Contribute
Register

Intel UHD 630 Graphics (0x3e918086 i3-8100) Native support with GfxId Injection

Status
Not open for further replies.
Joined
Jul 24, 2018
Messages
27
Motherboard
Gigabyte B360 AORUS GAMING 3 WIFI (rev. 1.0)
CPU
i5-8400k
Graphics
UHD 630, GTX-1050 Ti
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
here is my efi..I used your clover folder to config ..but its seems not working
Intel UHD Graphics 630:



Chipset Model: Intel UHD Graphics 630

Type: GPU

Bus: Built-In

VRAM (Total): 8 MB

VRAM (Dynamic, Max):

Vendor: Intel

Device ID: 0x5912

Revision ID: 0x0000

Kernel Extension Info: No Kext Loaded

Displays:

Display:

Resolution: 1920 x 1200

Framebuffer Depth: 24-Bit Color (ARGB8888)

Main Display: Yes

Mirror: Off

Online: Yes

Automatically Adjust Brightness: No
 

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
18,688
Motherboard
Asus Z370-G Gaming (Wi-Fi AC)
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
RX 6600 XT
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Intel UHD Graphics 630:



Chipset Model: Intel UHD Graphics 630

Type: GPU

Bus: Built-In

VRAM (Total): 8 MB

VRAM (Dynamic, Max):

Vendor: Intel

Device ID: 0x5912

Revision ID: 0x0000

Kernel Extension Info: No Kext Loaded

Displays:

Display:

Resolution: 1920 x 1200

Framebuffer Depth: 24-Bit Color (ARGB8888)

Main Display: Yes

Mirror: Off

Online: Yes

Automatically Adjust Brightness: No

Since you are using an i5-8400K, you shouldn't need the i3 workarounds. The more conventional methods of enabling UHD 630 should work for you.
 
Joined
Aug 4, 2010
Messages
2
Motherboard
GA H370M-D3H
CPU
I5 8400
Graphics
iGPU
P

Pls chk the previous post for kext list
Thanks for your help. I now have accelerated graphics working with my I5 8400 CPU and GA-H370M-D3H motherboard on 10.13.6. My motherboard has three graphics outputs - HDMI, DVI-D and VGA. I found that the only the VGA port was sending output once set the Inject Intel flag. During my initial testing I was using my DVI-D output and then the screen would go black after rebooting with the Inject Intel Flag.

I am not using any ig-platform-id or IntelGFX Fake ID in my config.plist. In my Clover/kexts/Other folder I have the following Kexts installed:

FakeSMC.kext - required for Hackintosh
Lilu.kext (V1.2.5) - used for Intel UHD 630 Graphics
WhateverGreen.kext (V1.2.0) - used for Intel UHD Graphics
USBInjectAll.kext - used for USB ports
XHCI-300-series-injector.kext - used for USB ports

During the boot and after the Apple logo, the screen will go black for up to 30 seconds before the sign-in screen appears.

Check this thread for https://www.tonymacx86.com/threads/success-with-gigabyte-h370m-ds3h-i5-8400-coffee-lake.254051/
for information on how to activate the HDMI output. In my case, I using an old monitor that only has VGA and DVI inputs.

I recommend that anyone trying to get on board graphics to work should setup remote desktop to check if the boot was successful and to try the different graphics output ports.

My system report shows as follows.

Intel UHD Graphics 630:
Chipset Model: Intel UHD Graphics 630
Type: GPU
Bus: Built-In
VRAM (Dynamic, Max): 1536 MB
Vendor: Intel
Device ID: 0x5912
Revision ID: 0x0000
Metal: Supported, feature set macOS GPUFamily1 v3

Now I need to get my audio to work under 10.13.6.
 
Joined
Jul 2, 2013
Messages
202
Motherboard
HP EliteBook 8460P-CLover
CPU
i7-2670QM
Graphics
HD 3000 1366 x 768
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
here is my efi..I used your clover folder to config ..but its seems not working
You have to many config.plist in your clover, and they are wrong. Please use this EFI, its mine working EFI folder.
.Delete all your config.plist and replace with mine (only mine).
.Replace your drivers64UEFI and Kext folder with mine.
.Copy from my Kext Folder AppleIntelKBLGraphics.kext and AppleIntelKBLGraphicsFramebuffer.kext and replace yours in S/L/E
To access S/L/E
Paste in "Go to Folder" /System/Library/Extensions/AppleIntelKBLGraphics.kext (this will take you straight to both Kexts)
.To Repair and Fix Kext
Open terminal and run these one at a time
sudo kextcache -I /
sudo touch /System/Library/Extensions && sudo kextcache -u /
This should get you running
 

Attachments

  • CLOVER.zip
    2.3 MB · Views: 89
Joined
Jul 24, 2018
Messages
27
Motherboard
Gigabyte B360 AORUS GAMING 3 WIFI (rev. 1.0)
CPU
i5-8400k
Graphics
UHD 630, GTX-1050 Ti
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
You have to many config.plist in your clover, and they are wrong. Please use this EFI, its mine working EFI folder.
.Delete all your config.plist and replace with mine (only mine).
.Replace your drivers64UEFI and Kext folder with mine.
.Copy from my Kext Folder AppleIntelKBLGraphics.kext and AppleIntelKBLGraphicsFramebuffer.kext and replace yours in S/L/E
To access S/L/E
Paste in "Go to Folder" /System/Library/Extensions/AppleIntelKBLGraphics.kext (this will take you straight to both Kexts)
.To Repair and Fix Kext
Open terminal and run these one at a time
sudo kextcache -I /
sudo touch /System/Library/Extensions && sudo kextcache -u /
This should get you running
all right I m giving it a try just now
 

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
18,688
Motherboard
Asus Z370-G Gaming (Wi-Fi AC)
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
RX 6600 XT
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
@sandy7250 and @dturro

Please try this EFI folder. Please make sure to backup your existing, working EFI folder to a drive where you can boot from in the event my EFI folder doesn't work for you.
 

Attachments

  • EFI.zip
    33.7 MB · Views: 176
Joined
Jul 24, 2018
Messages
27
Motherboard
Gigabyte B360 AORUS GAMING 3 WIFI (rev. 1.0)
CPU
i5-8400k
Graphics
UHD 630, GTX-1050 Ti
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Like @pastrychef said, back up your EFI file before making changes
I use your method replaced every thing as you said did terminal commands now rebooted but still graphics are struck at 8
Intel UHD Graphics 630:



Chipset Model: Intel UHD Graphics 630

Type: GPU

Bus: Built-In

VRAM (Total): 8 MB

VRAM (Dynamic, Max):

Vendor: Intel

Device ID: 0x3e92

Revision ID: 0x0000

Kernel Extension Info: No Kext Loaded

Displays:

Display:

Resolution: 1920 x 1200

Framebuffer Depth: 24-Bit Color (ARGB8888)

Main Display: Yes

Mirror: Off

Online: Yes

Automatically Adjust Brightness: No
 
Joined
Jul 24, 2018
Messages
27
Motherboard
Gigabyte B360 AORUS GAMING 3 WIFI (rev. 1.0)
CPU
i5-8400k
Graphics
UHD 630, GTX-1050 Ti
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
@sandy7250 and @dturro

Please try this EFI folder. Please make sure to backup your existing, working EFI folder to a drive where you can boot from in the event my EFI folder doesn't work for you.
ok I m now trying your efi folder give me some times its download..net is working as teathering from iPhone...
 
Status
Not open for further replies.
Top