Contribute
Register

macOS 10.13.4 Update

Joined
Feb 5, 2013
Messages
1,240
Motherboard
Gigabyte Vision D
CPU
10850K
Graphics
Radeon VII
Mac
  1. iMac
Well, my good luck with upgrades finally failed me. I have an epic fail on my hands when I tried to upgrade from 10.13.3 to 10.13.4.

As you can see, my system boots to this place and stops dead. I've tried different boot loaders, but I don't think that's the issue. I think it's something to do with USB, in fact, I'm sure that it is. I've applied the new apfs.efi, the new USB patch, but it stops dead right here.
 

Attachments

  • Screen Shot 2018-04-03 at 5.33.02 PM.png
    Screen Shot 2018-04-03 at 5.33.02 PM.png
    529.5 KB · Views: 271
  • USB.png
    USB.png
    152.8 KB · Views: 237
Joined
Jul 5, 2017
Messages
25
Motherboard
GA-Z170X-GAMING 6
CPU
i7-6700K
Graphics
RX Vega 64
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
16,236
Motherboard
Gigabyte Z390 M Gaming
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
Radeon VII
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Well, my good luck with upgrades finally failed me. I have an epic fail on my hands when I tried to upgrade from 10.13.3 to 10.13.4.

As you can see, my system boots to this place and stops dead. I've tried different boot loaders, but I don't think that's the issue. I think it's something to do with USB, in fact, I'm sure that it is. I've applied the new apfs.efi, the new USB patch, but it stops dead right here.

I can't make out what the verbose screen says but if you believe it's USB related, you can try using the old UBS patch or creating SSDT for USB. Another thing you can try is using a USB2 port because I've seen some people say that 10.13.4 made them lose USB3.
 
Joined
Jan 21, 2018
Messages
196
Motherboard
Gigabyte Z390 Aorus Xtreme
CPU
i9-9900K
Graphics
Vega 64
New patch needed:
Code:
<key>KextsToPatch</key>
        <array>
            <dict>
                <key>Comment</key>
                <string>USB 10.13.4+ by PMHeart</string>
                <key>Disabled</key>
                <false/>
                <key>Find</key>
                <data>
                g32UDw+DlwQAAA==
                </data>
                <key>InfoPlistPatch</key>
                <false/>
                <key>MatchOS</key>
                <string>10.13.x</string>
                <key>Name</key>
                <string>com.apple.driver.usb.AppleUSBXHCI</string>
                <key>Replace</key>
                <data>
                g32UD5CQkJCQkA==
                </data>
            </dict>
        </array>


I'm so sorry... I'm very new on this. And I don't know how to apply patches. Can please someone explain me how to apply this patch? Is it with clover configurator? Thanks.
 
Joined
Jun 21, 2010
Messages
272
Motherboard
Gigabyte Z490 Aorus Elite AC-F4 OC0.6.4
CPU
i5-10600K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
@ elko-ymail:
Are you sure that in 10.13.4 the color depth is set to more than 24 bit?
 
Joined
Jan 30, 2017
Messages
80
Motherboard
Dell Inspiron 580
CPU
i5-750
Graphics
HD 5450
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Well, my good luck with upgrades finally failed me. I have an epic fail on my hands when I tried to upgrade from 10.13.3 to 10.13.4.

As you can see, my system boots to this place and stops dead. I've tried different boot loaders, but I don't think that's the issue. I think it's something to do with USB, in fact, I'm sure that it is. I've applied the new apfs.efi, the new USB patch, but it stops dead right here.

I have had the total opposite. Each update has borked my machine since El Capitan to Sierra to High Sierra and all the incremental ones. I've spent days between each of them. But every HS incremental update has just worked for me somehow. I might have just jinxed it now.

Anyways, you know your USB hex keys? They don't look anything like mine. I've used the same patch from the first post. I don't know if that has anything to do with your verbose output. I can't read much off that output. My hex are - find 32DDAA and replace with 32D5CC. I am not sure if Clover automatically changes it or should they be the same between all machines.
 
Joined
Jan 30, 2017
Messages
80
Motherboard
Dell Inspiron 580
CPU
i5-750
Graphics
HD 5450
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
I'm so sorry... I'm very new on this. And I don't know how to apply patches. Can please someone explain me how to apply this patch? Is it with clover configurator? Thanks.

Easiest is using Clover Configurator.
  • Open your config.plist in clover configurator.
  • In left hand pane select Kernel and Kext Patches.
  • Now in big white box, bottom right click on +
A new line will be created.
  1. Under Name* - com.apple.driver.usb.AppleUSBXHCI
  2. Under Find*[HEX] - g32UDw+DlwQAAA==
  3. Under Replace*[HEX] - g32UD5CQkJCQkA==
  4. Under Comment - USB 10.13.4+ by PMHeart (or anything useful that will remind you what this patch is all about)
  5. Under MatchOS - 10.13.x
  6. Don't write anything else. Save your config.plist

Restart.
 
Joined
Mar 24, 2013
Messages
2
Motherboard
Gigabyte GA Z77A-UP5-TH
CPU
Core i7 3770K
Graphics
Soon: NVIDIA GeForce GTX Titan
Mac
  1. MacBook
  2. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Having a flickering display after updating (Full GPU Acceleration and using Intel GPU)
Graphics appears two times in system informations. Any Suggestions ????



Sound works. (USB Audio)
same issue! I've also got iGPU appearing twice, although mine is HD630.
If you boot your computer into safe-mode, it works normally... but thats only a temporary fix.
 

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
16,236
Motherboard
Gigabyte Z390 M Gaming
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
Radeon VII
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
same issue! I've also got iGPU appearing twice, although mine is HD630.
If you boot your computer into safe-mode, it works normally... but thats only a temporary fix.

The next Clover should fix IGPU appearing twice.
 
Top