Contribute
Register

macOS 10.12.3 Update

Status
Not open for further replies.
Joined
Jan 6, 2017
Messages
21
Motherboard
GA-H170-Gaming 3
CPU
i5-6500
Graphics
MSI 980 TI Gaming 6g
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
  3. MacBook Pro
Classic Mac
  1. iBook
Mobile Phone
  1. iOS
Updated my rig with the combo update dmg. The hack booted with default graphic drivers. Updated the Nvidia driver through system pref. Now everything is up and running. Will have to test the sleep for a week or so.
 
Joined
Mar 15, 2017
Messages
2
Motherboard
ASUS
CPU
Intel i5-5200U
Graphics
Nvidia GT930
hello guys, how about my notebook spesification ? is require to macOS Sierra ?
my specs notebook ASUS X455LF
Intel i5 5200u
Nvidia GT930m
ram 4GB
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
186,727
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Dec 16, 2016
Messages
19
Motherboard
MSI Z170A Krait Gaming 3X
CPU
i7-6700K
Graphics
MSI Gaming X 1060 6GB
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Ran the update from 10.12.2 from the app store with zero issues. The only thing I had to redo after the update was a patch to get my 2560x1080 monitor to display the full resolution over HDMI and the integrated graphics instead of 1920x1080. The patch which I found on this site worked like a charm again and everything is running smooth
 
Joined
Sep 24, 2012
Messages
11
Motherboard
Asus maximus xi extreme
CPU
i9 9900k
Graphics
GTX 1080
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
hmmm i seem to have a problem with the update that is strange
the screen resolution dosent fit the the actual monitor anymore (see pic) .i have come across this awhile ago but for the life of me can't work it out
on updating to 10.12.3 everything else seems fine bar the resolution fitting
i use a 4k PHL BDM4350 Display and it always was fine in previous os running fine at 6ohz
now only 30hz with the wrong size on display , still running at 3840x2160 but 30hz ?
i have updated the nvidia driver to WebDriver-367.15.10.35f01 and the config file remains the same i think ,
have i d=missed something perhaps

Code:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
    <key>ACPI</key>
    <dict>
        <key>DSDT</key>
        <dict>
            <key>Debug</key>
            <false/>
            <key>DropOEM_DSM</key>
            <false/>
            <key>Fixes</key>
            <dict>
                <key>FixUSB_1000</key>
                <true/>
            </dict>
            <key>Name</key>
            <string>DSDT.aml</string>
            <key>ReuseFFFF</key>
            <false/>
        </dict>
        <key>SSDT</key>
        <dict>
            <key>DropOem</key>
            <false/>
            <key>Generate</key>
            <false/>
        </dict>
    </dict>
    <key>Boot</key>
    <dict>
        <key>Debug</key>
        <false/>
        <key>DefaultVolume</key>
        <string>LastBootedVolume</string>
        <key>Legacy</key>
        <string>PBR</string>
        <key>Secure</key>
        <false/>
        <key>Timeout</key>
        <integer>6</integer>
        <key>XMPDetection</key>
        <false/>
    </dict>
    <key>CPU</key>
    <dict>
        <key>UseARTFrequency</key>
        <false/>
    </dict>
    <key>Devices</key>
    <dict>
        <key>Audio</key>
        <dict>
            <key>Inject</key>
            <string>1</string>
        </dict>
        <key>FakeID</key>
        <dict>
            <key>ATI</key>
            <string>0x0</string>
            <key>IMEI</key>
            <string>0x0</string>
            <key>IntelGFX</key>
            <string>0x0</string>
            <key>LAN</key>
            <string>0x0</string>
            <key>NVidia</key>
            <string>0x0</string>
            <key>SATA</key>
            <string>0x0</string>
            <key>WIFI</key>
            <string>0x0</string>
            <key>XHCI</key>
            <string>0x0</string>
        </dict>
        <key>USB</key>
        <dict>
            <key>FixOwnership</key>
            <false/>
            <key>Inject</key>
            <false/>
        </dict>
    </dict>
    <key>DisableDrivers</key>
    <array>
        <string>Nothing</string>
    </array>
    <key>GUI</key>
    <dict>
        <key>Hide</key>
        <array>
            <string>\EFI\BOOT\BOOTX64.EFI</string>
            <string>Windows</string>
        </array>
        <key>Language</key>
        <string>en:0</string>
        <key>Mouse</key>
        <dict>
            <key>DoubleClick</key>
            <integer>500</integer>
            <key>Enabled</key>
            <true/>
            <key>Mirror</key>
            <false/>
            <key>Speed</key>
            <integer>8</integer>
        </dict>
        <key>Scan</key>
        <dict>
            <key>Entries</key>
            <true/>
            <key>Legacy</key>
            <string>First</string>
            <key>Linux</key>
            <false/>
            <key>Tool</key>
            <true/>
        </dict>
        <key>ScreenResolution</key>
        <string>2560x2048</string>
        <key>Theme</key>
        <string>iclover</string>
    </dict>
    <key>Graphics</key>
    <dict>
        <key>Inject</key>
        <dict>
            <key>ATI</key>
            <false/>
            <key>Intel</key>
            <false/>
            <key>NVidia</key>
            <false/>
        </dict>
        <key>NvidiaSingle</key>
        <false/>
    </dict>
    <key>KernelAndKextPatches</key>
    <dict>
        <key>AppleRTC</key>
        <true/>
        <key>AsusAICPUPM</key>
        <true/>
        <key>Debug</key>
        <false/>
        <key>KernelCpu</key>
        <false/>
        <key>KernelHaswellE</key>
        <false/>
        <key>KernelLapic</key>
        <false/>
        <key>KernelPm</key>
        <true/>
        <key>KextsToPatch</key>
        <array>
            <dict>
                <key>Comment</key>
                <string>External icons patch</string>
                <key>Disabled</key>
                <false/>
                <key>Find</key>
                <data>
                RXh0ZXJuYWw=
                </data>
                <key>Name</key>
                <string>AppleAHCIPort</string>
                <key>Replace</key>
                <data>
                SW50ZXJuYWw=
                </data>
            </dict>
            <dict>
                <key>Comment</key>
                <string>Increase 15 port limit to 26 in AppleUSBXHCIPCI</string>
                <key>Disabled</key>
                <false/>
                <key>Find</key>
                <data>
                g710////EA==
                </data>
                <key>Name</key>
                <string>AppleUSBXHCIPCI</string>
                <key>Replace</key>
                <data>
                g710////Gw==
                </data>
            </dict>
            <dict>
                <key>Comment</key>
                <string>10.12-AppleHDA/Realtek ALC...</string>
                <key>Disabled</key>
                <false/>
                <key>Find</key>
                <data>
                ihnUEQ==
                </data>
                <key>Name</key>
                <string>AppleHDA</string>
                <key>Replace</key>
                <data>
                AAAAAA==
                </data>
            </dict>
            <dict>
                <key>Comment</key>
                <string>10.9-10.12-AppleHDA/Realtek ALC1150</string>
                <key>Disabled</key>
                <false/>
                <key>Find</key>
                <data>
                ixnUEQ==
                </data>
                <key>Name</key>
                <string>AppleHDA</string>
                <key>Replace</key>
                <data>
                AAnsEA==
                </data>
            </dict>
            <dict>
                <key>Comment</key>
                <string>AppleHDA/Resources/xml&gt;zml</string>
                <key>Disabled</key>
                <false/>
                <key>Find</key>
                <data>
                eG1sLnps
                </data>
                <key>Name</key>
                <string>AppleHDA</string>
                <key>Replace</key>
                <data>
                em1sLnps
                </data>
            </dict>
        </array>
    </dict>
    <key>RtVariables</key>
    <dict>
        <key>BooterConfig</key>
        <string>0x28</string>
        <key>CsrActiveConfig</key>
        <string>0x3</string>
    </dict>
    <key>SMBIOS</key>
    <dict>
        <key>BiosReleaseDate</key>
        <string>09/03/2013</string>
        <key>BiosVendor</key>
        <string>Apple Inc.</string>
        <key>BiosVersion</key>
        <string>IM142.88Z.0118.B00.1309031249</string>
        <key>Board-ID</key>
        <string>Mac-27ADBB7B4CEE8E61</string>
        <key>BoardManufacturer</key>
        <string>Apple Inc.</string>
        <key>BoardType</key>
        <integer>10</integer>
        <key>ChassisAssetTag</key>
        <string>iMac-Aluminum</string>
        <key>ChassisManufacturer</key>
        <string>Apple Inc.</string>
        <key>ChassisType</key>
        <string>13</string>
        <key>Family</key>
        <string>iMac</string>
        <key>Manufacturer</key>
        <string>Apple Inc.</string>
        <key>ProductName</key>
        <string>iMac14,2</string>
        <key>SerialNumber</key>
        <string>C02P34E6FLHH</string>
        <key>Trust</key>
        <false/>
        <key>Version</key>
        <string>1.0</string>
    </dict>
    <key>SystemParameters</key>
    <dict>
        <key>InjectKexts</key>
        <string>Yes</string>
        <key>InjectSystemID</key>
        <true/>
        <key>NvidiaWeb</key>
        <true/>
    </dict>
</dict>
</plist>
 
Last edited:
Joined
Aug 1, 2012
Messages
16
Motherboard
GA-H87M-D3H
CPU
i3 4330
Graphics
Asus STRIX R9 380 2GB
Mobile Phone
  1. iOS
I got a pink screen after the update. I tried to fix using the Lilu.kext but didn't work. My machine is iMac14,1.
The only way around I got is unplug and plug the hdmi cable.
Did I miss something?

Update: After a while it was fix by itself. And updating to 10.12.4 the pink screen didn't show up again.
 
Last edited:
Joined
Jun 8, 2014
Messages
1
CPU
1150
Graphics
gtx 650
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I accidentally upgraded mac os sierra, how can i fix this?
 
Status
Not open for further replies.
Top