Contribute
Register

macOS 10.13.6 Update

Joined
Nov 28, 2012
Messages
54
Motherboard
Dell 5570
CPU
i5-8250U
Graphics
UHD620
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
I was screwed by clover 4586, not macOS 10.13.6. Before upgrading macOS, I tried to upgrade the clover to 4586 version first. The clover installer removed OsxAptioFix2Drv-64.efi while updating. Why??? After restarting, it didn't boot. :banghead: ........... Clover in my old USB did boot because it's too old. I usually back up the EFI to 2nd HDD's EFI partition. Well, it's too old. I spent 3 hours to recover the boot loader.
 
Joined
Apr 13, 2016
Messages
50
Motherboard
GA-H170N-WIFI-22e
CPU
i3-6100
Graphics
HD 530
Mac
iMac, MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
LC, Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
I found the new port limit path.

Check it out.

Code:
<key>KextsToPatch</key>
        <array>
            <dict>
                <key>Comment</key>
                <string>USB 10.13.6+ by PMHeart&FredWst</string>
                <key>Disabled</key>
                <false/>
                <key>Find</key>
                <data>
                g32IDw+DpwQAAA==
                </data>
                <key>InfoPlistPatch</key>
                <false/>
                <key>MatchOS</key>
                <string>10.13.x</string>
                <key>Name</key>
                <string>com.apple.driver.usb.AppleUSBXHCI</string>
                <key>Replace</key>
                <data>
                g32ID5CQkJCQkA==
                </data>
            </dict>
        </array>
New USB Raise Port Limit Patch for High Sierra
My install needed this.

Also, panic on the install restart until I used the spoof graphics override ID 0x12345678 manually.
 
Joined
Mar 29, 2010
Messages
8
Motherboard
Asus Prime Z370-P
CPU
i7-8700k
Graphics
Sapphire Pulse AMD Radeon RX 580 8GB
Mobile Phone
Android, iOS
worked
install clover 4586
upgrade to 10.13.6
sound not working, reinstall driver worked
usb 3.0 not working
 
Joined
Oct 19, 2013
Messages
94
Motherboard
Gigabyte Z370 AORUS Ultra Gaming
CPU
i7 8770k
Graphics
RX580
Mac
iMac, MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
Mobile Phone
iOS
Everything went alright for me besides one of my displays, displays a pink picture with my desktop on it.
The effected display is connected via DVI while the other display which is on HDMI is not effected.
Any Ideas on how to fix it?
Asus RX 460
Thanks
Same issue here with my RX570. Main display works fine with display port. Secondary display is DVI out and going HDMI in is pink/purple tint. Never had any issues ever before. I hope this can get sorted out.
 
Joined
Oct 1, 2012
Messages
124
Motherboard
Gigabyte Z270XP-SLI-F9d
CPU
i7-7700K
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Air, MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Updated to 10.13.6 from the Combo Update, applied the latest Web Driver, and everything is working great. I went ahead and upgraded to the latest Lilu.kext (1.2.4) and NVidiaGraphicsFixup.kext (1.2.7) after the 10.13.6 update.

Screen Shot 2018-07-10 at 12.10.27 AM.png
 
Joined
Nov 4, 2011
Messages
522
Motherboard
GA-Z170X-UD3 F23g
CPU
i7-6700K
Graphics
RX-580
Mac
iMac
I braced myself for some "excitement" :) during the upgrade process of my 2 hacks, but none of that materialized :) Both my Haswell and Skylake hacks took less than an hour to upgrade to 10.13.6
 
Joined
Jun 20, 2014
Messages
960
Motherboard
Gigabyte Aero 15X v8-BK4K4P
CPU
i7-8750H
Graphics
UHD 630 / GTX 1070 Max-Q / 4K
This was my first update from a CCC restore I did from my desktop to my laptop. I did the standard MAS update but it kept freezing or going to a black screen. After copying kext's to Clover's Other folder and setting FakeID to 0x12345678 I got to a point where it said "The installer resources were not found". Not sure if this is due to having the Microsoft Reserved Partition (MSR) or not having a macOS Recovery partition.

In summary I got the update working by doing the following:

1. Boot back into macOS
2. Delete ".IAProductInfo" ("Show System Files" in Finder) and the "macOS Install Data" folder
3. Copy your custom kext’s from /Library/Extensions to /EFI/CLOVER/kexts/Other
4. Run from Terminal:
Code:
sudo softwareupdate -i -a
5. Upon Reboot use Clover options to set graphics FakeID to 0x12345678
6. Set Verbose (-v) boot flag (so you can see the boot progress)
 
Joined
Apr 10, 2016
Messages
608
Mac
MacBook Pro
Update Cube Mix Plus tablet OK
Turn to Yoga 500 out of high speed 4G. I will try at a public hotspot office later
 
Joined
Apr 9, 2011
Messages
79
Motherboard
Z390 AORUS PRO
CPU
I7 8700K
Graphics
RX 580
Mac
iMac
Mobile Phone
Android, iOS
Just today received a Sapphire Pulse RX 580 and replaced the GTX 1070 that I had in the machine. The 1070 was ok but was tired of the slower exports and having to wait for the new Nvidia webdrivers every time there is an update like this not to mention the extra issues of a major update like I'm sure there will be with the Mojave update. Took out the NvidiaGraphicsFixup.kext and the Lilu.kext and did not install the WhateverGreen.kext. Uninstalled the Nvidia driver and shutdown and installed the new RX580 card and my Hackintosh booted up without a hitch.
Perfect timing on getting the update notice for macOS High Sierra 10.13.6 right after installing the RX 580. I get to see how an update goes with the new card. Installed from the App Store and it installed without a hitch. Did the BruceX test in FCPX and went from the GTX 1070 export time of 29 seconds to 18 seconds with the RX 580. I do a lot of 2 hour or more event videos and this is really going to add up.
I think I'm going to be more then happy with the new video card.
I have the rx580 now it does work without the whatever green.kext and lilu.kext but Netflix did not even when using chrome does yours work?
 
Top