Contribute
Register

Mac os Sierra Screen flickering after sleep problem

Status
Not open for further replies.
Joined
Nov 6, 2017
Messages
60
Motherboard
Asus Strix Z270G
CPU
i7-7700
Graphics
RX 580
specs>
i7 6700k
gtx 1060 with nvidia web drivr running and cuda support
8 gb ram
msi z170m mortar

After wake up from sleep and log in,when first time swich to other desktop screen start to flicker,that does not happen if pc wasnt put to sleep.After reconecting hdmi cable screen bring back to normal.

View attachment 256332

I have a new build and having the same issues. Did you ever figure it out?
 

etx

Joined
May 21, 2017
Messages
32
Motherboard
GA-Z270X-Ultra Gaming
CPU
i7-7700K
Graphics
GTX 1060+Vega 56
Mac
  1. MacBook Pro
I have a new build and having the same issues. Did you ever figure it out?

Nope :( I upgraded to High Sierra and the latest Pascal driver, same issue.
 
Joined
Dec 18, 2017
Messages
9
Motherboard
GA-H270-HD3
CPU
Intel I5 7400
Graphics
EVGA GTX 1060 6gb
I have the same Graphic Card and same issues...It happens just when I log in in High Sierra, and a lot during web browsers (both Safari and Chrome). Exactly like this video:


any Ideas ?
 
Last edited by a moderator:

etx

Joined
May 21, 2017
Messages
32
Motherboard
GA-Z270X-Ultra Gaming
CPU
i7-7700K
Graphics
GTX 1060+Vega 56
Mac
  1. MacBook Pro
I have the same Graphic Card and same issues...It happens just when I log in in High Sierra, and a lot during web browsers (both Safari and Chrome). Exactly like this video:


any Ideas ?

So far the only fix I have found is to change to another graphics card. I don't have money to upgrade so I'm stuck dealing with it. Now on HS the computer sometimes crashes completely when the glitch happens and I have to hard restart. Get it together Nvidia.
 

etx

Joined
May 21, 2017
Messages
32
Motherboard
GA-Z270X-Ultra Gaming
CPU
i7-7700K
Graphics
GTX 1060+Vega 56
Mac
  1. MacBook Pro
I have the same Graphic Card and same issues...It happens just when I log in in High Sierra, and a lot during web browsers (both Safari and Chrome). Exactly like this video:


any Ideas ?

Looks like in that video you posted the Nvidia web drivers are not loading at all. Thats exactly what mine does when the drivers are not loaded. You may need to install the clover nvram driver so the nvidia web driver can load on boot.
 

slim.jim

Moderator
Joined
Dec 17, 2014
Messages
4,258
Motherboard
MSI Z97 Gaming 9 AC
CPU
i7-4790K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
I have the same Graphic Card and same issues...It happens just when I log in in High Sierra, and a lot during web browsers (both Safari and Chrome). Exactly like this video:


any Ideas ?

Web Drivers are not loaded, hence no acceleration.
 
Joined
Nov 4, 2013
Messages
1
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Same problem... Any solution?

MacOS High Sierra 10.13.2(17C88)
NVIDIA Web Driver 378.10.10.10.25.102

I`m using NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB
 
Status
Not open for further replies.
Top