Contribute
Register

Lenovo X240 Clover update problem

Joined
May 31, 2016
Messages
154
Motherboard
Thinkpad X240
CPU
i5-4300U
Graphics
HD4400
Mobile Phone
Android
My laptop:
Lenovo Thinkpad x240
Intel core i5 4300u
HD4400
1920x1080

I update my laptop clover to the latest and want to update to Sierra,but i cannot even boot 10.11.6.
IMG_20160928_023315.jpg

Same problem with my Desktop.I found that i can use only the version which doesn't support Sierra.
Delete the kext expect of Fakesmc doesn't help.
Don't know why.:confused:
My Desktop has problems after update,either,but different response in verbose mode.
[Success] ASUS Z9PE-D8 WS Dual E5-2620 v2 GTX660Ti 32Gb
Maybe i make some mistakes with clover settings,could anyone take a look?
Thanks!
 

Attachments

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,123
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
My laptop:
Lenovo Thinkpad x240
Intel core i5 4300u
HD4400
1920x1080

I update my laptop clover to the latest and want to update to Sierra,but i cannot even boot 10.11.6.
View attachment 212667
Same problem with my Desktop.I found that i can use only the version which doesn't support Sierra.
Delete the kext expect of Fakesmc doesn't help.
Don't know why.:confused:
My Desktop has problems after update,either,but different response in verbose mode.
[Success] ASUS Z9PE-D8 WS Dual E5-2620 v2 GTX660Ti 32Gb
Maybe i make some mistakes with clover settings,could anyone take a look?
Thanks!
"Waiting for DSMOS" without a corresponding "DSMOS has arrived" implies that FakeSMC is missing or not loading.
 
Joined
May 31, 2016
Messages
154
Motherboard
Thinkpad X240
CPU
i5-4300U
Graphics
HD4400
Mobile Phone
Android
"Waiting for DSMOS" without a corresponding "DSMOS has arrived" implies that FakeSMC is missing or not loading.
Yes, now my laptop works.
Thanks!
Could you also take a look at my Desktop problem? :)
It halted at "AppleACPICPU" every time.
 
Joined
Feb 16, 2017
Messages
2
Yes, now my laptop works.
Thanks!
Could you also take a look at my Desktop problem? :)
It halted at "AppleACPICPU" every time.
I have an x240 that I'm about to try this on (first time not as a VM) - can you confirm that you got Sierra to work?
 
Joined
May 31, 2016
Messages
154
Motherboard
Thinkpad X240
CPU
i5-4300U
Graphics
HD4400
Mobile Phone
Android
I have an x240 that I'm about to try this on (first time not as a VM) - can you confirm that you got Sierra to work?
Yes.
Now running 10.12.2.
Except intel wifi everything works fine.
I have already bought a DW1830, next month i will try to flash bios to solve x240 wificard whitelist problem.
 

Attachments

Joined
Feb 16, 2017
Messages
2
Yes.
Now running 10.12.2.
Except intel wifi everything works fine.
I have already bought a DW1830, next month i will try to flash bios to solve x240 wificard whitelist problem.
Wow! I'm starting a new job on Monday, so I won't have time to do much experimenting myself, so I will shamelessly ride your coattails to success. Looking forward to your endeavors!
 
Joined
May 31, 2016
Messages
154
Motherboard
Thinkpad X240
CPU
i5-4300U
Graphics
HD4400
Mobile Phone
Android
Wow! I'm starting a new job on Monday, so I won't have time to do much experimenting myself, so I will shamelessly ride your coattails to success. Looking forward to your endeavors!
Get it.
Following the x230's guide in bios-mod forum.
Screen Shot 2017-02-24 at 3.15.21 PM.png
 
Joined
Nov 24, 2015
Messages
4
Motherboard
QM87 LENOVO X240
CPU
i5 4200U
Graphics
HD4400
Mobile Phone
Android
Hi kevin335200,
How did you get your battery level working ? I didn't find any DSDT patch for the x240. I tried the one for T440p but without success.
My laptop is:
X240 i5 4200U
HD4400 1366x768
Wifi dongle: Dw-121 or Asus N-13
Sierra 10.12.3 with imessage working
 
Last edited:

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,123
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Joined
Nov 24, 2015
Messages
4
Motherboard
QM87 LENOVO X240
CPU
i5 4200U
Graphics
HD4400
Mobile Phone
Android
Actually, the patch (bat) T440p works fine after i applied:
IRQ fix
Mutex fix
HPET fix
RTC fix
7 and 8 series USB fix

The only thing is that every 30 sec, the power supply switch from "Battery" to "Power Adapter" for 1/4 sec
and switch back to "Battery" immediately.
That causes a refresh of the icons on the top bar of the desktop, not enough to disturb.
It is more visible if i open the Energy Saver setting in the System Preferences.
I wonder if it can harm the electronic components of my X240.

Note: I don't have internal battery and use only an external one
 
Last edited:
Top