iOS 11 simulator really slow

Discussion in 'iOS Development' started by igorkulman, Sep 22, 2017.

  1. fernandospr

    fernandospr

    Joined:
    Jun 5, 2016
    Messages:
    2
    Nov 5, 2017 at 1:13 AM #11
    fernandospr

    fernandospr

    Joined:
    Jun 5, 2016
    Messages:
    2
    I'm having the same issue. Since updating to Xcode9 simulator is extremely slow. Whenever I touch anything, I have to "move" the simulator window to see the updated interface.
    Were you able to fix this?
     
  2. igorkulman

    igorkulman

    Joined:
    Dec 1, 2016
    Messages:
    19
    Motherboard:
    Gigabyte Z77-DS3H
    CPU:
    Intel Core i5-3570K
    Graphics:
    EVGA GTX 1060 6GB
    Mobile Phone:
    iOS
    Nov 5, 2017 at 9:54 AM #12
    igorkulman

    igorkulman

    Joined:
    Dec 1, 2016
    Messages:
    19
    Motherboard:
    Gigabyte Z77-DS3H
    CPU:
    Intel Core i5-3570K
    Graphics:
    EVGA GTX 1060 6GB
    Mobile Phone:
    iOS
    Updating to XCode 9.1 fixed the redrawing problem for me, 6S simulator is now usable, but iPhone X simulator still sucks.
     
  3. agomez84

    agomez84

    Joined:
    May 16, 2017
    Messages:
    1
    Mar 21, 2018 at 7:15 PM #13
    agomez84

    agomez84

    Joined:
    May 16, 2017
    Messages:
    1
    Hello everyone, sorry for necro but I'm having similar issue, I recently upgraded Xcode to version 9.2 and follow a guide to make my intel HD 5500 acceleration work, but now all simulators run extremely slow, like painfully unusable slow, freezing whole desktop when performing any action... Also they have a lot of particles and that is a real problem if I want to take screenshots for app uploads
    note: this happens when using any 10.x or 11.x simulators
     
  4. angeltdw

    angeltdw

    Joined:
    Jul 23, 2011
    Messages:
    90
    Motherboard:
    ASUS H81M-CS- UEFI Bios 3602
    CPU:
    Intel Pentium G3220 @ 3.00 GHz
    Graphics:
    Nvidia 210 (1024MB)
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    Jun 27, 2018 at 2:23 PM #14
    angeltdw

    angeltdw

    Joined:
    Jul 23, 2011
    Messages:
    90
    Motherboard:
    ASUS H81M-CS- UEFI Bios 3602
    CPU:
    Intel Pentium G3220 @ 3.00 GHz
    Graphics:
    Nvidia 210 (1024MB)
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    recently installed xcode 9.4.1 on my high sierra
    and still same problem, simulator painfully slow,,,,,
    thou se, 6, 6s, 6+, 6s+, starts within 3-4 min, but other then that, (7,7+,8,+8,x) never starts,
    waited even 1/2 hr, still spinning wheel a nd nothing happens....
    and often get springboard unexpected error when simulator is running....
    help needed..to start simulator...
     
  5. colm

    colm

    Joined:
    Sep 5, 2018
    Messages:
    8
    Sep 21, 2018 at 12:37 PM #15
    colm

    colm

    Joined:
    Sep 5, 2018
    Messages:
    8
    Last edited: Sep 24, 2018

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice