macOS 10.12.1 Update

Discussion in 'OS X Updates' started by tonymacx86, Oct 24, 2016.

  1. bilbo123

    bilbo123

    Joined:
    Jul 13, 2015
    Messages:
    6
    Nov 16, 2016 at 6:32 AM #321
    bilbo123

    bilbo123

    Joined:
    Jul 13, 2015
    Messages:
    6
    The reason that it now works is because of AppleGraphicsControl.kext in S/L/E. Your mac pro 6,2 was not listed at all but
    iMac 14,1 was by default in kext. So others like myself whose BoardID is not listed have to edit this kext and add our BoardID(iMac etc) so we won't get a black screen when booting into Sierra.
     
    Last edited: Nov 16, 2016
  2. irish_man

    irish_man

    Joined:
    Jun 10, 2011
    Messages:
    38
    Mobo:
    MSI G41M-P33 Combo
    CPU:
    Intel Xeon E5450 @3.00Ghz
    Graphics:
    GeForce GTX 550 Ti 1536 MB
    Mac:
    MacBook
    Mobile Phone:
    iOS
    Nov 16, 2016 at 6:58 PM #322
    irish_man

    irish_man

    Joined:
    Jun 10, 2011
    Messages:
    38
    Mobo:
    MSI G41M-P33 Combo
    CPU:
    Intel Xeon E5450 @3.00Ghz
    Graphics:
    GeForce GTX 550 Ti 1536 MB
    Mac:
    MacBook
    Mobile Phone:
    iOS
    Ok, I'm a bit confused. When i check AppStore for updates there are no any.
    Now we all running macOS 10.12.1 (16B2555) but what about this update???
    Can we install it?? Have anyone installed it yet? I download it but haven't installed it yet.
    I guess its a Touch Bar support update. You guys will know better.
    macOS 10.12.1 (Build 16B2657)
     
  3. bilbo123

    bilbo123

    Joined:
    Jul 13, 2015
    Messages:
    6
    Nov 17, 2016 at 12:14 AM #323
    bilbo123

    bilbo123

    Joined:
    Jul 13, 2015
    Messages:
    6
    Yes and Yes. But do a backup first just in case. Nvidia has updated their drivers for 16B2657.
    Once you update you can then go to https://github.com/bikkelbroeders/TouchBarDemoApp/releases and try out Touch Bar
    on your Mac.
     
    irish_man likes this.
  4. Twa

    Twa

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Messages:
    88
    Mobo:
    Asus Z170M-PLUS
    CPU:
    Intel i5-6600K 3.5GHz
    Graphics:
    MSI GTX 970 O.C
    Mobile Phone:
    iOS
    Nov 19, 2016 at 10:59 AM #324
    Twa

    Twa

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Messages:
    88
    Mobo:
    Asus Z170M-PLUS
    CPU:
    Intel i5-6600K 3.5GHz
    Graphics:
    MSI GTX 970 O.C
    Mobile Phone:
    iOS
    I just update from Build 16B2555 to 16B2657 today, no problem, one thing change i see is password tab in Safari Setting
     
  5. movingincirc

    movingincirc

    Joined:
    Dec 29, 2013
    Messages:
    38
    Nov 22, 2016 at 5:11 PM #325
    movingincirc

    movingincirc

    Joined:
    Dec 29, 2013
    Messages:
    38
    I tried updating to 10.12.1, but installation got stuck for 4 hours and I decided to reboot. now it's kernel panicking on boot. anyone know how to repair the installation?
     
  6. Andrea123456

    Andrea123456

    Joined:
    Sep 20, 2016
    Messages:
    3
    Mobo:
    Asus Z87 Deluxe
    CPU:
    Intel Core i7 4770K
    Graphics:
    Radeon HD 7870
    Nov 22, 2016 at 7:01 PM #326
    Andrea123456

    Andrea123456

    Joined:
    Sep 20, 2016
    Messages:
    3
    Mobo:
    Asus Z87 Deluxe
    CPU:
    Intel Core i7 4770K
    Graphics:
    Radeon HD 7870
    Updated my Asus Z87 Deluxe with i7 4770K. Everything ok instead of sound, i used MultiBeast and everything is working. Thank you very much.
     
  7. gurucc

    gurucc

    Joined:
    May 1, 2013
    Messages:
    3
    Nov 23, 2016 at 4:46 AM #327
    gurucc

    gurucc

    Joined:
    May 1, 2013
    Messages:
    3
    Hi All,

    I Upgraded yesterday and after fixing the wifi issues as mentioned on Page 15, everything seemed to be working properly until this morning when I started getting 'Disk not ejected properly' messages on a regular basis for all of my USB connected disks (4x external drives) - help!
    I have a Gigabyte g1. Sniper M5:
    http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4482#ov

    And am not really sure where to start troubleshooting! - any help will be greatly appreciated.
     
  8. fannar182

    fannar182

    Joined:
    Nov 22, 2016
    Messages:
    66
    Mobo:
    Gigabyte Z170 Designare
    CPU:
    Intel Core i7-6700 4.0GHz
    Graphics:
    ASUS Strix GEFORCE® GTX 980
    Mobile Phone:
    iOS
    Dec 14, 2016 at 10:53 AM #328
    fannar182

    fannar182

    Joined:
    Nov 22, 2016
    Messages:
    66
    Mobo:
    Gigabyte Z170 Designare
    CPU:
    Intel Core i7-6700 4.0GHz
    Graphics:
    ASUS Strix GEFORCE® GTX 980
    Mobile Phone:
    iOS
    I got everything working in 10.12.1.. Thunderbolt, Wifi, Graphic card but the one thing that isn't working are the USB 3 ports at the back. Could you guys help me solving that problem so I can connect my external drives where I store all of my work projects?
     
  9. Stork

    Stork Admin Staff Member

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    10,036
    Mobo:
    ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170
    CPU:
    i5-6600K
    Graphics:
    Gigabyte GTX 950 2GB OC WindForce 2X
    Mac:
    MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
    Classic Mac:
    Power Mac, PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    Dec 14, 2016 at 1:34 PM #329
    Stork

    Stork Admin Staff Member

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    10,036
    Mobo:
    ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170
    CPU:
    i5-6600K
    Graphics:
    Gigabyte GTX 950 2GB OC WindForce 2X
    Mac:
    MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
    Classic Mac:
    Power Mac, PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    Since we're not telepathic, we need to know your system components. See the tonymacx86 Forum Rules & Policies on signature block components.

    Additionally, please provide complete details in your Profile.

    Mobo: motherboard manufacturer/model
    CPU: detailed CPU model (e.g., i7-4770K)
    Graphics: Video card manufacturer/model and/or Intel Integrated Graphics version (e.g., HD4600)

    See my Profile items to the left of my post, under my name.

    By completing your Profile and signature block, you help us help you better. :thumbup:
     
  10. fannar182

    fannar182

    Joined:
    Nov 22, 2016
    Messages:
    66
    Mobo:
    Gigabyte Z170 Designare
    CPU:
    Intel Core i7-6700 4.0GHz
    Graphics:
    ASUS Strix GEFORCE® GTX 980
    Mobile Phone:
    iOS
    Dec 14, 2016 at 1:46 PM #330
    fannar182

    fannar182

    Joined:
    Nov 22, 2016
    Messages:
    66
    Mobo:
    Gigabyte Z170 Designare
    CPU:
    Intel Core i7-6700 4.0GHz
    Graphics:
    ASUS Strix GEFORCE® GTX 980
    Mobile Phone:
    iOS
    @Stork Sorry.. I've updated my profile. Do you know what could be causing the USB 3 at the back (6 ports) not to work? The USB (2 ports) at the front work perfectly. I had my USB 3 ports work fine yesterday but then I installed NVIDIA Web Drivers and did a BIOS change, changed the .plist and things inside Clover Configurator. For example I changed my profile from iMac 17 (USB 3 port worked but not the graphic card) to iMac 14,2 (Graphic card works but not the USB 3). ?
     

Share This Page