Contribute
Register

Itunes movies - Blank screen - High Sierra

Status
Not open for further replies.
Joined
Feb 3, 2014
Messages
11
Motherboard
Gigabyte UD4wifi X99
CPU
Intel core I7 5820k
Graphics
GTX 970 G1 gaming
Seems like a small issue in comparison to others.

Itunes 12.7
GTX 970 - using latest web drivers
Intel core I7 5820x
Gigabyte X99 UD4-Wifi

Everything is setup the same as it was in Sierra, SMBios is the same, and apart from Clover giving me an error about APFS on boot and the loader being messed up, everything works as it did in sierra. Apart from Itunes movies.

Se images for what I mean regarding the Clover boot - Clover v2.4 R4220.
 

Attachments

  • Clover boot error.jpg
    Clover boot error.jpg
    104.8 KB · Views: 194
  • clover boot screen after 10.13 update.jpg
    clover boot screen after 10.13 update.jpg
    198.8 KB · Views: 202
Joined
Dec 15, 2010
Messages
53
Motherboard
ASUS ROG Z490-G Gaming
CPU
i7-10700K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Seems like a small issue in comparison to others.

Itunes 12.7
GTX 970 - using latest web drivers
Intel core I7 5820x
Gigabyte X99 UD4-Wifi

Everything is setup the same as it was in Sierra, SMBios is the same, and apart from Clover giving me an error about APFS on boot and the loader being messed up, everything works as it did in sierra. Apart from Itunes movies.

Se images for what I mean regarding the Clover boot - Clover v2.4 R4220.
That sounds like Shiki to me - had the same behaviour with iTunes DRM media in Sierra before installing it and a support kext for my 960. One or both may need updates.
 
Joined
Feb 3, 2014
Messages
11
Motherboard
Gigabyte UD4wifi X99
CPU
Intel core I7 5820k
Graphics
GTX 970 G1 gaming
That sounds like Shiki to me - had the same behaviour with iTunes DRM media in Sierra before installing it and a support kext for my 960. One or both may need updates.
Huh, Alright. I never needed that Kext in Sierra. I'll give it a look.

Thank you

EDIT 1: Tested that, using a tutorial on getting it fixed and it didn't work
 
Last edited:
Joined
Mar 8, 2012
Messages
96
Motherboard
Gigabyte GA-Z170-HD3
CPU
i3-6100
Graphics
GT 710
Mobile Phone
  1. iOS
In my ACPI>patched folder I have a file named SSDT-HDMI-HD530.aml this rings a bell in the past. I suspect this has something to do with it. I think I need to make a new SSDT now my configuration has changed, I just can't remember where I found the patch...
 
Joined
Mar 8, 2012
Messages
96
Motherboard
Gigabyte GA-Z170-HD3
CPU
i3-6100
Graphics
GT 710
Mobile Phone
  1. iOS
Looking at the verbose output, I think I have found the problem, amongst all the text is this:

.
.
.
ApplHDAEngineOutput::performformatchange (<ptr>. <ptr>, 0)
IG: ME PCI ACPI device not found - PAVP services will be disabled - add IMEI to EFI / ACPI list
IG: DRMStatus - iTunes/Apple Store Content Access Problem. Content playback may be disabled on this computer. You can continue to use the machine, but you should contact an Apple support representative. ErrorCode: 8877652.
[IGPU] Graphics Scheduler Preemption Disabled!

Please forgive the blurry image, I dropped my phone.....

The boot-up problems are a side issue to this and seem quite sporadic.
IMG_6365.JPG
 
Joined
Jun 2, 2016
Messages
15
Motherboard
gigabyte z170x gaming 7
CPU
intel corei7 6700
Graphics
intel hd 530, Sapphire pulse RX 580
Mac
  1. iMac
Looking at the verbose output, I think I have found the problem, amongst all the text is this:

.
.
.
ApplHDAEngineOutput::performformatchange (<ptr>. <ptr>, 0)
IG: ME PCI ACPI device not found - PAVP services will be disabled - add IMEI to EFI / ACPI list
IG: DRMStatus - iTunes/Apple Store Content Access Problem. Content playback may be disabled on this computer. You can continue to use the machine, but you should contact an Apple support representative. ErrorCode: 8877652.
[IGPU] Graphics Scheduler Preemption Disabled!

Please forgive the blurry image, I dropped my phone.....

The boot-up problems are a side issue to this and seem quite sporadic.
View attachment 281478


Hi, did you manage to fix it?. same problem here.
 
Joined
Mar 9, 2012
Messages
2,512
Motherboard
Gigabyte Z390 AORUS Pro WFI
CPU
3.6 GHz 8-Core Intel Core i7
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
See post# 165 in 'iTunes 12.7 Constantly Crashing' those steps worked for me with iTunes blank screen, movies not playing etc etc with a GTX card. May help with your problem.
 
Joined
Jun 2, 2016
Messages
15
Motherboard
gigabyte z170x gaming 7
CPU
intel corei7 6700
Graphics
intel hd 530, Sapphire pulse RX 580
Mac
  1. iMac
Huh, Alright. I never needed that Kext in Sierra. I'll give it a look.

Thank you

EDIT 1: Tested that, using a tutorial on getting it fixed and it didn't work

Hi, did you fix it? i have the same problem.
 
Status
Not open for further replies.
Top