Contribute
Register

MacMan's Build: ASUS TUF Z390-PRO GAMING - i9-9900K - Vega 64 - Updated for 10.14.6 and NVRAM Support

Joined
Oct 7, 2019
Messages
24
Motherboard
ASUS TUF Z390 PRO Gaming
CPU
i7 9700
Graphics
MSI Vega 56
Screen Shot 2020-06-12 at 3.55.46 PM.png
 
Joined
Apr 18, 2014
Messages
18
Motherboard
ASUS TUF Z390M-Pro Gaming
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 570
the one I have by default of MultiBeast
dart=0 nv_disable this is the one that shows me in my boot args
 
Joined
Apr 18, 2014
Messages
18
Motherboard
ASUS TUF Z390M-Pro Gaming
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 570
it shows me the same as the picture
 
Joined
Apr 18, 2014
Messages
18
Motherboard
ASUS TUF Z390M-Pro Gaming
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 570
please my friend help
 
Joined
Mar 30, 2013
Messages
192
Motherboard
Asrock H570 Phantom Gaming 4
CPU
i9-10900
Graphics
RX 590
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I would try to add Whatevergreen.kext to EFI/KEXT/Other folder. And you shouldn't need nv_disable=1 anymore as boot argument in Clover when you don't use a NVIDIA card. Also you can add slide=0 as boot argument, that might help in some cases. Did you already try to boot to clover menu and press F11 to clear NVRAM? That might help too.
 

Stork

Admin
Staff member
Joined
Sep 21, 2010
Messages
13,181
Motherboard
Gigabyte Z690 Aero G
CPU
i5-12600K
Graphics
RX 6800 XT
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
@MacMan
Is this Built Catalina or Mojave?
The OP is for Mojave. However, it can serve as a guide for Catalina as well. Just use UniBeast and MultiBeast for Catalina.
 
Joined
Jun 2, 2020
Messages
14
Motherboard
ASUS TUF Z390-Pro Gaming
CPU
i7-9700K
Graphics
RX Vega 56
@dalaranunion
Just to confirm, you are making changes to the /EFI partition on the drive you installed the OS too? Not the Bootable USB.

APFS error sounds like you don't have the correct items in the EFI partition. Make sure you have all the items I listed in the proper folders. The ApfsDeiverLoader driver goes in the EFI/EFI/CLOVER/Driver/UEFI folder

Path should be EFI/EFI/CLOVER/ [then path below]

KEXT/Other Folder
  • AppleALC
  • CalDigitHDProDrv
  • EnergyDriver
  • IntelMausiEthernet
  • Lilu
  • FakeSMC
  • FakeSMC*various sensors*
Driver/UEFI Folder
  • ApfsDeiverLoader
  • AudioDxe
  • DataHubDxe
  • FSInject
  • OsxAptioFix3Drv
  • PartitionDxe
  • SMCHelper
  • vBoxHfs
ACPI/patched Folder
  • SSDT-EC
  • SSDT-PMC
  • SSDT-UIAC (aml/dsl)
  • SSD-USBX

Hello and many thanks for the list, I have managed a couple of days ago to boot and complete the instalation fine. It was my mistake as I was messing drivers in /Library/Extensions/

Do you suggest to place everything in the /EFI partition then?

What about the kexts, I thought these should be in /Library/Extentions/

or the Bootloader injects them from the /EFI/Kexts

Compared to your UEFI folder I have two extra:
- AptioMemoryFix
- EmuVariableUefi
I am going to remove these.

In regards to your Extensions I can see you have "EnergyDriver" I have seen that this is used for the fans?

ACPI/Patched Folder
I have nothing there.

All of the patches: ACPI (mattystonnie), AppleAHCIPort, 2xPort Limit are in the clover.plist file is that okay?

Again sorry for the too many questions, still new here and excited.

Thanks again.
 
Top