Contribute
Register

[LOCKED] Guide - New ATI Kexts from iMac 10.6.7 - 5XXX/6XXX

Status
Not open for further replies.
Joined
Aug 12, 2010
Messages
1,586
Motherboard
X58A-UD3R v2
CPU
i7-930
Graphics
5770
Mac
  1. MacBook
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Re: Guide - New ATI Kexts from iMac 10.6.7 Update - 5XXX/6XXX

eilertsj said:
hi im very new to all this and im stuck, i have a GA-6870 hd card. You said to install the ATI kexts from graphics in mb, but the only ones in 4.1 are for the 48xx cards. I have installed everything else, and entered everytng into terminal and this is what i get.

Code:
AMD Radeon HD 6870 Series:

  Chipset Model:	AMD Radeon HD 6870 Series
  Type:	GPU
  Bus:	PCIe
  PCIe Lane Width:	x16
  VRAM (Total):	1024 MB
  Vendor:	ATI (0x1002)
  Device ID:	0x6738
  Revision ID:	0x0000
  Displays:
M260VA:
  Resolution:	1360 x 768 @ 60 Hz
  Pixel Depth:	32-Bit Color (ARGB8888)
  Display Serial Number:	            
  Main Display:	Yes
  Mirror:	Off
  Online:	Yes
  Rotation:	Supported
  Television:	Yes


03:00.0 VGA compatible controller [0300]: ATI Technologies Inc Unknown device [1002:6738] (prog-if 00 [VGA controller])
	Subsystem: Giga-byte Technology Unknown device [1458:21fb]
--

03:00.1 Audio device [0403]: ATI Technologies Inc Unknown device [1002:aa88]
	Subsystem: Giga-byte Technology Unknown device [1458:aa88]


Jamess-Mac-Pro:~ Eilerts$ ioreg | grep ATY
    | |   |       |   | +-o ATY,Duckweed@0  <class AtiFbStub, id 0x10000033a, r$
    | |   |       |   | +-o ATY,Duckweed@1  <class AtiFbStub, id 0x10000033b, r$
    | |   |       |   | +-o ATY,Duckweed@2  <class AtiFbStub, id 0x10000033c, r$
    | |   |       |   | +-o ATY,Duckweed@3  <class AtiFbStub, id 0x10000033d, r$
Jamess-Mac-Pro:~ Eilerts$ 


Using PCI-Root-UID value: 1
ATI Framebuffer Addr: @0xE0000000  MMIO Addr: @0xFB9C0000 I/O Port Addr: @0x0000AE00 ROM Addr: @0x00000000
ATI card POSTed, reading Video BIOS from legacy space
Card reported ports: 4
Framebuffer set to: Duckweed using device's default.
Number of ports set to: 4 using framebuffer's default.
AMD Radeon HD 6870 Series 1024MB [1002:6738] (subsys [1458:21fb]) (Barts:Duckweed) :: PciRoot(0x1)/Pci(0x1,0x0)/Pci(0x0,0x0)/Pci(0x0,0x0)/Pci(0x0,0x0)

Please help
Thanks

The opening post refers to MultiBeast 3.6.0 - the new ATI kexts are in the latest versions of Snow Leopard and Lion already so you don't need to install them via MultiBeast any more. Just running Software Update will get your card working.

From the looks of your BDMesg and your IOReg everything looks fine.

P.S. Thread now locked - see Original Post for more info
 
Status
Not open for further replies.
Top