Contribute
Register

Laptop ALC892 - Testers Needed

Joined
Nov 11, 2012
Messages
57
Motherboard
MSI GP60 2pe Leopard - 496US
CPU
i7-4710HQ
Graphics
Intel HD 4600 & Nvidia GT840m
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Lastly, I woke up in the morning and turned it on and no sound again lol. After waking from sleep it worked. Odd but I guess i just need to make it sleep first then audio works fine, have you ever heard of this, no audio until sleep?
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,422
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Lastly, I woke up in the morning and turned it on and no sound again lol. After waking from sleep it worked. Odd but I guess i just need to make it sleep first then audio works fine, have you ever heard of this, no audio until sleep?
If you're using Clover, try config.plist/Devices/Audio/ResetHDA=true.
 
Joined
Nov 11, 2012
Messages
57
Motherboard
MSI GP60 2pe Leopard - 496US
CPU
i7-4710HQ
Graphics
Intel HD 4600 & Nvidia GT840m
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I have that selected actually. Ill mess around a bit
 
Joined
Nov 11, 2012
Messages
57
Motherboard
MSI GP60 2pe Leopard - 496US
CPU
i7-4710HQ
Graphics
Intel HD 4600 & Nvidia GT840m
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Its all working well still, still need to sleep before audio works, tried everything you said, could it perhaps be the kext i am using? CodecCommander is what is making it work.

Update - Actually even just closing the lid then opening it up right away fixes it. Do not have to reboot, I am interested on why this is doing this. Not a huge deal
 
Last edited:

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,422
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Its all working well still, still need to sleep before audio works, tried everything you said, could it perhaps be the kext i am using? CodecCommander is what is making it work.

Update - Actually even just closing the lid then opening it up right away fixes it. Do not have to reboot, I am interested on why this is doing this. Not a huge deal
Are you using the latest CodecCommander.kext?
 
Joined
Nov 11, 2012
Messages
57
Motherboard
MSI GP60 2pe Leopard - 496US
CPU
i7-4710HQ
Graphics
Intel HD 4600 & Nvidia GT840m
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I'll double check. I believe I am yes
 
Joined
Apr 19, 2012
Messages
44
Motherboard
Zotac ZBox MI551
CPU
i5-6400T/H170
Graphics
HD 530
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
Hello! First I'd like to thank a lot of people (too many to mention) for helping getting my laptop in the hackintosh world. I was able to put it up and running without asking any questions, due to the extensive guides available.

I was finally able to get sound from my laptop, but I can't get any activity from the internal mic.
I injected audio layout 1 in DSDT loaded by clover, installed codeccommander with the "update nodes", reset HDA is ticked on clover and installed provided AppleHDA on post#1.
I can't get the integrated camera and microphone to work. Everything else works fine. Any thoughts on the mic?

Thank you
 

Attachments

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,422
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Hello! First I'd like to thank a lot of people (too many to mention) for helping getting my laptop in the hackintosh world. I was able to put it up and running without asking any questions, due to the extensive guides available.

I was finally able to get sound from my laptop, but I can't get any activity from the internal mic.
I injected audio layout 1 in DSDT loaded by clover, installed codeccommander with the "update nodes", reset HDA is ticked on clover and installed provided AppleHDA on post#1.
I can't get the integrated camera and microphone to work. Everything else works fine. Any thoughts on the mic?

Thank you
It is likely that this patched AppleHDA is not correct for your codec. You might search for alternates or patch it yourself.
 
Joined
Apr 19, 2012
Messages
44
Motherboard
Zotac ZBox MI551
CPU
i5-6400T/H170
Graphics
HD 530
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
Thank you RehabMan for your answer. Your name came up a lot when I was installing Yosemite in my laptop. I'd like to thank you for all your guides. Could you please point me to where I could test other AppleHDA's or even how to patch it myself?

Cheers
 
Top