Contribute
Register

Latte Panda Alpha - Audio Help ALC269 AppleALC

Joined
May 25, 2010
Messages
29
Motherboard
ML/Mav with shutdown/wake-up issue
CPU
i7-4770
Graphics
Intel4600 on ga-z87m-d3h
Mac
MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
I completely agree with makino's opinion.
Or you may want to try version 2.1 for another option. Try the config.plist in the version 2.1.
Good Luck!
 
Joined
Apr 17, 2019
Messages
3
Motherboard
lattepanda alpha
CPU
M3
Graphics
Intel HD 615
Thank you very much for your solution! Now I can use the audio jack on my Lattepanda Alpha! I don't know if the board has a microphone incorporated, because I can't record any noise..
 
Joined
May 25, 2010
Messages
29
Motherboard
ML/Mav with shutdown/wake-up issue
CPU
i7-4770
Graphics
Intel4600 on ga-z87m-d3h
Mac
MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
It has only one audio jack. I did not tested by myself. But you can try to connect a microphone to the jack. Or try to use audio headset.
 
Joined
Apr 17, 2019
Messages
3
Motherboard
lattepanda alpha
CPU
M3
Graphics
Intel HD 615
All the audio devices work perfectly on my Lattepanda alpha except one small problem: I connect the board to a display monitor using a HDMI cable, the OS recognize the monitor, I can hear (at maximum level) sounds on it but I can not adjust the volume level. When I go to "Sound Preference" and click on monitor, settings for the selected device is: "The selected device has no output controls". Is there any possibility to fix this problem on my Lattepanda alpha board?
 
Joined
May 25, 2010
Messages
29
Motherboard
ML/Mav with shutdown/wake-up issue
CPU
i7-4770
Graphics
Intel4600 on ga-z87m-d3h
Mac
MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
As far as I know you can not control volume the HDMI output on hackintosh. You will see a dimmed volume icon on the right upper menu. It means you can not control it. Use the minitor volume nob. Please correct me if I'm wrong.
 
Joined
Apr 17, 2019
Messages
3
Motherboard
lattepanda alpha
CPU
M3
Graphics
Intel HD 615
I do not know about this HDMI limitation on Hackintosh! Good to know! Thank you!
 
Joined
May 7, 2017
Messages
5
Motherboard
Lattepanda Alpha
CPU
Intel M3-7y30
Graphics
Intel HD Graphics 615, 300-900MHz
Dear friends,

I have enabled iDisplay audio in BIOS, so I could get the HDMI audio working, but the 3.5 audio doesn't work yet.
I've tried to modify config.plist as described above:

loading for AMD</string>
<key>Device</key>
<string>ATI</string>
<key>Disabled</key>
<false/>
<key>Key</key>
<string>device-id</string>
<key>Value</key>
<data>
//8AAA==
</data>
</dict>
</array>
<key>Audio</key>
<dict>
<key>Inject</key>
<string>Detect</string>
<key>ResetHDA</key>
<true/>
</dict>

<key>Properties</key>
<dict>
<key>PciRoot(0x0)/Pci(0x1f,0x3)</key>
<dict>
<key>layout-id</key>
<data>
EQAAAA==
</data>
</dict>
</dict>
<key>FakeID</key>
<dict>
<key>#IntelGFX</key>
<string>0x19168086</string>
<key>#Kaby Lake-Comment</key>
<string>Kaby Lake HD620 graphics supportable by using Skylake device-id</string>
</dict>
<key>Properties</key>
<dict>
<key>PciRoot(0)/Pci(0x02,0)</key>
<dict>

But with this modification I do not have the hdmi audio working anymore...so I couldn't have both working, is it the only solution?
What Did i do wrong?
Thank you
 
Joined
May 25, 2010
Messages
29
Motherboard
ML/Mav with shutdown/wake-up issue
CPU
i7-4770
Graphics
Intel4600 on ga-z87m-d3h
Mac
MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
Did you try to set the audio inject to No instead of Detect?
 
Joined
May 7, 2017
Messages
5
Motherboard
Lattepanda Alpha
CPU
Intel M3-7y30
Graphics
Intel HD Graphics 615, 300-900MHz
Did you try to set the audio inject to No instead of Detect?
Sorry for my ignorance, but I don't know how to set the audio inject, through clover configurator or with kextbeast?
I have downloaded from the download web page the alc 1.3.7 and put on the desktop, thereafter opened kextbeast, but the sofware reported 0kb to install.
 
Top