Contribute
Register

iStat Temp not reporting CPU temps now

Joined
Apr 16, 2011
Messages
33
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hi SnapMan!

My system works fine other then this.
I just don't know what to check or do to enable the sensors. Is it some of the fakesmc plugins or kexts that are causing this?
I do have the latest FakeSMC and latest plugins installed. Yes, i used the system utilities. No change at all.
 
Joined
Feb 10, 2011
Messages
2,287
Motherboard
Gigabyte GA-H55M-UD2H
CPU
i3-540
Graphics
8800GS
Classic Mac
PowerBook
Hmmm, not familiar with the MSI boards or BIOS.....is it possible you have to enable some reporting in BIOS?

Usually installing FakeSMC Plugins does the trick.

You did restart the computer after installing the Plugins?
 
Joined
Apr 16, 2011
Messages
33
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Yes, i can see the different temperatures in BIOS.
I did restart the comp after install as i always do.
 
Joined
Apr 15, 2011
Messages
7
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
How do you install FakeSMC Plugins exactly? I obviously know you use MultiBeast, but then what is this about using System Utilities [tasks]? What is that and how do I get to that?

I know this is a very noob question, but it would be amazing if I got it answered!!

Thanks guys.
 
Joined
Feb 10, 2011
Messages
2,287
Motherboard
Gigabyte GA-H55M-UD2H
CPU
i3-540
Graphics
8800GS
Classic Mac
PowerBook
You have used MultiBeast before to install, haven't you? You always run system utilities when installing or removing kexts....

FakeSMC plugins is located Drivers&Bootloaders/Kexts&Enablers/Miscellaneous

Check that box and the System Utilites....install and you should be there.
 
Joined
Apr 16, 2011
Messages
33
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I tried something else to see if it would change anything on my machine.
I went from a MacPro4,1 smbios.plist to a MacPro5,1 smbios.plist.
Not only does my comp seem to be more quiet, but now i also have the motherboard and cpu temps showing aswell. Thank you to myself i guess. haha
:clap: :thumbup:

I also changed some things in FakeSMC info.plist swell.

First i changed this from smc-napa to smc-thurley.

<key>smc-compatible</key>
<string>smc-thurley</string>

Then i changed the MacPro3,1 to the MacPro5,1 SMC Version.

<key>Rev <key>
<array>
<string>{rev</string>
<data>
ATkAAAR
</data>
</array>


This was done so i could get the correct MacPro5,1 SMC Version (system): 1.39f11

Some people also changed these values to actually get all the correct cpu readings for their hardware. Maybe it's important for DSDT. It made no other difference to me other then showing the correct SMC Version of a MacPro5,1.
 

Attachments

Joined
Apr 15, 2011
Messages
7
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
SnapMan said:
You have used MultiBeast before to install, haven't you? You always run system utilities when installing or removing kexts....

FakeSMC plugins is located Drivers&Bootloaders/Kexts&Enablers/Miscellaneous

Check that box and the System Utilites....install and you should be there.

Thanks SnapMan, I have run MultiBeast before, but didn't know what the System Utilities were all about. Thanks!!
 
Joined
Jul 15, 2010
Messages
4
Motherboard
a
CPU
b
Graphics
c
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Here are some more smc versions:
Code:
MacPro4,1
MP41.0081.B07
1.39f5 (ATkPAAAF)
smc-thurley

-------------

MacPro3,1
MP31.006C.B05
1.25f4 (??)
smc-napa

-------------

MacPro2,1
MP21.007F.B06
1.15f3 (??)

-------------

MacPro1,1
MP11.005C.B08
1.7f10 (??)
smc-napa

-------------

iMac9,1
IM91.008D.B00
1.30f3 (ATAPAAAD)
smc-napa

-------------

iMac11,1
IM111.88Z.0034.B00
1.54f33 (AVQPAAAz)
smc-piketon

-------------

MacBookAir1,1
MBA11.00BB.B03
1.34f8 (??)
smc-santarosa

-------------

MacBookPro5,2
MBP52.008E.B05
1.42f4 (??)

-------------

MacBook5,1

smc-mcp
(From http://www.insanelymac.com/forum/index. ... &p=1464218 )
 
Joined
Nov 23, 2010
Messages
5
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
diebuche said:
Here are some more smc versions:
Code:
MacPro4,1
MP41.0081.B07
1.39f5 (ATkPAAAF)
smc-thurley

-------------

MacPro3,1
MP31.006C.B05
1.25f4 (??)
smc-napa

-------------

MacPro2,1
MP21.007F.B06
1.15f3 (??)

-------------

MacPro1,1
MP11.005C.B08
1.7f10 (??)
smc-napa

-------------

iMac9,1
IM91.008D.B00
1.30f3 (ATAPAAAD)
smc-napa

-------------

iMac11,1
IM111.88Z.0034.B00
1.54f33 (AVQPAAAz)
smc-piketon

-------------

MacBookAir1,1
MBA11.00BB.B03
1.34f8 (??)
smc-santarosa

-------------

MacBookPro5,2
MBP52.008E.B05
1.42f4 (??)

-------------

MacBook5,1

smc-mcp
(From http://www.insanelymac.com/forum/index. ... &p=1464218 )
MacPro3,1 1.25f4 ASUPAAAE
MacPro4,1 1.39f5 ATkPAAAF
MacPro5,1 1.39f11 ATkPAAAR
iMac9,1 1.45f0 ATAPAAAD
iMac10,1 1.53f13 AVMPAAAT
iMac11,1 1.54f36 AVQPAAA2
iMac12,1 1.71f21 AXEPAAAh (08/02)
MacBookPro5,1 1.33f8 ATMPAAAI
MacBookPro5,5 1.47f2 AUcPAAAC
MacBookPro6,1 1.58f16 AVgPAAAW
MacBookPro7,1 1.62f6 AWIPAAAG
 
Joined
Apr 16, 2011
Messages
33
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
MacPro3,1 1.25f4 ASUPAAAE
MacPro4,1 1.39f5 ATkPAAAF
MacPro5,1 1.39f11 ATkPAAAR
iMac9,1 1.45f0 ATAPAAAD
iMac10,1 1.53f13 AVMPAAAT
iMac11,1 1.54f36 AVQPAAA2
iMac12,1 1.71f21 AXEPAAAh (08/02)
MacBookPro5,1 1.33f8 ATMPAAAI
MacBookPro5,5 1.47f2 AUcPAAAC
MacBookPro6,1 1.58f16 AVgPAAAW
MacBookPro7,1 1.62f6 AWIPAAAG


What about the settings for the latest MacBook Pro's series?
---> 8,1 - 8,2 - 8,3
 
Top