lenovo thinkpad x220 all working except usb 3.0

Discussion in 'El Capitan Laptop Support' started by superpippo94, Oct 12, 2015.

  1. joot

    joot

    Joined:
    Jan 31, 2011
    Messages:
    36
    Motherboard:
    Gigabyte GA-Z68X-UD3H
    CPU:
    i7-2600K
    Graphics:
    Asus Geforce GTC 660 Ti
    Dec 16, 2015 at 12:10 AM #11
    joot

    joot

    Joined:
    Jan 31, 2011
    Messages:
    36
    Motherboard:
    Gigabyte GA-Z68X-UD3H
    CPU:
    i7-2600K
    Graphics:
    Asus Geforce GTC 660 Ti
    John McDonnell, just want to say "Thank You" for the guide. Got my x220 up and running with El Capitan. Just wish card reader was working too.....
     
  2. TheBigHunt

    TheBigHunt

    Joined:
    Jan 15, 2015
    Messages:
    3
    Motherboard:
    Mac & Pc
    CPU:
    CoreI5
    Graphics:
    Nvidia
    Mar 14, 2016 at 11:07 AM #12
    TheBigHunt

    TheBigHunt

    Joined:
    Jan 15, 2015
    Messages:
    3
    Motherboard:
    Mac & Pc
    CPU:
    CoreI5
    Graphics:
    Nvidia
    Hi

    I had the same issue. Now if i boot with a key in the USB3, then it work.
    How ever, i experience anothe issue with the appstore.
    To activate it, i need to activate the ethernet connection. My issue is that with the 1.40 pimped firmware, i dont find where to activate it. And i've try few lan stuff but when i restart my computer it goes back to he desable default value...
    Any help ?
    Thanks
    TBH
     
  3. RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    177,888
    Motherboard:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Mar 14, 2016 at 2:07 PM #13
    RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    177,888
    Motherboard:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Post EFI/Clover folder as ZIP (omit 'themes' folder).
     
  4. Orisha

    Orisha

    Joined:
    Jun 13, 2018
    Messages:
    2
    Motherboard:
    Laptop Lenovo X220 8gb ram 1333mhz
    CPU:
    i7 2nd gen
    Mobile Phone:
    Android
    Jun 14, 2018 at 5:09 PM #14
    Orisha

    Orisha

    Joined:
    Jun 13, 2018
    Messages:
    2
    Motherboard:
    Laptop Lenovo X220 8gb ram 1333mhz
    CPU:
    i7 2nd gen
    Mobile Phone:
    Android
    Many Many Thanks Man !
    Your guide is the easiest I ever seen about hackintosh !!!!

    I chose Sierra ( 10.12.6 ) over HighSierra because it seems a bit faster ( based on many comparisons found online )

    The Install and Post install ran very smooth !

    I stil have a few Issues ( listed below ), but, in General, it is working fine !!! I have been able to setup my dev envirmoent as in a regular mac.

    Maybe it has been a bit to slow than I am used ( had previously a 2010 mac air c2d 4g and ssd ) , but I think the ssd makes all the difference. I will get one as soon as possible ( I mean, when I be able to afford one ).

    I ve seen many people complaining about Bluetooth issues. I got none ! works perfectly ! I have a trackpad, keyboard connected and also have been using BT to get internet until I get my wifi card replacement .

    Sleep And Wake Up also work fine.


    Issue List ( maybe you guys can point the right direction to fix each )

    1 - Usb 3.0 does not work ( only as charger, no data transfer ). Already tried all versions of genericUsb from
    RehabMan

    2 - Screen Brightness control is missing ( on system preferences -> monitor ). Also not possible to adjust brightness using keyboard ( neither onboard nor apple bt one ) . It sucks because I can not calibrate the screen ( and I chose the x220 because of its IPS screen ) . I didn't dig deep into that yet.
    * I also think there is a video issue because I can not run a game ( starcraft II ) . The crash report says lots about which looks like videos config files ( most of them on /S/L/Framewrok ) . I ll dig into that later .

    3 - If I plug in an usb drive not formated or within a not reconized file system ( like ext ), the system just ignore the usb connection, I mean, in a macbook I would get a message telling me that the usb is not formated, and prompt me what to do ( eject/format or ignore ) . But here the drive does not show in finder nor disk utility.
    * I tried to install FUSE to read ext and also not worked !

    4 - Is there any way to make computer to sleep when close the lid ????

    Once again, thanks johnmcdonnell

    I have a x220 within i7 2nd Gen, 8gb ram 1333mhz
     
  5. RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    177,888
    Motherboard:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Jun 14, 2018 at 8:57 PM #15
    RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    177,888
    Motherboard:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    You must fill out your profile as per FAQ:
    https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/

    No "Problem Reporting" files attached.
    Read FAQ, "Problem Reporting" again. Carefully. Attach all requested files/output.
    https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/
    Use the gen_debug.sh tool mentioned in the FAQ, that way it is less likely you'll omit something.
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice