Contribute
Register

Lattepanda Alpha Dual Monitor issue

Joined
Feb 5, 2019
Messages
5
Motherboard
Lattepanda Alpha 800
CPU
Intel 7th Gen Core m3-7y30
Graphics
Intel HD Graphics 615, 300-900MHz
Mac
MacBook Pro
Hi to all,
I successfully installed Mojave on Lattepanda Alpha following novaspirit guide. Everything works fine, except dual monitor (one connected with HDMI, and one to the USB type C adaptor). How can I fix it?
 

trs96

Moderator
Joined
Jul 31, 2012
Messages
13,813
Motherboard
GA-Z97X-UD3H-BK
CPU
i5-4690K
Graphics
HD4600 / RX 570
Mac
iMac, Mac mini
Mobile Phone
Android

trs96

Moderator
Joined
Jul 31, 2012
Messages
13,813
Motherboard
GA-Z97X-UD3H-BK
CPU
i5-4690K
Graphics
HD4600 / RX 570
Mac
iMac, Mac mini
Mobile Phone
Android
Joined
Dec 16, 2018
Messages
5
Motherboard
Lattepanda Alpha 864
CPU
Intel 7th Gen Core m3-7y30
Graphics
Intel HD Graphics 615
Mac
iMac, MacBook
Mobile Phone
iOS
Same problem here!!
I'm working on it, but for now I have not gotten it to work...
Please post any progress.

trs96. Lattepanda Alpha is a single board computer. It is very similar in hardware to the MacBook, in fact uses the same CPU.

greetings
 
Joined
Dec 16, 2018
Messages
5
Motherboard
Lattepanda Alpha 864
CPU
Intel 7th Gen Core m3-7y30
Graphics
Intel HD Graphics 615
Mac
iMac, MacBook
Mobile Phone
iOS
Mi lattepanda alpha is working now with two monitors. One in the hdmi connector (1920 1080) and the other one in the usb-c with an adapter to displayport (2560 1440).

The only issue is I cannot boot with the two monitors on. I need to boot with any of them and after that turn on the other. If not I obtain two black screens or even kernel panic.
The audio also works throug the hdmi, the displayport and even the audio jack.

Are you tried to turn off a monitor in the boot process?
 
Joined
May 26, 2019
Messages
2
Motherboard
Lattepanda Alpha 864
CPU
Intel 7th Gen Core m3-7y30
Graphics
Intel HD Graphics 615
Dear @makino666

I'm trying to get two monitors working together on my lattepanda alpha. But it's not working, even if I boot with only one monitor and connect/power the other after booting. Both USB-C to HDMI and HDMI port are working properly if I use only one monitor.

Did you change something in the configuration setup ? What's your version of Clover - Lattepanda Release - OSX ?

Thanks for your help !
 
Last edited:
Joined
May 26, 2019
Messages
2
Motherboard
Lattepanda Alpha 864
CPU
Intel 7th Gen Core m3-7y30
Graphics
Intel HD Graphics 615
Problem solved.
 
Top