Contribute
Register

Installing High Sierra on Alienware 15 R3

Joined
Dec 14, 2016
Messages
39
Motherboard
Alienware 15 R3 (Clover)
CPU
Intel i7-7700HK
Graphics
Intel 630 HD Graphics + Nvidia GTX 1070 Notebook, 1920x1080
Hi,
I tried installing Sierra previously and ran into some issues so I tried using High Sierra which had a bit more success, but now I'm running into an issue where when booting, it gets stuck on IOConsoleUsers. I'm guessing it is a GPU issue. I prepared my boot loader with the instructions for laptops and I created the Discrete Graphics spoof file, and can't get pass this. Install didn't fail at all, but now I can't set up the "Mac".
 

Attachments

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
12,994
Motherboard
Asus N752VX-Clover
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD530 + GTX 950m 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
Hi,
I tried installing Sierra previously and ran into some issues so I tried using High Sierra which had a bit more success, but now I'm running into an issue where when booting, it gets stuck on IOConsoleUsers. I'm guessing it is a GPU issue. I prepared my boot loader with the instructions for laptops and I created the Discrete Graphics spoof file, and can't get pass this. Install didn't fail at all, but now I can't set up the "Mac".
in your config.plist:

<key>Inject</key>
<dict>
<key>ATI</key>
<false/>
<key>Intel</key>
<true/>
<key>NVidia</key>
<false/>
</dict>

should be:

<key>Inject</key>
<dict>
<key>ATI</key>
<false/>
<key>Intel</key>
<true/>
<key>NVidia</key>
<true/>
</dict>
 
Joined
Dec 14, 2016
Messages
39
Motherboard
Alienware 15 R3 (Clover)
CPU
Intel i7-7700HK
Graphics
Intel 630 HD Graphics + Nvidia GTX 1070 Notebook, 1920x1080
in your config.plist:

<key>Inject</key>
<dict>
<key>ATI</key>
<false/>
<key>Intel</key>
<true/>
<key>NVidia</key>
<false/>
</dict>

should be:

<key>Inject</key>
<dict>
<key>ATI</key>
<false/>
<key>Intel</key>
<true/>
<key>NVidia</key>
<true/>
</dict>
Even with the spoof script that disables Nvidia?
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
12,994
Motherboard
Asus N752VX-Clover
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD530 + GTX 950m 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
Even with the spoof script that disables Nvidia?
apparently that is needed for the spoof to work according to Rehabman the other day when he mentioned in another post
 
Joined
Dec 14, 2016
Messages
39
Motherboard
Alienware 15 R3 (Clover)
CPU
Intel i7-7700HK
Graphics
Intel 630 HD Graphics + Nvidia GTX 1070 Notebook, 1920x1080
apparently that is needed for the spoof to work according to Rehabman the other day when he mentioned in another post
I just tried it, I get the exact same screen
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
12,994
Motherboard
Asus N752VX-Clover
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD530 + GTX 950m 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
I just tried it, I get the exact same screen
go back to the guide where you downloaded the appropriate config.plist and use as is without making any changes and see what happens
 
Joined
Dec 14, 2016
Messages
39
Motherboard
Alienware 15 R3 (Clover)
CPU
Intel i7-7700HK
Graphics
Intel 630 HD Graphics + Nvidia GTX 1070 Notebook, 1920x1080
go back to the guide where you downloaded the appropriate config.plist and use as is without making any changes and see what happens
I used the config.plist for Intel 630 graphics and got the same exact screen again.
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
12,994
Motherboard
Asus N752VX-Clover
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD530 + GTX 950m 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
I used the config.plist for Intel 630 graphics and got the same exact screen again.
try changing:
<key>ig-platform-id</key>
<string>0x591b0000</string>

to

<key>ig-platform-id</key>
<string>0x12345678</string>
 
Joined
Dec 14, 2016
Messages
39
Motherboard
Alienware 15 R3 (Clover)
CPU
Intel i7-7700HK
Graphics
Intel 630 HD Graphics + Nvidia GTX 1070 Notebook, 1920x1080
try changing:
<key>ig-platform-id</key>
<string>0x591b0000</string>

to

<key>ig-platform-id</key>
<string>0x12345678</string>
I changed that and it got rid of the {IGPU} issues but now I get stuck here.
 

Attachments

Joined
Dec 14, 2016
Messages
39
Motherboard
Alienware 15 R3 (Clover)
CPU
Intel i7-7700HK
Graphics
Intel 630 HD Graphics + Nvidia GTX 1070 Notebook, 1920x1080
try changing:
<key>ig-platform-id</key>
<string>0x591b0000</string>

to

<key>ig-platform-id</key>
<string>0x12345678</string>
Is there another edit I could make?
 
Top