Contribute
Register

Intel Hades Canyon NUC?

Joined
May 12, 2018
Messages
1
CPU
Intel Core i7-8809G
Graphics
Grafik: AMD Radeon RX Vega M GH
Hey Guys ...... I'm also Interested in, to run MacOs on the NUC 8I7HVK.

That Fred here is the only one which takes care of this Topic.

Iam from Germany.... and i want it for Music Production Machine.

So opened up a Fred in a German Hackintosh Forum and One Guy said, that the WLAN Module is not Supported.


Then, later on another guy posted a Youtube Video, where this Machine gotta Teardown.



and here. i think the second Video is the right one



And see, Voila. You can change the Wlan Module and replace it for a one which runs on MacOS.


But Graphics Thing makes me Sad.


@Gigamaxx . .... Is there hope? that it will be run in Future. waiting up for WWDC 2018. What Apple comes out with.....


So please keep this Fred on running.

bye... see u next time
 
Joined
Mar 28, 2018
Messages
10
It may not be possible to get graphics fully working, I’m just testing and will be returning it shortly. It is possible that in the future if apple adopts this or one similar it will work but be careful it is a lot of money to fork out if it doesn’t work. The skull canyon model with iris graphics may be a better fit if you need a Nuc.
Have my NUC, do you have any insight or links so that I can get OSX installed? I'm hoping it will be faster than my 13' macbook pro and can use my eGpu when Final Cut 13.4 is sorted (but 13.3 for now).

Thanks
 

Gigamaxx

Moderator
Joined
May 15, 2016
Messages
6,047
Motherboard
GIGABYTE X470 Arous Gaming 7 WiFi
CPU
Ryzen R9 3900X
Graphics
RX 480
Mac
  1. iMac
Hey Guys ...... I'm also Interested in, to run MacOs on the NUC 8I7HVK.

That Fred here is the only one which takes care of this Topic.

I am from Germany.... and i want it for Music Production Machine.

So opened up a Fred in a German Hackintosh Forum and One Guy said, that the WLAN Module is not Supported.


Then, later on another guy posted a Youtube Video, where this Machine gotta Teardown.



and here. i think the second Video is the right one



And see, Voila. You can change the Wlan Module and replace it for a one which runs on MacOS.


But Graphics Thing makes me Sad.


@Gigamaxx . .... Is there hope? that it will be run in Future. waiting up for WWDC 2018. What Apple comes out with.....


So please keep this Fred on running.

bye... see u next time

Yes I changed my WiFi module, to get it working. BCM 94352 I think I got it on eBay for $20. Works well, the LAN is i2111 which is troublesome to get working. It needs Intel IGBKext I think but I didn’t test it.
 
Last edited by a moderator:

Gigamaxx

Moderator
Joined
May 15, 2016
Messages
6,047
Motherboard
GIGABYTE X470 Arous Gaming 7 WiFi
CPU
Ryzen R9 3900X
Graphics
RX 480
Mac
  1. iMac
Have my NUC, do you have any insight or links so that I can get OSX installed? I'm hoping it will be faster than my 13' macbook pro and can use my eGpu when Final Cut 13.4 is sorted (but 13.3 for now).

Thanks

Follow a coffee lake build guide. I used a SDD from a previous build and it worked. Nothing too hard about the setup. Later tonight I’ll send you my plist if you don’t figure it out by then.
 
Joined
Mar 28, 2018
Messages
10
Follow a coffee lake build guide. I used a SDD from a previous build and it worked. Nothing too hard about the setup. Later tonight I’ll send you my plist if you don’t figure it out by then.
I've been getting a hang/crash, 50% through install and the daisy/circle thing is solid :( Anything I should look for/amend in the bios that's not obvious?
 

Gigamaxx

Moderator
Joined
May 15, 2016
Messages
6,047
Motherboard
GIGABYTE X470 Arous Gaming 7 WiFi
CPU
Ryzen R9 3900X
Graphics
RX 480
Mac
  1. iMac
I've been getting a hang/crash, 50% through install and the daisy/circle thing is solid :( Anything I should look for/amend in the bios that's not obvious?

Hit the space bar once select verbose, and single user.
@root type "fsck -fy" without "" marks.
@root "exit".
See if you get through it. I'll send my config.plist over in a minute as well.
 

Attachments

  • config.plist
    4.9 KB · Views: 251
Joined
Mar 28, 2018
Messages
10
I’m stuck in this loop now.....

View media item 190578
I sa these before the final error (on the end attempt)

View media item 190579
Sorry for crap quality, am using iPad

Should I format the new 2nd SSD I bought to install OSx in Windows first? I’m assuming not and can’t connnect it to my MacBook Pro being m2.nvmie
 
Joined
Jul 10, 2012
Messages
24
Motherboard
GA-X99M-Gaming 5
CPU
Intel 5820K
Graphics
EVGA GTX980 SC 2.0
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
  4. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Hey guys, I have a NUC8i7HVK and would be happy to test out any stuff you guys would need. I tried following the RehabMan NUC guide to no avail, as well as the regular Unibeast method. I can get through installation but at the final boot up it just gets stuck in a boot loop.

Cheers.
 

Gigamaxx

Moderator
Joined
May 15, 2016
Messages
6,047
Motherboard
GIGABYTE X470 Arous Gaming 7 WiFi
CPU
Ryzen R9 3900X
Graphics
RX 480
Mac
  1. iMac
Hey guys, I have a NUC8i7HVK and would be happy to test out any stuff you guys would need. I tried following the RehabMan NUC guide to no avail, as well as the regular Unibeast method. I can get through installation but at the final boot up it just gets stuck in a boot loop.

Cheers.

Load High Sierra on a spare disk on your other working system and use it. Maybe change the System definition, serial number and UUID, rom etc..
 

Gigamaxx

Moderator
Joined
May 15, 2016
Messages
6,047
Motherboard
GIGABYTE X470 Arous Gaming 7 WiFi
CPU
Ryzen R9 3900X
Graphics
RX 480
Mac
  1. iMac
I’m stuck in this loop now.....

View media item 190578
I sa these before the final error (on the end attempt)

View media item 190579
Sorry for crap quality, am using iPad

Should I format the new 2nd SSD I bought to install OSx in Windows first? I’m assuming not and can’t connnect it to my MacBook Pro being m2.nvmie

Try removing the wifi card. I think you will need the IntelIGBkext for LAN to work.
 
Top