Contribute
Register

Installing High Sierra on Asus ZenBook Pro 15 UX580GE

Status
Not open for further replies.
Joined
Jul 24, 2016
Messages
6
Motherboard
Asus MAXIMUS VII HERO
CPU
Intel i7-4790
Hi,

Today I received my new laptop and I've been trying to install High Sierra on it the whole day, but almost nothing is working as expected! Here's list of some of the issues which I'm facing:
- Keyboard and touchpad doesn't work at all
- Wifi card is not detected
- Graphic card is not detected ( Shows 31MB )
- No input/output detected for sound
- USB ports only works if the device is connected before booting up

Just wondering if anyone has experience with running hackintosh on latest series of zenbook pro ?

I tried to use "MacBookPro15,1" as my system definition since this model uses the same CPU ( I9-8950HK ), but there's no such option on MultiBeast.
Once I tried Clover Configurator and manually set the system to MacBookPro15,1, but then the OS was failing to boot up!
So I had to reinstall everything once again.

I also tried some of the kexts like ApplePS2SmartTouchPad.kext, AsusNBFnKeys.kext and Battery - ACPIBatteryManager.kext from this repo:
https://github.com/javanesse/Asus-ROG-GL552JX-High-Sierra-10.13-Hackintosh/tree/master/Kexts Ready to Use
But unfortunately nothing seems to be working at all.

Is there any way to keep the EFI partition safe ? so in case of a failure like I had with system definition how can I fix it ?
In general I would really appreciate any tips to fix any of the listed issue.

Thanks a lot
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
24,253
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Hi,

Today I received my new laptop and I've been trying to install High Sierra on it the whole day, but almost nothing is working as expected! Here's list of some of the issues which I'm facing:
- Keyboard and touchpad doesn't work at all
- Wifi card is not detected
- Graphic card is not detected ( Shows 31MB )
- No input/output detected for sound
- USB ports only works if the device is connected before booting up

Just wondering if anyone has experience with running hackintosh on latest series of zenbook pro ?

I tried to use "MacBookPro15,1" as my system definition since this model uses the same CPU ( I9-8950HK ), but there's no such option on MultiBeast.
Once I tried Clover Configurator and manually set the system to MacBookPro15,1, but then the OS was failing to boot up!
So I had to reinstall everything once again.

I also tried some of the kexts like ApplePS2SmartTouchPad.kext, AsusNBFnKeys.kext and Battery - ACPIBatteryManager.kext from this repo:
https://github.com/javanesse/Asus-ROG-GL552JX-High-Sierra-10.13-Hackintosh/tree/master/Kexts Ready to Use
But unfortunately nothing seems to be working at all.

Is there any way to keep the EFI partition safe ? so in case of a failure like I had with system definition how can I fix it ?
In general I would really appreciate any tips to fix any of the listed issue.

Thanks a lot
Read up on the FAQ first:
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/

As per rules, please update your hardware profile to allow others to help you easier
https://www.tonymacx86.com/account/

Link to laptop guide:
https://www.tonymacx86.com/threads/guide-booting-the-os-x-installer-on-laptops-with-clover.148093/
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
186,689
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Did you get anywhere with this?

Thanks
Follow the Clover guide linked from the FAQ.
http://www.tonymacx86.com/el-capita...faq-read-first-laptop-frequent-questions.html

Although you should read the FAQ for an overview of issues, the Clover guide is linked from the first question: "Q. Where do I start?", just after the bold face "Clover Guide".
Here is a direct link, just to be clear:
https://www.tonymacx86.com/threads/guide-booting-the-os-x-installer-on-laptops-with-clover.148093/

Also, your profile must be filled out with complete details as requested in the FAQ, again under "Q. Where do I start?". All seven details requested are equally important.

And if you have an issue (after following the guide), or on any other problem, you must provide a detailed description of the problem including information that helps us understand what you're doing. Always attach "Problem Reporting" files as per FAQ.
http://www.tonymacx86.com/el-capita...faq-read-first-laptop-frequent-questions.html
The required files and data are fully detailed in the last question in the FAQ:
"Q. What are typical "Problem Reporting" files?"
 
Status
Not open for further replies.
Top