Contribute
Register

Itunes update broke audio?

Status
Not open for further replies.
Joined
Aug 19, 2012
Messages
141
Motherboard
ga-x79-up4
CPU
intel core i-7
Graphics
evga 660 ti
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
I recently updated my itunes on my hackintosh. I use insignia speakers that are hooked up to my computer. When i was done updating i noticed my volume was gone. I went into System Preferences audio/output and the speakers dont show up anymore. Is this a problem with Itunes?
 
Joined
Aug 19, 2012
Messages
141
Motherboard
ga-x79-up4
CPU
intel core i-7
Graphics
evga 660 ti
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Update #1:
When i use multibeast 4.6.1, what i used when i first built the hackintosh, all i get in my SystemPref/audio/output is my logmein audio output. No volume but the volume bar works. Itunes songs dont play.

When i use MultiBeast 5.2.1 i get options in my outputs but none of them work. My speakers are plugged in just as they were when the audio was working.Ive also trie the HDARollback i think its called. Its an option in multibeast to make the applehda.kext to 10.8.2 i belevie. I think the problem lies within either the AppleHda.kext, HdaEnabler1.kext, HdaEnabler892.kext, or one of the ones with the word audio in it.
 
Joined
Aug 19, 2012
Messages
141
Motherboard
ga-x79-up4
CPU
intel core i-7
Graphics
evga 660 ti
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Update #2:
When i updated itunes, it also updated my computer to 10.8.3.
 

toleda

Moderator
Joined
May 20, 2010
Messages
24,090
Motherboard
Asus Maximus VII Impact
CPU
Core i7-4770K
Graphics
RX 560 + HD4600
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. 512K
  2. LC
  3. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
When i updated itunes, it also updated my computer to 10.8.3.
It wasn't iTunes, it was the software update. The update installs native AppleHDA.kext; result, no audio. Nothing you tried works with X79 audio so you made the problem worse. Two suggestions: back up your system before you do a software update and write a note on how to install audio for your system to use the next time.

To fix: see Interim Realtek Ivy Bridge Lion AppleHDA
 
Joined
Aug 19, 2012
Messages
141
Motherboard
ga-x79-up4
CPU
intel core i-7
Graphics
evga 660 ti
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Thankyou so much, this fixed my problem. I ran multibeast 4.6.1 and then used kextbeast to intall the AppleHDA.kext you mentioned.

Although this fixed the audio problem, it did cause a problem with my iphone and my mac connecting. I have tried every usb port, every cable i have, and everay iphone i have, but for some reason the computer isn't recognizing my phone. It used to recognize it just fine before the update but now i get nothing, not even a charge. Any ideas?
 
Status
Not open for further replies.
Top