LG UltraFine 5K Build

Discussion in 'General Hardware Discussion' started by nickv2002, Nov 21, 2016.

  1. obenzzz

    obenzzz

    Joined:
    Sep 3, 2017
    Messages:
    11
    CPU:
    i7 7700k
    Graphics:
    amd rx580
    Sep 13, 2017 at 10:38 AM #241
    obenzzz

    obenzzz

    Joined:
    Sep 3, 2017
    Messages:
    11
    CPU:
    i7 7700k
    Graphics:
    amd rx580
    Yes, I also think thunderbolt's work is normal. I have audio for display, brightness adjustment, microphone
     
  2. marlborolights78

    marlborolights78

    Joined:
    Sep 16, 2015
    Messages:
    21
    Mac:
    MacBook
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    Sep 13, 2017 at 10:06 PM #242
    marlborolights78

    marlborolights78

    Joined:
    Sep 16, 2015
    Messages:
    21
    Mac:
    MacBook
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    I finally get working LG5K Display.
    Configuration with GC-ALPINE, 2 DP ports and RADEON RX580 4GB.

    Operating System: macOS Sierra 10.12.6, no IGPU
    Motherboard: GA-270X-UD5
    Graphics Card: Sapphire Nitro+ Radeon Rx580 4gb

    1] install Lilu and whatevergreen.kext. Reboot
    2] in clover section under Graphics set as fb Dayman and put video ports (Have 5 ports:2dp,2hdmi and 1 dvi but I set 4 (so appears one monitor instead of two, but not 5k full.). Reboot
    3] create custom resolution in SwitchrRes to 5120x2880. Apply experimental and voila: system active

    I don't know why my RX580 is recognized as 480 after launch Whatevername.app
     

    Attached Files:

    • about.png  (256.7 KB, 106 views)
    • clover.png  (149.8 KB, 110 views)
    • switchres1.png  (546.3 KB, 108 views)
    • switchres2.png  (170.4 KB, 100 views)
    • usb-lg.png  (37.4 KB, 93 views)
    Last edited: Sep 13, 2017
  3. blueshadow869

    blueshadow869

    Joined:
    Jun 19, 2017
    Messages:
    35
    Mobo:
    Gigabyte Z170X-Ultra Gaming
    CPU:
    Intel I76700K
    Graphics:
    RX Vega 64
    Sep 14, 2017 at 4:22 PM #243
    blueshadow869

    blueshadow869

    Joined:
    Jun 19, 2017
    Messages:
    35
    Mobo:
    Gigabyte Z170X-Ultra Gaming
    CPU:
    Intel I76700K
    Graphics:
    RX Vega 64
    This is great, I grabbed an RX580, but I am getting a black screen on boot I have both of those kexts (Lilu & WhateverGreen) in there, any feedback on why that might be? I did switch from an NVIDIA card so maybe that caused the issue?
     
  4. blueshadow869

    blueshadow869

    Joined:
    Jun 19, 2017
    Messages:
    35
    Mobo:
    Gigabyte Z170X-Ultra Gaming
    CPU:
    Intel I76700K
    Graphics:
    RX Vega 64
    Sep 14, 2017 at 4:51 PM #244
    blueshadow869

    blueshadow869

    Joined:
    Jun 19, 2017
    Messages:
    35
    Mobo:
    Gigabyte Z170X-Ultra Gaming
    CPU:
    Intel I76700K
    Graphics:
    RX Vega 64
    Okay so I ditched all my NVDA* files in /S/L/E and now I can boot in just fine, but I am getting this in the System Report:

    Screen Shot 2017-09-14 at 8.48.16 AM.png

    I am running:

    Screen Shot 2017-09-14 at 8.50.05 AM.png

    Screen Shot 2017-09-14 at 8.56.39 AM.png

    Any tips on how to move from here? The card is an RX 580, thanks!
     
    Last edited: Sep 14, 2017
  5. obenzzz

    obenzzz

    Joined:
    Sep 3, 2017
    Messages:
    11
    CPU:
    i7 7700k
    Graphics:
    amd rx580
    Sep 15, 2017 at 10:14 AM #245
    obenzzz

    obenzzz

    Joined:
    Sep 3, 2017
    Messages:
    11
    CPU:
    i7 7700k
    Graphics:
    amd rx580


    It seems like only 5K 40HZ? It should be 60HZ, that's normal
     
  6. joevt

    joevt

    Joined:
    Apr 5, 2016
    Messages:
    404
    Mobo:
    GIGABYTE Z170X-Gaming 7, GIGABYTE Z170N-Gaming 5
    CPU:
    Intel Core i7-6700K 4.6 GHz, Intel Core i7-6600K 4.4 GHz
    Graphics:
    EVGA GeForce GTX TITAN X 12GB SC Gaming, EVGA GeForce GTX 1070 8GB
    Mac:
    iMac, MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
    Classic Mac:
    Apple, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 15, 2017 at 6:30 PM #246
    joevt

    joevt

    Joined:
    Apr 5, 2016
    Messages:
    404
    Mobo:
    GIGABYTE Z170X-Gaming 7, GIGABYTE Z170N-Gaming 5
    CPU:
    Intel Core i7-6700K 4.6 GHz, Intel Core i7-6600K 4.4 GHz
    Graphics:
    EVGA GeForce GTX TITAN X 12GB SC Gaming, EVGA GeForce GTX 1070 8GB
    Mac:
    iMac, MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
    Classic Mac:
    Apple, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Agreed. 5K 40 Hz is only using one DisplayPort stream. It should be 5K 60 Hz which requires two DisplayPort streams.
     
  7. blueshadow869

    blueshadow869

    Joined:
    Jun 19, 2017
    Messages:
    35
    Mobo:
    Gigabyte Z170X-Ultra Gaming
    CPU:
    Intel I76700K
    Graphics:
    RX Vega 64
    Sep 15, 2017 at 8:54 PM #247
    blueshadow869

    blueshadow869

    Joined:
    Jun 19, 2017
    Messages:
    35
    Mobo:
    Gigabyte Z170X-Ultra Gaming
    CPU:
    Intel I76700K
    Graphics:
    RX Vega 64
    I am a bit unsure of how I accomplished this, but I now have an RX 580 running off of one GC-Alpine Ridge card on my Z170X-Ultra Gaming doing what appears to be full 5k pixel doubled on my LG 5k monitor. Here are some screen shots:

    Screen Shot 2017-09-15 at 12.36.54 PM.png Screen Shot 2017-09-15 at 12.37.01 PM.png Screen Shot 2017-09-15 at 12.44.26 PM.png Screen Shot 2017-09-15 at 12.47.59 PM.png

    Let me know if you need more info, hope this helps someone, thanks!
     

    Attached Files:

    • Screen Shot 2017-09-15 at 12.48.07 PM.png  (586.3 KB, 24 views)
  8. obenzzz

    obenzzz

    Joined:
    Sep 3, 2017
    Messages:
    11
    CPU:
    i7 7700k
    Graphics:
    amd rx580
    Sep 16, 2017 at 2:05 AM #248
    obenzzz

    obenzzz

    Joined:
    Sep 3, 2017
    Messages:
    11
    CPU:
    i7 7700k
    Graphics:
    amd rx580
    Thank you very much, my friend. Thank you for your patient help and many useful suggestions. I think I got the 5K 60hz.
    Finally, thank you very much.....
     

    Attached Files:

    • 0F69772E-2EFF-4B1F-9D18-7F00BE70DE39.png  (150.2 KB, 44 views)
    • 2A53595D-6735-4E78-9B3C-6D0325E4C23A.png  (269.5 KB, 47 views)
    • 59669B76-78B4-49B5-A7A0-82B2119BDD53.png  (236.1 KB, 53 views)
    • EB485EE4-1B74-4DC0-BB26-312D4C046963.png  (258.6 KB, 75 views)
  9. joevt

    joevt

    Joined:
    Apr 5, 2016
    Messages:
    404
    Mobo:
    GIGABYTE Z170X-Gaming 7, GIGABYTE Z170N-Gaming 5
    CPU:
    Intel Core i7-6700K 4.6 GHz, Intel Core i7-6600K 4.4 GHz
    Graphics:
    EVGA GeForce GTX TITAN X 12GB SC Gaming, EVGA GeForce GTX 1070 8GB
    Mac:
    iMac, MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
    Classic Mac:
    Apple, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 16, 2017 at 2:11 AM #249
    joevt

    joevt

    Joined:
    Apr 5, 2016
    Messages:
    404
    Mobo:
    GIGABYTE Z170X-Gaming 7, GIGABYTE Z170N-Gaming 5
    CPU:
    Intel Core i7-6700K 4.6 GHz, Intel Core i7-6600K 4.4 GHz
    Graphics:
    EVGA GeForce GTX TITAN X 12GB SC Gaming, EVGA GeForce GTX 1070 8GB
    Mac:
    iMac, MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
    Classic Mac:
    Apple, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS


    For confirmation, you're both missing the most important screenshot - the timing information when you double click the current resolution in SwitchResX.
     
  10. obenzzz

    obenzzz

    Joined:
    Sep 3, 2017
    Messages:
    11
    CPU:
    i7 7700k
    Graphics:
    amd rx580
    Sep 16, 2017 at 2:22 AM #250
    obenzzz

    obenzzz

    Joined:
    Sep 3, 2017
    Messages:
    11
    CPU:
    i7 7700k
    Graphics:
    amd rx580

    Ha ha, I think so. I forgot. Screenshot
     

    Attached Files:

    • 86148EDD-96C1-4894-BA3D-2DEDFB5599DB.png  (487.6 KB, 44 views)

Share This Page