Contribute
Register

Solved > Legion y530 MOJAVE 10.14 installation

Joined
May 20, 2017
Messages
307
Motherboard
GA-Z170X-UD3
CPU
i5-6600
Graphics
UHD 630, GTX 1050 , 1920x1080
Mobile Phone
Android
Hi, this thread is made it to post and search solutions on Legion y530, installing 10.14 (MOJAVE)

KEEP in MIND, this is not a step by step Guide, patient you must be to be capable to read and follow all the information that are on this platform. PLEASE BE PATIENT AND KEEP CALM

The commun problems on this Laptop is
USB 3.0 no detected, ports only detect usb 2.0 apparently
WIFI and BLUETOOTH no working
Battery drain very fast
No speakers working
and Trackpad

FOR BEGINNERS (as me)
Things you MUST read before , short reads
https://www.tonymacx86.com/threads/im-new-to-everything-where-do-i-start.104542/
https://www.tonymacx86.com/threads/osx86-glossary.2579/
VERY IMPORTANT: https://www.tonymacx86.com/threads/customac-glossary-explanations-of-common-terms.177012/
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/

Steps that we follow are based on
https://www.tonymacx86.com/threads/guide-booting-the-os-x-installer-on-laptops-with-clover.148093/

BACKGROUND
Previous Thread:
https://www.tonymacx86.com/threads/installing-and-post-installing-problems-on-lenovo-legion-y530.258680/page-11#post-1900720

[UPDATED]
Check post #22, almost all problems were fixed
 
Last edited:
Joined
May 20, 2017
Messages
307
Motherboard
GA-Z170X-UD3
CPU
i5-6600
Graphics
UHD 630, GTX 1050 , 1920x1080
Mobile Phone
Android
@rcc622
Do you have working USB 3.0?
Because, for me, only 2.0 is working and if I plug any 3.0 drive, it doesn't show anywhere.

https://www.tonymacx86.com/threads/guide-creating-a-custom-ssdt-for-usbinjectall-kext.211311/

Above is link for custom ssdt for usb.
I think we should try this.
Thanks, yesterday i installed OSX 10.14 successfully.

For usb 3 try this Kext too
Update: For unsupported USB3 controllers (eg. not Intel, not Fresco Logic), you can try the latest GenericUSBXHCI.kext: https://github.com/RehabMan/OS-X-Generic-USB3
i found that on this post: https://www.tonymacx86.com/threads/guide-10-11-usb-changes-and-solutions.173616/

To install kext correctly on you OS please follow this stpest:
Q. How to install kexts?

There are various kext installers: Kext Beast, Kext Wizard, Kext Utility. I don't recommend any of them.

Note that once you install a kext with incorrect permissions or wrong location, you must remove it first:
Code:
sudo rm -Rf /Library/Extensions/KextToInstall.kext
sudo rm -Rf /System/Library/Extensions/KextToInstall.kext
It is easy to install kexts with Terminal:
Code:
sudo cp -R KextToInstall.kext /Library/Extensions
Or with older OS X (10.10.x and prior):
Code:
sudo cp -R KextToInstall.kext /System/Library/Extensions
And to rebuild cache:
Code:
sudo kextcache -i /
Or with older OS X:
Code:
sudo touch /System/Library/Extensions && sudo kextcache -u /
Found it on: https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/

Thanks for your information, i found these other threads

Battery problems
https://www.tonymacx86.com/threads/guide-how-to-patch-dsdt-for-working-battery-status.116102/

https://www.tonymacx86.com/threads/guide-native-power-management-for-laptops.175801/
 
Last edited:
Joined
Jan 23, 2019
Messages
118
Motherboard
LENOVO Legion-Y530
CPU
i5-8300H/HM370
Graphics
GTX 1050, UHD 630 1920 x 1080
Mobile Phone
Android
Thanks, yesterday i installed OSX 10.14 successfully.

For usb 3 try this Kext too


i found that on this post: https://www.tonymacx86.com/threads/guide-10-11-usb-changes-and-solutions.173616/

To install kext correctly on you OS please follow this stpest:

Found it on: https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/

Thanks for your information, i found these other threads

Battery problems
https://www.tonymacx86.com/threads/guide-how-to-patch-dsdt-for-working-battery-status.116102/

https://www.tonymacx86.com/threads/guide-native-power-management-for-laptops.175801/
What about you?
Do you have working 3.0?
 
Joined
Jan 23, 2019
Messages
118
Motherboard
LENOVO Legion-Y530
CPU
i5-8300H/HM370
Graphics
GTX 1050, UHD 630 1920 x 1080
Mobile Phone
Android
O wow, i did not even see that you created a new thread!
 
Joined
May 20, 2017
Messages
307
Motherboard
GA-Z170X-UD3
CPU
i5-6600
Graphics
UHD 630, GTX 1050 , 1920x1080
Mobile Phone
Android
What about you?
Do you have working 3.0?
I haven't install clover on my MacOS, i just installed via USB. Later on i will post my progress and my problems too
 
Joined
Jan 23, 2019
Messages
118
Motherboard
LENOVO Legion-Y530
CPU
i5-8300H/HM370
Graphics
GTX 1050, UHD 630 1920 x 1080
Mobile Phone
Android
I haven't install clover on my MacOS, i just installed via USB. Later on i will post my progress and my problems too
What? Without clover?
How's that possible?
 
Joined
May 20, 2017
Messages
307
Motherboard
GA-Z170X-UD3
CPU
i5-6600
Graphics
UHD 630, GTX 1050 , 1920x1080
Mobile Phone
Android
What? Without clover?
How's that possible?
ahha i mean, I installed MacOs Via usb but i haven't install Clover on my SSD (macos) to be able to boot without USB. In other words, i just followed rehabman post #1 (prepare usb and installation OSX via USB), i haven't follow post #2 (post install) yet. Sorry if i may confused you
 
Joined
Jan 23, 2019
Messages
118
Motherboard
LENOVO Legion-Y530
CPU
i5-8300H/HM370
Graphics
GTX 1050, UHD 630 1920 x 1080
Mobile Phone
Android
ahha i mean, I installed MacOs Via usb but i haven't install Clover on my SSD (macos) to be able to boot without USB. In other words, i just followed rehabman post #1 (prepare usb and installation OSX via USB), i haven't follow post #2 (post install) yet. Sorry if i may confused you
Yes, i got it.
Btw, you installed on SSD?
Any patch applied to install on ssd?
 
Joined
May 20, 2017
Messages
307
Motherboard
GA-Z170X-UD3
CPU
i5-6600
Graphics
UHD 630, GTX 1050 , 1920x1080
Mobile Phone
Android
Yes, i got it.
Btw, you installed on SSD?
Any patch applied to install on ssd?
I added a extra storage to the lap to be able to have WINDOWS and Macso (each one of them on different unity Storage), Windows on SSD Nvme and Macos on SSD sata III, 2.5"). in other words, installed on this SSD (its a normal one, sata III, 2.5"). No SSDT patched required
1549033607059.png
 
Last edited:
Joined
May 20, 2017
Messages
307
Motherboard
GA-Z170X-UD3
CPU
i5-6600
Graphics
UHD 630, GTX 1050 , 1920x1080
Mobile Phone
Android
@RaviKavaiya I just installed CLOVER boot loader on my SSD, I installed these kext on L/E
384684

and on my refi partition on my SSD I install these kext and copy config.plist. I haven't patch any SSDT
384685


Things that are working right now:
Camera
Ethernet
USB 2.0 and 3.0 (3 ports working well)
Keyboard (but my windows, ctrl, alt and fn were mixed and I had to configurat them on System preferences > Keyboard > modifier keys
Keyboard light (fn + space)
iGPU
Backlight (without bar control on settings display into system preferences)
WIFI (but I used an external USB adapter) TP-LINK TL-WN823N
iTunes
Face Time
Dual Boot
[UPDATE]
battery status...I used kext ACPIBatteryManager.kext)
audio: headphones port and microphone... I USED VoodooHDA.kext latest version

Battery LAST: (without any SSDT patch... 1.30 hrs)

384158


384237

Things that aren't working
Bluetooth (I'm looking for a USB adapter)
Numeric Keyboard
native wifi
touchpad (I am currently using an external mouse connected via usb receiver)
microphone
[UPDATE]
App Store doesn't work, I can't sign up, download any app neither
HDMI


Things that aren't test

mini display port

MORE related information:
384239384686
 
Last edited:
Top