Contribute
Register

Kernel panic at boot after mountain lion Install

Status
Not open for further replies.
Joined
Apr 4, 2012
Messages
71
Motherboard
Asus Sabertooth X58
CPU
i7-970
Graphics
GTX 550 Ti
Hey. Earlier I upgraded my Hackintosh from OSX Lion 10.7.3 to OSX Mountain Lion using the unibeast 1.5 guide on here. Everything went ok during the install process until I had to reboot. After rebooting I always get a kernel panic at the white apple screenand cannot get my mac beyond this point. I have tried safe mode and I've checked Bios. I've run in verbos and took a photo.

http://i1268.photobucket.com/albums/jj577/magdog321/6237d640.jpg

Can anyone tell me what's wrong?
 
Joined
Jul 25, 2012
Messages
2
Motherboard
Gigabyte
CPU
i5-2500K
Graphics
NVIDIA
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
What kind of GPU are you running?
 
Joined
Apr 14, 2011
Messages
815
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hey. Earlier I upgraded my Hackintosh from OSX Lion 10.7.3 to OSX Mountain Lion using the unibeast 1.5 guide on here. Everything went ok during the install process until I had to reboot. After rebooting I always get a kernel panic at the white apple screenand cannot get my mac beyond this point. I have tried safe mode and I've checked Bios. I've run in verbos and took a photo.

http://i1268.photobucket.com/albums/jj577/magdog321/6237d640.jpg

Can anyone tell me what's wrong?

You have a HPET error.

Have you activated HPET64 in your bios?

Mountain Lion requires 64bit environments only; all 32 bit kexts (this includes bios settings as HPET, or 32hpet-kexts alone) will result in a KP.

Please remove/disable all 32bit kexts/extensions until your install boots again.

Additionally please post your full hardware specs so we can help you better, thanks.
 
Joined
Apr 4, 2012
Messages
71
Motherboard
Asus Sabertooth X58
CPU
i7-970
Graphics
GTX 550 Ti
Thanks for the replys. My hardware specs are:

Motherboard - Asus Sabertooth X58
CPU: Intel I7 970 Hexacore
Graphics: Asus NVidia GTX 550Ti
Primary Drive: Corsair Force 3 120GB SSD
Secondary Drive: WD 1TB
RAM: 16GB 1600 MHZ G.Skill Ripjaws

I have tried booting with -f and nothing has changed. also i dont know if i have HPET 64 enabled, i cant find it anywhere in the bios. i read somewhere that you cant access HPET in Asus bios anymore. ''To my understanding, ASUS has removed the HPET 32/64 bit {ON} options and by default it is Disabled and no accessible.'' somebody else on the same post said ''On this mainboard, HPET is enabled by setting ACPI 2.0 to enabled in the bios'' I tried this and still no change. This is for the Asus rampage III but im sure we would share similar bios. Link to topic here :

How to enable HPET on my Rampage III MoBo - Chipsets-Bios - Motherboards-Memory

Also how can i find and remove any 32bit Kexts?

thanks for the help guys
 
Joined
Apr 4, 2012
Messages
71
Motherboard
Asus Sabertooth X58
CPU
i7-970
Graphics
GTX 550 Ti
Anyone know a way to enable HPET on an Asus motherboard?
 
Joined
Dec 13, 2011
Messages
23
Motherboard
"Mac Pro"
CPU
3.24 GHz Intel Core i7
Graphics
GeForce GTX 480 1536 MB
Mac
  1. iMac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
I have the exact same problem with this specs

3,38 GHz Intel Core i7
Gigabyte GA-X58A-UD5
GeForce GTX 480 1536 MB
Memoria 16 GB 1079 MHz DDR3

Any solution?

I have checked that i had Enabled HPETs for 64bit
 

Attachments

  • IMG_1388.jpg
    IMG_1388.jpg
    1.1 MB · Views: 377
Status
Not open for further replies.
Top