Contribute
Register

Lenovo ideapad 700 Intel HD 530 Graphics Problem

Joined
Dec 10, 2014
Messages
39
Motherboard
Lenovo ideapad 700-15ISK-Clover
CPU
i7-6700HQ/HM170
Graphics
HD530 + GTX 950M, 1920x1080
Mobile Phone
  1. iOS
Hello @RehabMan
First I should thank you for your guides & replies that helped us so much to get our hackintoshes up and running.
Then I should say that I didn't find any thread related to my laptop (Lenovo ip700) in the Mojave Laptop Support, so I started a new thread.

I installed macOS Mojave (10.14) successfully on my laptop and I could boot it up with ig-platform-id set to "0x12345678" in Clover config. (obviously it only recognises 7MB of my Intel HD 530 and no QE/CI)

I tried many cases (0x19120000, 0x19160000, 0x191B0000) for ig-platform-id but no result. I couldn't boot it up with these values. Even tried with no ig-platform-id and intel inject disabled in combination of other clover patches (e.g. AddProperties, KextsToPatch) but no luck to boot it up with working graphics. It keeps resulting in a kernel panic and restarting immediately with the two last lines saying: "@kec.corecrypto 1.0", "Attempting system restart" (I attached the image).
This happens a few lines below the graphic related logs and I'm sure that this is a graphic related problem, isn't it?

I attached reporting files (my clover folder including preboot.log and ACPI/origin + screenshots).
If I should collect and upload other reporting files, plz let me know.
I will appreciate your help.
Thanks.
 

Attachments

  • CLOVER.zip
    3.5 MB · Views: 27
  • fake_ig-platform-id.JPG
    fake_ig-platform-id.JPG
    3.4 MB · Views: 47
  • kernel_panic.JPG
    kernel_panic.JPG
    2.3 MB · Views: 49
Joined
Dec 10, 2014
Messages
39
Motherboard
Lenovo ideapad 700-15ISK-Clover
CPU
i7-6700HQ/HM170
Graphics
HD530 + GTX 950M, 1920x1080
Mobile Phone
  1. iOS
Hello @RehabMan
First I should thank you for your guides & replies that helped us so much to get our hackintoshes up and running.
Then I should say that I didn't find any thread related to my laptop (Lenovo ip700) in the Mojave Laptop Support, so I started a new thread.

I installed macOS Mojave (10.14) successfully on my laptop and I could boot it up with ig-platform-id set to "0x12345678" in Clover config. (obviously it only recognises 7MB of my Intel HD 530 and no QE/CI)

I tried many cases (0x19120000, 0x19160000, 0x191B0000) for ig-platform-id but no result. I couldn't boot it up with these values. Even tried with no ig-platform-id and intel inject disabled in combination of other clover patches (e.g. AddProperties, KextsToPatch) but no luck to boot it up with working graphics. It keeps resulting in a kernel panic and restarting immediately with the two last lines saying: "@kec.corecrypto 1.0", "Attempting system restart" (I attached the image).
This happens a few lines below the graphic related logs and I'm sure that this is a graphic related problem, isn't it?

I attached reporting files (my clover folder including preboot.log and ACPI/origin + screenshots).
If I should collect and upload other reporting files, plz let me know.
I will appreciate your help.
Thanks.

I tried the guide here for patching framebuffer with WhateverGreen, but had no luck.
Tried with 19MB stolen and 9MB fbmem but it stuck at plus signs...
Did anyone successfully patch intel HD530 mobile graphics with this method?
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
20,322
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Dec 10, 2014
Messages
39
Motherboard
Lenovo ideapad 700-15ISK-Clover
CPU
i7-6700HQ/HM170
Graphics
HD530 + GTX 950M, 1920x1080
Mobile Phone
  1. iOS

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
20,322
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Which version of macOS Mojave are you using?
I downloaded the latest 10.14.3 full installer from mac app store and want to fresh install again.
Can U please upload your working clover folder?
i am using latest Mojave

i don't think my clover will help you that much as we have different laptops, but you can have my config,plist

i removed the smbios stuff out
 

Attachments

  • config.plist
    16 KB · Views: 91
Joined
Dec 10, 2014
Messages
39
Motherboard
Lenovo ideapad 700-15ISK-Clover
CPU
i7-6700HQ/HM170
Graphics
HD530 + GTX 950M, 1920x1080
Mobile Phone
  1. iOS
i am using latest Mojave

i don't think my clover will help you that much as we have different laptops, but you can have my config,plist

i removed the smbios stuff out
Thanks.
I realised that you're using "framebuffer-cursormem" for patching cursor... but in the guide here it says that it's only for Haswell... I'm wondering how this works for U!
I'm gonna give it a test with "framebuffer-cursormem" instead of "framebuffer-fbmem" and see if it works.
 
Joined
Dec 10, 2014
Messages
39
Motherboard
Lenovo ideapad 700-15ISK-Clover
CPU
i7-6700HQ/HM170
Graphics
HD530 + GTX 950M, 1920x1080
Mobile Phone
  1. iOS
i am using latest Mojave

i don't think my clover will help you that much as we have different laptops, but you can have my config,plist

i removed the smbios stuff out
Thanks.
I realised that you're using "framebuffer-cursormem" for patching cursor... but in the guide here it says that it's only for Haswell... I'm wondering how this works for U!
I'm gonna give it a test with "framebuffer-cursormem" instead of "framebuffer-fbmem" and see if it works.
I tested but It didn't work!
I think that this patch method does not work for me at all! but I don't know why!
Because I did everything according to the guide but still not able to boot successfully.
What about the kexts? Do you use "IntelGraphicsDVMTFixup.kext" or not? Is it mandatory to get the patch to work or it should be eliminated?
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
20,322
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
I tested but It didn't work!
I think that this patch method does not work for me at all! but I don't know why!
Because I did everything according to the guide but still not able to boot successfully.
What about the kexts? Do you use "IntelGraphicsDVMTFixup.kext" or not? Is it mandatory to get the patch to work or it should be eliminated?
IntelGraphicsDVMTFixup.kext has be been merged into whatevergreen

download latest lilu and whatevergreen

install to /Library/Extensions

here's my debug file so you can see what kexts i have etc
 

Attachments

  • debug_8667.zip
    1.6 MB · Views: 36
Top