Contribute
Register

macOS 10.12.4 Update

Status
Not open for further replies.
Joined
Feb 7, 2013
Messages
3
Motherboard
MAC
CPU
i5 Haswell
Graphics
ATI
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
successfully upgrade to sierra, but my the date and time keep moving after reboot. Everyday when I boot up my computer, the date and time move to some time in year 2038.. any idea?
Thanks
 
Joined
Jul 6, 2013
Messages
176
Motherboard
Z170N-Gaming 5
CPU
i5 6600k
Graphics
GTX 950 Ti Boost
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Check out my post:
https://www.tonymacx86.com/threads/macos-10-12-4-update.217169/page-28#post-1467790

I think your clover is old. I had this problem and it solved by updating it with the latest version.
I uploaded clover EFI. use that to boot.
my cpu is 6600K. If you won't be able to boot again, post here so I upload my own EFI and config.plist.
P.S. I was stuck at black login screen same as you, I reckon.


I tried your EFI folder all I get are "+++++++++++++++" Recommendations?
 
Joined
Jun 9, 2013
Messages
10,703
Motherboard
Gigabyte GA-H77N-WIFI
CPU
i7-3770
Graphics
HD 4000
Mac
  1. MacBook
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
I tried your EFI folder all I get are "+++++++++++++++" Recommendations?

Are you using OsxAptioFixDrv2? Attach Clover folder removing Themes ZIP attach.
 
Joined
Jul 6, 2013
Messages
176
Motherboard
Z170N-Gaming 5
CPU
i5 6600k
Graphics
GTX 950 Ti Boost
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Are you using OsxAptioFixDrv2? Attach Clover folder removing Themes ZIP attach.
Yes I am, should I remove it? Also please note about my clover, Unibeast 7.1 does not work correctly, so i am using unibeast then Clover 4045 to reinstall EFI.
 

Attachments

  • EFI.zip
    2 MB · Views: 164
Last edited:
Joined
Feb 1, 2016
Messages
4
Motherboard
ASRock Z270m Pro4
CPU
Intel Core i7 7700
Graphics
Intel HD 630
I had posted here already about having the same flickering problem that others with ATI based video cards are having, but I have a little more information now, that may give someone smarter than me a clue as to what's going on. I'm using a Radeon HD6670 card, and have been using it with dual monitors since day one with no problems until this update. I discovered yesterday that if one of my monitors was disconnected, the flickering went away! I also noticed that with both monitors connected, under System Information/Hardware/Graphics/Displays both monitors showed they were using 30 bit color; with only one monitor connected, it showed 32 bit color, just as it should. After seeing the post about SwitchResX, I downloaded it and gave it a try. Sure enough, after setting each monitor to millions instead of billions of colors, no more flickering....and System Information is showing 32 bit color for both monitors. Just to add to the insanity, I tried an old NVidia GT440 card I had laying around---black screen, both monitors, no matter what. I tried both the native drivers and the web drivers, nothing worked. Anyone got ay ideas, comments or suggestions?

I have two monitors as well however disconnecting one didn't fix the problem. I confirm however that both displays are shown as having 30-bit color in the System Information. Using DisableMonitor and switching to 32-bit color fixed my problem and now both displays are shown as 32-bit color depth in System Information.
 
Joined
Jun 9, 2013
Messages
10,703
Motherboard
Gigabyte GA-H77N-WIFI
CPU
i7-3770
Graphics
HD 4000
Mac
  1. MacBook
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
Yes I am, should I remove it? Also please note about my clover, Unibeast 7.1 does not work correctly, so i am using unibeast then Clover 4035 to reinstall EFI.

Why are you using MacBook1,1 SMBIOS on a Desktop? Needs to be iMac 14,2. The whole config is a mess. You have a lot of garbage in drivers64UEFI needs to be cleared up. AppleImageCodec-64.efi, AppleKeyAggregator-64.efi, AppleUITheme-64.efi, FirmwareVolume-64.efi, SMCHelper-64.efi need to be removed. Replace VBoxHfs-64.efi with HFSPlus.
 
Joined
Jul 6, 2013
Messages
176
Motherboard
Z170N-Gaming 5
CPU
i5 6600k
Graphics
GTX 950 Ti Boost
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Why are you using MacBook1,1 SMBIOS on a Desktop? Needs to be iMac 14,2. The whole config is a mess. You have a lot of garbage in drivers64UEFI needs to be cleared up. AppleImageCodec-64.efi, AppleKeyAggregator-64.efi, AppleUITheme-64.efi, FirmwareVolume-64.efi, SMCHelper-64.efi need to be removed. Replace VBoxHfs-64.efi with HFSPlus.
Again all that was installed by clover 4045. Following directions now.
 
Last edited:
Joined
Jun 9, 2013
Messages
10,703
Motherboard
Gigabyte GA-H77N-WIFI
CPU
i7-3770
Graphics
HD 4000
Mac
  1. MacBook
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
Again all that was installed by clover 4035. Following directions now.

Yes with drivers64UEFI. Not config the config has been edited incorrect.
 
Joined
Jul 6, 2013
Messages
176
Motherboard
Z170N-Gaming 5
CPU
i5 6600k
Graphics
GTX 950 Ti Boost
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Why are you using MacBook1,1 SMBIOS on a Desktop? Needs to be iMac 14,2. The whole config is a mess. You have a lot of garbage in drivers64UEFI needs to be cleared up. AppleImageCodec-64.efi, AppleKeyAggregator-64.efi, AppleUITheme-64.efi, FirmwareVolume-64.efi, SMCHelper-64.efi need to be removed. Replace VBoxHfs-64.efi with HFSPlus.
What should I do about OsxAptioFixDrv2?
 
Status
Not open for further replies.
Top