Contribute
Register

Installing Sierra on GA-X79s-UP5 system

NDG

Joined
Nov 10, 2013
Messages
4
Motherboard
GA-X79S-UP5
CPU
3930k
Graphics
GTX-780
Mac
Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
Hello

Is there any body out there that can help me by sharing how they installed Mac OS Sierra on their machine, given that they have the same MOBO as I do. GA-X79S-UP5. Please see my signature for full specs. I've been trying since El Captain and I can't seem to get it going, I would appreciate anyone's feedback. Thanks in advance.

Any help at all would be appreciated - such as which bootflags you used or any other tricks that helped you get it too install with either the new Unibeast (with Clover boot loader) or Vanilla method - Clover.

-Richard

Details-

10.10.5 Hackintosh
Ga-X79s-UP5 / Intel 3930k 3.8Ghz / 64 GB 1600 MHz DDR3
NVIDIA GeForce GTX 780 6143 MB
EIZO CS 2420 Monitor
512 Gb Samsung 840 PRO Series
ARC-1224 7 Tb
 
Joined
Jan 9, 2011
Messages
199
Motherboard
Asus Sabertooth X79
CPU
i7-3960
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 1060 3GB
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
I have an Asus X79 and have managed to load Lion, Mavericks, Yosemite, El-Capitan and also Sierra on it. Many others with X79 chipsets even Gigabyte have had successes with Sierra.

What exactly is the problem you are experiencing ???? It would help if you could post what is going wrong then perhaps I can guide you on what to do about it. A bunch of random boot flags to try is not going to help you.
 

NDG

Joined
Nov 10, 2013
Messages
4
Motherboard
GA-X79S-UP5
CPU
3930k
Graphics
GTX-780
Mac
Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
I have an Asus X79 and have managed to load Lion, Mavericks, Yosemite, El-Capitan and also Sierra on it. Many others with X79 chipsets even Gigabyte have had successes with Sierra.

What exactly is the problem you are experiencing ???? It would help if you could post what is going wrong then perhaps I can guide you on what to do about it. A bunch of random boot flags to try is not going to help you.
Thank you Mitchellk

I think a bunch of random boot arguments may actually be very useful if you have the same mobo and they worked for you, but you are right it could be something else entirely. That being said, I'll take any help that I can get. My last attempt was with the latest Unibeast. I got so far as the black boot screen with the white apple, which was encouraging except that the white bar loaded 3/4 of the way and then it just stuck there. My other attempts were with Clover (vanilla) in verbose mode, in my last efforts I kept getting messages that indicated problems with the usb3. I read around and it seems that this is a common problem and there were solutions out there which I tried and failed. Of all the solutions that I found, none where from anyone who actually was using my MOBO GA-X79s-UP5.
 
Joined
Jan 9, 2011
Messages
199
Motherboard
Asus Sabertooth X79
CPU
i7-3960
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 1060 3GB
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
Thank you Mitchellk

I think a bunch of random boot arguments may actually be very useful if you have the same mobo and they worked for you, but you are right it could be something else entirely. That being said, I'll take any help that I can get. My last attempt was with the latest Unibeast. I got so far as the black boot screen with the white apple, which was encouraging except that the white bar loaded 3/4 of the way and then it just stuck there. My other attempts were with Clover (vanilla) in verbose mode, in my last efforts I kept getting messages that indicated problems with the usb3. I read around and it seems that this is a common problem and there were solutions out there which I tried and failed. Of all the solutions that I found, none where from anyone who actually was using my MOBO GA-X79s-UP5.
Hmm, okay, first off I have a different Mobo (Asus Sabertooth X79) so not sure if any of these may or may not help you.

Have you first off tried booting to installer with

-v npci=0x3000 nv_disable=1 rootless=0

or

-v npci=0x2000 nv_disable=1 rootless=0

or

-v dart=0 npci=0x2000 nv_disable=1 rootless=0

or

-v dart=0 npci=0x3000 nv_disable=1 rootless=0

then

have you tried the clover options (in the devices section of clover)

InjectUSB
AddClockID
FixOwnership

Then for what it's worth, being an X79 motherboard try the attached SSDT-1.aml put in in /EFI/CLOVER/ACPI/Patched and make sure there is nothing else in patched, if there is move them to a backup folder on the /EFI/CLOVER partition ... just make a folder called backup.

Lastly check your PM for a link I sent you. You can download that guy's EFI partition and replace your EFI partition with his to see if you can progress.
 

Attachments

NDG

Joined
Nov 10, 2013
Messages
4
Motherboard
GA-X79S-UP5
CPU
3930k
Graphics
GTX-780
Mac
Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
Hmm, okay, first off I have a different Mobo (Asus Sabertooth X79) so not sure if any of these may or may not help you.

Have you first off tried booting to installer with

-v npci=0x3000 nv_disable=1 rootless=0

or

-v npci=0x2000 nv_disable=1 rootless=0

or

-v dart=0 npci=0x2000 nv_disable=1 rootless=0

or

-v dart=0 npci=0x3000 nv_disable=1 rootless=0

then

have you tried the clover options (in the devices section of clover)

InjectUSB
AddClockID
FixOwnership

Then for what it's worth, being an X79 motherboard try the attached SSDT-1.aml put in in /EFI/CLOVER/ACPI/Patched and make sure there is nothing else in patched, if there is move them to a backup folder on the /EFI/CLOVER partition ... just make a folder called backup.

Lastly check your PM for a link I sent you. You can download that guy's EFI partition and replace your EFI partition with his to see if you can progress.
Thanks I will try this again with your suggestions .
 
Joined
Dec 25, 2016
Messages
14
Motherboard
GA-X79S-UP5-WIFI
CPU
E5-1660
Graphics
GTX 1060
I had to use a SSDT to ensure my USB ports worked in the Unibeast install. If your USBs go out with no SSDT in the ACPI/patched folder, you HAVE to have a SSDT for this board in there.

There's also a Fresco Logic chip fix out there. The "Fresco FL1009 USB 3.0 Device ID Patch"
 
Last edited:
Top