Contribute
Register

Mach Reboot Asus p7p55d, booting to High Sierra installer

Joined
May 19, 2011
Messages
43
Motherboard
Asus p7p-55d epro
CPU
Core i7 860
Graphics
ASUS GTX 760
Mac
MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
Mobile Phone
iOS
Attempting a fresh install of High Sierra

This machine and hardware (in sig) have had Snow Leopard through Mavericks, which is what it is currently running.

The panic happens once I select "boot os x install from macOS install high sierra", from the clover select screen, after booting to the unibeast usb.

Have tried safe mode, and I do not use any manually injected video drivers or plist edits.

Let me know what other info you require.

Thanks
 

Attachments

Joined
May 19, 2011
Messages
43
Motherboard
Asus p7p-55d epro
CPU
Core i7 860
Graphics
ASUS GTX 760
Mac
MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
Mobile Phone
iOS
Wanted to see how contemporary I could get - Sierra with Clover installed just fine, other than having to use an old appleusbaudio kext to fix playback issues, all is good.

Tried a different USB and started over for High S, but still crashes at logo. No progress bar, verbose - backtrace / mach reboot.

Have searched the forums for these things, but not sure any of the solutions apply, as this hardware has worked since Snow Leopard. Seems more a Clover problem than anything else, and so far I have only used the defaults from the unibeast installer / legacy bios / no video kexts injected / nothing edited manually / no problems out of clover with Sierra.

I am including my clover folder, hopefully it helps

vt-d is switched off, MATS is not showing as a table I can drop (in the clover options), deleted all 10.x folders leaving 'other' folder with the kexts in it.

Will try 'fix headers' when I get home.
 

Attachments

Last edited:
Joined
May 19, 2011
Messages
43
Motherboard
Asus p7p-55d epro
CPU
Core i7 860
Graphics
ASUS GTX 760
Mac
MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
Mobile Phone
iOS
Fix Headers didn't work for me.. tried some 'basic' / 'simmered down' plist configs that had been posted in other threads.

Pretty much out of ideas..
 
Joined
Dec 10, 2010
Messages
106
Motherboard
Gigabyte GA-B85-HD3
CPU
i5 4430
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android
You're not using a patched DSDT. I'm pretty sure you need one of those. I have a regular p7p55d and have no troubles at all. I am using a patched DSDT though. I'm also not using any built-in clover fixes (other than kext patching).
 

beelzebozo

Super Moderator
Joined
Mar 31, 2010
Messages
3,821
Motherboard
Main Build: ASUS z170-Deluxe
CPU
i7 - 6700K
Graphics
AMD Radeon RX 5700 XT
Mac
iMac
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
You're not using a patched DSDT. I'm pretty sure you need one of those. I have a regular p7p55d and have no troubles at all. I am using a patched DSDT though. I'm also not using any built-in clover fixes (other than kext patching).
Hi, can you post your DSDT with BIOS version please?
 
Top