Contribute
Register

INTEL HD 530 HIGH SIERRA

Joined
Dec 10, 2016
Messages
16
CPU
Intel i7-6700 3.4 GHz
Graphics
Intel® Graphics HD 530
Mac
iMac, Mac mini
Mobile Phone
Android
Hi everyone, I have the following problem, I've been able to install high sierra and work properly.
But I have to fix the glitch problem and the video card memory at 14 MB. The following procedure is as follows: After installing High Sierra I removed the USB with unibeast and I started Multibeast 10 by selecting Customize / IntelHd5xx and Intel Graphics Fixup in build I selected the system disk is installing everything but it does not fix the problem.
I have also tried to configure the config.plist file on the EFI partition of the system disk with the following settings with the CloverConfigurator, with the screenshot attached and the config.plist file
The config.plist file to configure is the one on the EFI partition of the system disk or the EFI partition on the USB with Unibeast.


Thank you all
 

Attachments

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
19,332
Motherboard
Lenovo ThinkStation p300 ⌘
CPU
i7-4790K
Graphics
Intel HD Graphics 4600
Mac
MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
The Rules said:
Profiles need to contain at least your primary system to assist others with helping you
 
Joined
Dec 10, 2016
Messages
16
CPU
Intel i7-6700 3.4 GHz
Graphics
Intel® Graphics HD 530
Mac
iMac, Mac mini
Mobile Phone
Android
Updated profile I hope in a help
 
Joined
Dec 10, 2016
Messages
16
CPU
Intel i7-6700 3.4 GHz
Graphics
Intel® Graphics HD 530
Mac
iMac, Mac mini
Mobile Phone
Android
Thanks, I guess right away, where do I find lilu.kext? must I be copied to EFI / CLOVER / kexts / other?
 
Joined
Dec 10, 2016
Messages
16
CPU
Intel i7-6700 3.4 GHz
Graphics
Intel® Graphics HD 530
Mac
iMac, Mac mini
Mobile Phone
Android
Hi, I've made the changes you told me but it does not change anything.
I copied lili.kext into the other folder and when I reboot it does not part me from the black screen. if I leave FakeId to 0x12345678 and ig-platform-id 0x19120000 starts correctly but with artifacts and memory at 14 mb.
 
Joined
Jul 25, 2012
Messages
5,968
Motherboard
Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH
CPU
i7-3770K
Graphics
HD 4000 + GT 710
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Hi everyone, I have the following problem, I've been able to install high sierra and work properly.
But I have to fix the glitch problem and the video card memory at 14 MB. The following procedure is as follows: After installing High Sierra I removed the USB with unibeast and I started Multibeast 10 by selecting Customize / IntelHd5xx and Intel Graphics Fixup in build I selected the system disk is installing everything but it does not fix the problem.
I have also tried to configure the config.plist file on the EFI partition of the system disk with the following settings with the CloverConfigurator, with the screenshot attached and the config.plist file
The config.plist file to configure is the one on the EFI partition of the system disk or the EFI partition on the USB with Unibeast.


Thank you all
  • I have reviewed and edited your uploaded images with some annotations.
    • Please try the changes suggested on the annotations and save the edited config.plist in Clover
    • Reboot after saving editied config.plist as above
    • Upload screen shots of any problem boot screen(s)
 

Attachments

Joined
Dec 10, 2016
Messages
16
CPU
Intel i7-6700 3.4 GHz
Graphics
Intel® Graphics HD 530
Mac
iMac, Mac mini
Mobile Phone
Android
I've made fixes like your screenshots and restarting reboots and reboots. attach the config.plist file and the screen where it hangs
 

Attachments

Joined
Jul 25, 2012
Messages
5,968
Motherboard
Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH
CPU
i7-3770K
Graphics
HD 4000 + GT 710
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
I've made fixes like your screenshots and restarting reboots and reboots. attach the config.plist file and the screen where it hangs
Thank you , for screen shot and your config.plist.
I hope you have made the RIGHT choices for your Intel HD Graphics in the BIOS. If so,:
  • Please try checking [√] disablegfxfirmware and reboot and screen shot
 
Joined
Jul 25, 2012
Messages
5,968
Motherboard
Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH
CPU
i7-3770K
Graphics
HD 4000 + GT 710
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Thank you , for screen shot and your config.plist.
I hope you have made the RIGHT choices for your Intel HD Graphics in the BIOS. If so,:
  • Please try checking [√] disablegfxfirmware in config.plist Boot Args and reboot and screen shot
 
Top