Contribute
Register

Solved > Intel UHD 630 not working

Joined
Oct 5, 2018
Messages
16
Motherboard
Dell OptiPlex 3060
CPU
i5-8500
Graphics
UHD 630
Mobile Phone
Android
Update 22/2/2019
Post #10 for HDMI Fix

Update 16/2/2019

Dell OptiPlex 3060
CPU: i5 - 8500 gen 8
Ram: 8 GB (2x4GB)
Graphics Card: Intel UHD 630
Ethernet: RealtekRTL8111
Sound: ALC3234 (=ALC255)
Storage: M.2 and HDD
Mac OS Mojave 10.14.3

What is works
  • USB 2.0
  • USB 3.1
  • Ethernet
  • Sounds (Mostly)
  • CD - ROM
  • M.2 Storage
  • HDD
  • Intel UHD 630 (DP port only) See post #10
Whats not working in (IGPU)
- HDMI port

Whats Working in sound
  • internal speaker
  • front jack (All in one - mic and speaker) but only speaker works
  • DP port sound
Whats not work
  • back jack (should be speaker only)
  • mic in the front jack
Kext should be installed in L/E
  • AppleALC.kext (For sound)
  • RealtekRTL8111.kext (For Ethernet)
  • FakeSMC.kext
  • WhateverGreen.kext
  • Lilu.kext
EFI folder in attachment
kexts in attachment


----------------------------------------------------------------------------------
Old Post

Hello
I try to install osx Mojave in my dell OptiPlex 3060.
using guides in tonymacx86 I successfully installed Mojave in the PC.
everything works greats
USB3.0 USB2.0 CD-ROM Ethernet.
I Have only 2 problams.
  • Intel UHD 630 shows with 7mb VRAM only
  • Sound not working (ignore it for now)
I search for a solutions in last 3 days. I try with a lot of configurations and kexts. but no luck at all to fix them
currently I reinstall the os again. and clean up my clover settings.
All the kexts install in clover other folder.
no any kexts installed in the system directly.
Here is my system specifications
Dell OptiPlex 3060
CPU: i5 - 8500 gen 8
Ram: 8 GB (2x4GB)
Graphics Card: Intel UHD 630
Ethernet: RealtekRTL8111
Sound: ALC3234 (=ALC255)
The motherboard is from dell. I don't know how to find the model.
Notes:
  • The system only boot if I enter 0x1234567 for intelGFX fake ID. other ways its restart in the booting (in clover config) see replay #2
  • only HDMI port working. (DP port not working)
  • in the bios I can't set VRAM to specific MB
- my clover folder in the attachment
when I search about this problem. I see a lot of people have same problem. but no one solve the issue.
if anyone know how to fix this problem. or has an idea to fix it. please share it on this post.
thank you
 

Attachments

Last edited:
Joined
Oct 5, 2018
Messages
16
Motherboard
Dell OptiPlex 3060
CPU
i5-8500
Graphics
UHD 630
Mobile Phone
Android
Update:

I able to boot to the system after delete FakeID for IntelGFX

and replace ig-platform-id. but still same problem

I try with
0x3E910003
0x3E920003
0x3E9B0007
0x3E928086
0x3EA50000

I also install
IntelGraphicsFixup.kext
WhateverGreen.kext
Lilu.kext

but no luck at all
 
Last edited:
Joined
Oct 8, 2018
Messages
1
Motherboard
Gigabyte
CPU
GAP35dsl3
Graphics
Nvidia GS85
Hello

I try to install osx Mojave in my dell OptiPlex 3060.
using guides in tonymacx86 I successfully installed Mojave in the PC.

everything works greats
USB3.0 USB2.0 CD-ROM Ethernet.

I Have only 2 problams.
- Intel UHD 630 shows with 7mb VRAM only
- Sound not working (ignore it for now)

I search for a solutions in last 3 days. I try with a lot of configurations and kexts. but no luck at all to fix them

currently I reinstall the os again. and clean up my clover settings.
All the kexts install in clover other folder.
no any kexts installed in the system directly.

Here is my system specifications

Dell OptiPlex 3060
CPU: i5 - 8500 gen 8
Ram: 8 GB (2x4GB)
Graphics Card: Intel UHD 630
Ethernet: RealtekRTL8111
Sound: ALC3234 (=ALC255)

The motherboard is from dell. I don't know how to find the model.

View attachment 376779

Notes:

- The system only boot if I enter 0x1234567 for intelGFX fake ID. other ways its restart in the booting (in clover config) see replay #2
- only HDMI port working. (DP port not working)
- in the bios I can't set VRAM to specific MB
- my clover folder in the attachment

when I search about this problem. I see a lot of people have same problem. but no one solve the issue.
if anyone know how to fix this problem. or has an idea to fix it. please share it on this post.
thank you
======================

Try leaving everything blank FakeID for IntelGFX and ig-platform-id, also deselect inject graphics in graphics clover configurator. Remove IntelGraphicsFixup.kext
WhateverGreen.kext


I have a Mobo gigabyte h370 and an I7 8700k processor and the graphics processor is natively recognized with coffe lake. I'm just looking to correct the outputs because I have not managed to work with my 2 monitors.
 
Joined
Oct 5, 2018
Messages
16
Motherboard
Dell OptiPlex 3060
CPU
i5-8500
Graphics
UHD 630
Mobile Phone
Android
======================

Try leaving everything blank FakeID for IntelGFX and ig-platform-id, also deselect inject graphics in graphics clover configurator. Remove IntelGraphicsFixup.kext
WhateverGreen.kext


I have a Mobo gigabyte h370 and an I7 8700k processor and the graphics processor is natively recognized with coffe lake. I'm just looking to correct the outputs because I have not managed to work with my 2 monitors.

I try it before. and try it now again
the system restart after apple logo appear with loading

can you share your config.plist.

thank you for the help. I wish I can help you with your problem but I don't have any experience in the osx at all.
 
Joined
Feb 6, 2019
Messages
4
Motherboard
ASUS ROG STRIX B360-G GAMING-Clover
CPU
i5-8400
Graphics
UHD 630
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Hello!
What's new? Is it working now?
 
Joined
Oct 5, 2018
Messages
16
Motherboard
Dell OptiPlex 3060
CPU
i5-8500
Graphics
UHD 630
Mobile Phone
Android
Hi
Nothing new
I try everything. all guides step by step
and I know my ig-platform-id from windows "see attachment"
but no success
------------------------------
Now I am running windows. and looking for something new to try it in the future.
But I think in the end, I will buy an AMD card to solve all issues

If you find any solution please share it with me.

regarding the sound issues,
all ALC255 kext are for laptops only. the only port will work is the one in the back.
I don't try it because at the end I will get the sound from HDMI if Graphics work.

good luck
 

Attachments

Joined
Feb 6, 2019
Messages
4
Motherboard
ASUS ROG STRIX B360-G GAMING-Clover
CPU
i5-8400
Graphics
UHD 630
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Sorry I have no any solutions for your case.
I've asked you because I wanted to buy that sexy, mini dell computer. But later I decided to build another system, based on micro-ATX mb.
 
Joined
Oct 5, 2018
Messages
16
Motherboard
Dell OptiPlex 3060
CPU
i5-8500
Graphics
UHD 630
Mobile Phone
Android
Update:

I got the sound works
DP port sound
internal speaker
front jack (no mic)
back jack not working

I got Intel UHD Works with DP only
no HDMI

I will share my config later
after sam clean up and tweaks
 
Joined
Oct 5, 2018
Messages
16
Motherboard
Dell OptiPlex 3060
CPU
i5-8500
Graphics
UHD 630
Mobile Phone
Android
HDMI Port Fixed.
Intel UHD 630 Fully works now

anyone need the fix. just replace the plist in the shared EFI folder with this one
 

Attachments

Top