Contribute
Register

Intel NUC 10 Frost Canyon

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
23,354
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
I have heard it is required to be able to turn off bluetooth
 

Leesureone

Moderator
Joined
Feb 21, 2010
Messages
2,785
Motherboard
Asus B550 Rog Strix Gaming i
CPU
Ryzen 9 5900X
Graphics
Gigabyte 6800XT OC
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
i have heard it is required to be able to turn off bluetooth
Okay, I just tried to turn bluetooth off and it wasn't an option. I have never tried before but then never needed to either.
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
23,354
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Okay, I just tried to turn bluetooth off and it wasn't an option. I have never tried before but then never needed to either.
used to have the issue on my laptop before the intel wifi /bluetooth was available, but ended swapping the hardware soon after i purchased the laptop :)
 

Leesureone

Moderator
Joined
Feb 21, 2010
Messages
2,785
Motherboard
Asus B550 Rog Strix Gaming i
CPU
Ryzen 9 5900X
Graphics
Gigabyte 6800XT OC
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
used to have the issue on my laptop before the intel wifi /bluetooth was available, but ended swapping the hardware soon after i purchased the laptop :)
Heard that, considered doing that to an NUC a few times but you have to sacrifice your M2 slot for an adapter. I've got wired internet through out here (even in the garage :eek: ) so I'm content as is.
 
Joined
Nov 27, 2012
Messages
5
Motherboard
MSI Prestige 15 A10SC-011
CPU
i7-10710U
Graphics
GTX 1650
My 14 year old daughter asked me to take a crack at it again. This is quite strange. I used open core on the nuclear 10 the I7 I went back to purchase. I loaded Mojave and it worked perfect. I then updated to Catalina and everything is working. well everything except the audio. I will look into this again.
 
Joined
Jul 4, 2020
Messages
4
Motherboard
intel nuc
CPU
i7-10710U
Graphics
integrated
Everything you need is in his EFI folder and the correct kexts are called for in his config.plist under the Kernel/Add section. I think English is not his first language and what he meant was that kexts were added.

One thing I noticed was he has a redundant kext that you do not need and could be causing you issues. You do not need the IntelBluetoothFirmware.kext, only the IntelBluetoothFirmware.kext. I turned it off in the config.plist, see if this version works. Make sure wireless/ Bluetooth in enabled in your bios.
That sort of worked. Thank you. However, while bluetooth connected to my apple trackpad when I first installed, now that I've moved the EFI folder to the EFI partition of the SSD it won't connect.
 
Last edited:
Joined
Jul 4, 2020
Messages
4
Motherboard
intel nuc
CPU
i7-10710U
Graphics
integrated
That sort of worked. Thank you. However, while bluetooth connected to my apple trackpad when I first installed, now that I've moved the EFI folder to the EFI partition of the SSD it won't connect.
Nevermind, my trackpad was connecting to my laptop.
 
Joined
Jul 27, 2020
Messages
8
Motherboard
Intel Frost Canyon NUC
CPU
Core i5
Graphics
IGD
I have the i5 NUC w 32GB of RAM and a 500GB Crucial NVMe SSD installed. I'm using the EFI folder posted by Leesureone. When I get to the NUC's boot screen and select the USB drive to boot from, it immediately jumps back to the 'Please Select Boot Device' screen.

Any ideas on why this might be happening? I'm not seeing any debugging info, and am using the BIOS settings recommended by Technoli in his YT video for this NUC.
 

Leesureone

Moderator
Joined
Feb 21, 2010
Messages
2,785
Motherboard
Asus B550 Rog Strix Gaming i
CPU
Ryzen 9 5900X
Graphics
Gigabyte 6800XT OC
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
I have the i5 NUC w 32GB of RAM and a 500GB Crucial NVMe SSD installed. I'm using the EFI folder posted by Leesureone. When I get to the NUC's boot screen and select the USB drive to boot from, it immediately jumps back to the 'Please Select Boot Device' screen.

Any ideas on why this might be happening? I'm not seeing any debugging info, and am using the BIOS settings recommended by Technoli in his YT video for this NUC.
Sounds like the boot drive isn't set up correctly. I'm on my phone so I can't check the upload but make sure you mounted the hidden EFI partition on the USB drive and that the contents have the main folder has EFI/OC and Boot subfolders. Not EFI/EFI/OC and Boot. I borrowed the upload from Technoli.and the later is how he set it up.
 
Top