Contribute
Register

Mac OS X 10.6.5 Update - The Official Thread

Status
Not open for further replies.
Joined
Nov 9, 2010
Messages
6
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I don't know if anyone has already run into this or not. I didn't feel like reading all 43 pages....

I just installed the new 10.6.5 update to my Asus Motherboard i55, intel i7 870.

After the update ran and the computer restarted, I got a Kernel error. Says at the top "version mis-match between Kernel and CPU PM" That's a small part of the code there's a lot more. In the middle it says "You need to start your computer. Hold down the power button until it turns off, then press the Power button again."

Of course after doing this, the same message comes up. I'm really lost at this point. I would appreciate any suggestions. Thanks.
 
Joined
Feb 8, 2010
Messages
257
Motherboard
Core i7
CPU
Core i7
Graphics
GTX 570
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Lerxst said:
ajaxharg said:
lerxst - you need to rebuild the kext cache, or just run multibeast with the same options as you did when you first set up the hackintosh. I had the same problem and now it works fine.

I'm afraid that didnt fix it. I reinstalled and rebuilt caches within Multibeast.

It doesnt kernel panic now but sleep results in a reboot when you try to wake the system back up.

Good advice and yes somehow the 10.6.5 install had unchecked the "Startup automatically after a Power Failure" box

Thanks for the help
 
Joined
Apr 13, 2010
Messages
13
Motherboard
Hackintosh
CPU
i7-4770k
Graphics
EVGA GeForce 760
Mac
  1. MacBook Air
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Finally got around to doing the update - a little bumpy:

Installed 10.6.5 Combo to victim drive running 10.6.3:
- Rebooted after update installation OK. USB devices OK. Bluetooth "not available".
- Sleep induced the fans-on-full coma and audio not working. Multibeast and AudioRollback fixed both of those.
- Wouldn't finish shut down or restart without using the power switch. Changed ACPI power setting from S3(STR) to S1(POS) as suggested earlier in this thread, fixed that.
- Bluetooth still jacked but WTF, everything else seems happy. On to the main drive.

Installed 10.6.5 Combo to main SL drive running 10.6.4:
- Rebooted after update installation. I didn't run MultiBeast before rebooting because the victim drive didn't have USB issues. Bad decision. Audio gone, sleep gone, USB gone. Cold boot doesn't help.
- Booted to victim drive, find that I have a copy of the 10.6.4 combo updater sitting around. Unpacked using Pacifist and copy the 10.6.4 IOUSBFamily and IOUSBMassStorageClass kexts to /S/L/E on main drive. USB back after reboot.
- Multibeast AudioRollback fixes audio/sleep issues. I was using a custom audio kext before, haven't checked yet whether it still works under 10.6.5.
- Bluetooth is still not avail. Switched Cirago for Asus dongle and no joy. Unhappiness but at least it's pretty solid otherwise.

Moral of the story: it's worth hanging onto the combo updater packages! That and this thread got me un-wedged quickly. Thanks to all here and Tony/MacMan for their great work.
 
Joined
Jul 7, 2010
Messages
352
Motherboard
GA-P55A-UD4P
CPU
i7-860
Graphics
5870
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
agentplaid said:
- Bluetooth is still not avail. Switched Cirago for Asus dongle and no joy. Unhappiness but at least it's pretty solid otherwise.
Is bluetooth nonfunctional for everyone, or is it on certain bluetooth dongles? I have the Targus dongle and really need bluetooth support for my Magic Mouse.
 
Joined
Apr 24, 2010
Messages
2
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Thank u tony and all. Updated from 10.6.3 using combo update download. Everything worked except for sound. I just used multibeast to install Legtacy HDA/ ALC888 and smbios.plist iMac 11,1 core i7. Now all is as it should be :)
 
Joined
Aug 14, 2010
Messages
1,011
Motherboard
GA-Z97X-UD5H-BK Rev 1.0 Bios F8
CPU
i7-4790k OC 4.9ghz
Graphics
GT 740
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
laguna1212 said:
I'm having problems getting into OSX without using iBoot 2.5.2. The progress circle just spins at the apple screen. Any ideas?

This is also what I am experiencing - but I posted in the Multibeast 2.5.1 thread.
 
Joined
Nov 1, 2010
Messages
27
Motherboard
Asus
CPU
Core i5 760
Graphics
Nvidia
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hey guys - still struggling to get sleep working, tried everything mentioned so far in this thread....

My box sleeps and wakes ok, but then after say a minute, I get the spinning beach ball and the system becomes unresponsive - I have to hit the reset button at this point because it will not respond to even a shutdown command.

Any ideas? (System as per profile)
 
Joined
Apr 13, 2010
Messages
13
Motherboard
Hackintosh
CPU
i7-4770k
Graphics
EVGA GeForce 760
Mac
  1. MacBook Air
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Connie Mac said:
agentplaid said:
- Bluetooth is still not avail. Switched Cirago for Asus dongle and no joy. Unhappiness but at least it's pretty solid otherwise.
Is bluetooth nonfunctional for everyone, or is it on certain bluetooth dongles? I have the Targus dongle and really need bluetooth support for my Magic Mouse.

I hope you're not saying that your Targus dongle isn't working, because I just ordered one...
 

Going Bald

Moderator
Joined
Aug 14, 2010
Messages
22,459
Motherboard
GA-X58A-UD7-F7
CPU
W3670
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
Going Bald said:
I am happy to report that, so far as I can tell, everything works!
4 USB ports, headphone & mic jacks, firewire & eSATA ports on the front panel work.
On the back panel, the 4 standard USB ports (where my keyboard and mouse are),
the 2 combo USB/eSATA ports, the 2 USB 3.0 ports (I will test actual speed later), the firewire port, both RJ45 lan ports(I have both hooked up to the router) and the S/PDIF optical (I did not check the RCA) - all working.
A little more testing reveals that without unplugging my LG Blu-ray drive auto sleep works, wake up works, command sleep works (put to sleep - tested for 45 minutes - wake it up.
Never worked before because after about 5 minutes the LG would spin up and break sleep.

Everything works after wake up, too, which it sometimes didn't before. So, a more demanding test - put it to sleep overnight and will it wake up the next morning and everything work?

YES!!! Sleep works in all modes and wakes up with everything working.
TM and crew- donation is on it's way!

A little testing of the USB3.0 port gets me into the 60 Mb/s range, which is not bad.
I formatted the WD My Passport 500Gb USB 3.0 drive FAT32 so it would match the Seagate 7200 Enterprise 1 Tb format that I use as a swap drive mounted on one of the gSATA ports and repeated the tests at the same transfer rates.
The Seagate got just a little over 100Mb/s, so the USB 3.0 hasn't caught up to SATA2 yet.
Results attached.
Transfer rate tests.zip
 

Attachments

  • Transfer rate tests.zip
    167.1 KB · Views: 64
Joined
Jul 7, 2010
Messages
352
Motherboard
GA-P55A-UD4P
CPU
i7-860
Graphics
5870
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
agentplaid said:
I hope you're not saying that your Targus dongle isn't working, because I just ordered one...

No, I haven't done the 10.6.5 update yet. I wanted to make sure as best as I can that all works. I will do a fresh install on a new disk after T-giving, then do the 10.6.5 update and report back here. Hopefully the problem is dongle-specific and not bluetooth in general.

Thanks.
 

Attachments

  • DSDT-GA-Z77-DS3H-F3_fixed.aml
    38.4 KB · Views: 88
Status
Not open for further replies.
Top