Contribute
Register

Kernel panic in Safari with UHD 630 + RX 570

Joined
Jan 8, 2013
Messages
120
Motherboard
Gigabyte Z370M-D3H
CPU
i5-8600K
Graphics
RX 570
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
I have a Coffee Lake Hackintosh with the following parts:
- Intel i5 8600K
- Gigabyte Z370M-D3H
- Gigabyte RX 570 4GB

I recently implemented the new approach to get Intel UHD 630 working based on this guide. (Before that I was using the fake Kaby Lake method when UHD 630 was not ready, yet)

After I set 0x3E9B0007 (07009B3E in reversed) for the UHD630 in config.plist I had kernel panic each time I visit maps.google.com or messenger.com sites in Safari. It's interesting that the kernel panic text was completely different in each kernel panic, so the report was not helpful at all...
This was only an issue with Safari, in Google Chrome the above sites were loaded just fine.

Solution:
Then I changed 0x3E9B0007 to 0x3E920003 (0300923E in reversed) in config.plist and this completely fixed the kernel panic issue in Safari.

Wondering why 0x3E9B0007 caused kernel panic previously if it's the recommended ig-platform-id for Coffee Lake graphics? Why this kernel panic happening? Anyone had the same issue in Safari? :think:


macOS 10.14.1
iMac18,3
Clover v2.4k r4700
A single monitor is connected to the RX570 with a displayport cable.

Here's what I have in /EFI/EFI/CLOVER/kexts/Other:
- FakeSMC.kext
- IntelMausiEthernet.kext
- Lilu.kext
- USBInjectAll.kext
- WhateverGreen.kext

Here's what I have in /EFI/EFI/CLOVER/drivers64UEFI
- ApfsDriverLoader-64.efi
- AptioMemoryFix-64.efi
- FSInject-64.efi
- HFSPlus.efi

The kexts and efi files are all the latest versions.
Uploaded my ioReg and the config.plist file (removing my SMBIOS values)
 

Attachments

Last edited:
Joined
Oct 21, 2018
Messages
20
Motherboard
ASRock Z370M Pro4
CPU
i5-8400
Graphics
RX 560
Mac
iMac
Have you tried my fix?
0x3E920003 (0300923E in reversed) for ig-platform-id? See my attached config.plist file...
Not yet, gonna try to use your approach on tomorrow, thanks.
 
Joined
Oct 21, 2018
Messages
20
Motherboard
ASRock Z370M Pro4
CPU
i5-8400
Graphics
RX 560
Mac
iMac
Have you tried my fix?
0x3E920003 (0300923E in reversed) for ig-platform-id? See my attached config.plist file...
It's a little bit strange to me, I didn't use my Hackintosh for 4 days, this morning I booted it up and wasn't able to reproduce this issue, no more kernel panic however when I tried to load Google Maps in Safari, Safari had some rendering problem(see attachment).

Then I tried your fix and rebooted my computer, everything seems working fine now. I guess the recommended 0x3E9B0007 isn't for everyone.

Hackintosh was like a box of chocolates. You never know what you're gonna get.
 

Attachments

Joined
Jan 8, 2013
Messages
120
Motherboard
Gigabyte Z370M-D3H
CPU
i5-8600K
Graphics
RX 570
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Thanks for the link, this explains why this "fix" worked for us.
I'm glad your problem was resolved, too! :)
 

ugy

Joined
Nov 25, 2012
Messages
5
Motherboard
Asus Prime Z370
CPU
i5-8600K
Graphics
RX 560
I had the same problem, but change 0x3E9B0007 to 0x3E920003 it resolve. BIG thanks.

  • Mojave 10.14.3
  • Intel i5 8600K
  • Asus Prime Z370
  • AsusRX 560 4GB
 
Top