Contribute
Register

Interference / Crackle / Pop / Noise With Focusrite USB Audio Interface

Joined
Nov 18, 2020
Messages
14
Motherboard
Gigabyte Z490 Gaming X
CPU
i9 108050k
Graphics
RX 5700 XT
Hi All!

I successfully installed Catalina onto my system, everything is working but my USB Interface is experiencing weird issues.

Issue: Focusrite 18i20 3rd Gen is crackling when doing system operations such as moving a file, moving the curser etc.

System Specs

Motherboard Gigabyte Z490 Gaming X
CPU Intel i9 10850k
GPU AMD 5700 XT
RAM 64GB 3100hz
USB Interface Focusrite 18i20 3rd Gen (EXTERNALLY POWERED)
Power Supply Be Quiet 650 WATT
BOOT LOADER OpenCore 0.6.4

I am new to hackintoshing but I'm comfortable with the process. SSDT's have been patched using Linux. USB's have been mapped and no longer using injectall kext. Everything is working (bluetooth, audio, WiFi, graphics etc). It's just as soon as MacOS begins to boot (not when the computer turns on), I get pops/cracks and odd sounds from my speakers.

Has anyone else had this? I've tried all the normal things. Happy to upload EFI if it helps. I own a studio and want to make this my main machine and this is a huge problem so I'd really appreciate any help on the matter. I'm having thoughts that maybe my power supply isn't powerful enough after doing everyone else's advice.

Please helppp!!!!!
 
Joined
May 26, 2020
Messages
22
Motherboard
GIGABYTE Z390 DESIGNARE
CPU
Intel Core i9-9900K
Graphics
Radeon RX 580 8 GB
Were you able to solve this? I've got the same issue:
 
Top