Contribute
Register

macOS 10.13.4 Update

Joined
Nov 9, 2017
Messages
10
Motherboard
HP G2
CPU
i7-6700
Graphics
ASUS-RX580-8G
Mac
MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini
Mobile Phone
iOS
It's awesome! Set RadeonDeInit to false and just click update in MAS.
RX580 will no longer be recognized as RX480 after upgrading.

屏幕快照 2018-03-30 下午2.01.26.png


but I'd like to know that whether iMac 18,1 can delete lilu.kext or not.

屏幕快照 2018-03-30 下午2.01.57.png
 
Joined
Nov 25, 2011
Messages
79
Motherboard
GigaByte Z87MX-D3H
CPU
i7-4770S
Graphics
RX 560
Mac
MacBook, MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
Classic Mac
128K, 512K, Classic, Color Classic, iBook, iMac, LC, Performa, Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
About.png

Updated through the Apps Store. No problem but the process is different from the previous update.
First black screen with: Installation of the update, remaining …
First shutdown and restart: Clover starts on the macOS install partition; black screen, installation of the update…
Second shutdown and restart: Clover starts again on the macOS install partition; installation of the update but this time with the usual window of Mac OS install…
Third and last shutdown and restart: Clover starts now on your system and again the black screen: end of the installation, remaining…
 
Joined
Aug 14, 2016
Messages
60
Motherboard
GA-Z370 AORUS Gaming 7
CPU
i7 8700K
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
No issues here with an upgrade directly from the apple store. Soon as Nvidia drivers catch up will be good, until then ran the script to patch and all is good again. Audio and ethernet (and Wifi) all working no issues.

I also noticed the extra install screen which I have not seen before, think it was the 3rd reboot ??

Just a note and I have no idea if this would make any difference but when I first installed High Sierra I opted out of converting my NVMe to APFS







 
Joined
Nov 19, 2017
Messages
8
Motherboard
Z270N-WiFi
CPU
i7-7700k
Graphics
GTX 1060 6G
No issues here with an upgrade directly from the apple store. Soon as Nvidia drivers catch up will be good, until then ran the script to patch and all is good again. Audio and ethernet (and Wifi) all working no issues.

I also noticed the extra install screen which I have not seen before, think it was the 3rd reboot ??

Just a note and I have no idea if this would make any difference but when I first installed High Sierra I opted out of converting my NVMe to APFS








Did 10.13.4 fix lag of Nvidia graphic card?
 
Joined
Jan 16, 2011
Messages
623
Motherboard
Z390 Designare
CPU
i9-9900K OC 5.0GHz
Graphics
Vega 64 + eGPU: 2 x RX 580
Mac
MacBook Air, MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
Android, iOS, Other
My install went very well. :clap:
Screen Shot 2018-03-30 at 3.27.51 pm.png

One anomally I have found is it thinks my two DELL P2415Q monitors are 5120 x 2880 (5K/UHD+ - Ultra High Definition Plus) when they are only capable of 3840 x 2160!

Screen Shot 2018-03-30 at 3.21.39 pm.png

I removed Whatevergreen and lilu kext's and removed my frame buffer, video ports and de-selected Inject ATI and RadeonDeInit from config.plist.... all is well.

Sleep works, with the fans now ramping up for a few seconds, I can live with that!

iMessages and all the other goodies like AirDrop, AirPlay and Siri work well.

Edit: Not using onboard sound, but the Audio is not on either of my DP monitors (used to be on 10.13.3 and)... not a problem for me ATM.

I'm getting a slightly higher GeekBench 4 score of 133039 (up from yesterdays score of 128739, so it might just be normal variation) and a Luxmark (v3.1) of 12347.

Blender is working well using the GPU, but as always it's around half the speed of the same benchmarks in Windows 10. :thumbdown I believe this a Blender problem though.

Play's HEVC 4K films (Sony Camp 4K Demo.mp4) with very little CPU use... ~ 10% and VTDecoderXPCService ~ 4% .... butter smooth.

The only problem app I have identified is macXConverterPro... it crashes when trying to convert 4K videos to anything else... I'll start another thread for that though if I can't find the solution to the error it gives: "No device available for encoder (device type videotoolbox for codec h264_videotoolbox)"
 

Attachments

Last edited:
Joined
Jan 29, 2017
Messages
3
Motherboard
Asus H81M-A HDMI
CPU
Intel i5 4690
Graphics
R7 240/Intel HD 4600
Mac
iMac
Mobile Phone
Android
Everything works fine on my side, no problem.. no crash, no missing driver
Running at Olarilla here
 
Joined
Nov 9, 2017
Messages
10
Motherboard
HP G2
CPU
i7-6700
Graphics
ASUS-RX580-8G
Mac
MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini
Mobile Phone
iOS
My install went very well. :clap:
View attachment 321730

One anomally I have found is it thinks my two DELL P2415Q monitors are 5120 x 2880 (5K/UHD+ - Ultra High Definition Plus) when they are only capable of 3840 x 2160!

View attachment 321729

I removed Whatevergreen and lilu kext's and removed my frame buffer, video ports and de-selected Inject ATI and RadeonDeInit from config.plist.... all is well.

Sleep works, with the fans now ramping up for a few seconds, I can live with that!

iMessages and all the other goodies like AirDrop, AirPlay and Siri work well.

I'm getting a slightly higher GeekBench 4 score of 133039 (up from yesterdays score of 128739, so it might just be normal variation) and a Luxmark (v3.1) of 12347.

Blender is working well using the GPU, but as always it's around half the speed of the same benchmarks in Windows 10. :thumbdown I believe this a Blender problem though.

Play's HEVC 4K films (Sony Camp 4K Demo.mp4) with very little CPU use... ~ 10% and VTDecoderXPCService ~ 4% .... butter smooth.

The only problem app I have identified is macXConverterPro... it crashes when trying to convert 4K videos to anything else... I'll start another thread for that though if I can't find the solution to the error it gives: "No device available for encoder (device type videotoolbox for codec h264_videotoolbox)"
So can RX580 users delete the lilu.kext file?
 
Joined
Jul 24, 2015
Messages
2,324
Motherboard
MSI H81i
CPU
i5-4570
Graphics
RX 580
I attempted to rerun the clover script and get "no audio codec detected"
I like your theory that its due to the modified webdriver script.
There's been no NVIDIA audio on 10.13.4 betas 5-6. Nothing to do with NVIDIA drivers, AppleHDAController doesn't load.
 
Joined
Jun 15, 2015
Messages
203
Motherboard
P5WE0
CPU
i5-2450M
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air, Mac mini
Mobile Phone
Android, iOS
There's been no NVIDIA audio on 10.13.4 betas 5-6. Nothing to do with NVIDIA drivers, AppleHDAController doesn't load.
Thanks for the info!
 
Top