI</string>
   <key>Replace</key>
   <data>
   g32ID5CQkJCQkA==
   </data>
</dict>

 
Last edited:
Joined
Feb 24, 2013
Messages
2,229
Motherboard
ASUS WS X299 SAGE/10G
CPU
i9-9980XE
Graphics
Radeon VII
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
just updated through the appstore whitout problems. but i have some questions.

Is the usb port limit patch needed if i have made a custom ssdt ?

another question: i own a gigabyte rx560 4gb oc from Gigabyte. is it possible to use this card without lilu and whatevergreen ?...
with lilu and whatevergreen it is working great. with the displayport and hdmi active.

without these kexts i got a blackscreen. thanks in advance.
What SMBIOS are you using with the RX560?

Use 18,3 without WhateverGreen (and Lilu, unless you use it for other combo kexts like AppleALC)...you shouldn't have a black screen since with 10.13.4 and above WhateverGreen is unnecessary.
 
Joined
Mar 30, 2014
Messages
225
Motherboard
Asus H370M-Plus
CPU
i7 8700K
Graphics
Pulse RX580 8GB
Mac
iMac, MacBook Air
Mobile Phone
iOS
What SMBIOS are you using with the RX560?

Use 18,3 without WhateverGreen (and Lilu, unless you use it for other combo kexts like AppleALC)...you shouldn't have a black screen since with 10.13.4 and above WhateverGreen is unnecessary.
i am using 18.3. i tried to delete lilu and whatevergreen but still got a black screen. any tips ?
 
Joined
Feb 24, 2013
Messages
2,229
Motherboard
ASUS WS X299 SAGE/10G
CPU
i9-9980XE
Graphics
Radeon VII
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
i am using 18.3. i tried to delete lilu and whatevergreen but still got a black screen. any tips ?
That gpu works fine for me on a 2nd hackintosh without whatevergreen.

I mean if WG+Lilu is working for you just leaves it as is.

You might want to try putting in nvidiagraphicfixup (yes it’ll work for amd) and removing WG and see what happens.
 
Joined
Nov 9, 2017
Messages
10
CPU
i7-6700
Graphics
ASUS-RX580-8G
Mac
MacBook Air, MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
I updated Clover to 4586, apfs.efi, AppleALC and Lilu.

USB 3.0 stopped working, but new patch fixed this problem.

New apfs.efi started to generate some logging during boot, so I rolled to previous apfs.efi.
Any ideas, why it's happening?

Are you using fake-id 0x5912 to accelerate UHD 630?
 
Joined
Mar 30, 2013
Messages
138
Motherboard
Asus Prime Z370-A
CPU
i7 8700K
Graphics
RX 590
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
Mobile Phone
Android, iOS
i am using 18.3. i tried to delete lilu and whatevergreen but still got a black screen. any tips ?
Copy a BOARD-ID from 14,2 SMBIOS to BOARD-ID in Clover with 18,3 SMBIOS. Then the black screen will be gone for good.
 
Top