Contribute
Register

Installed Lion, but missing AirDrop

Status
Not open for further replies.
Joined
Aug 9, 2010
Messages
107
Motherboard
Gigabyte Z87X-UD5H
CPU
Intel Core i5 4670K
Graphics
Intel HD Graphics 4600 1536 MB
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
  3. MacBook Pro
  4. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. Quadra
Mobile Phone
  1. iOS
Hi all,

Have managed to install Lion over SL using xMove, no issues there.

Tried to look for AirDrop, its missing. Looked in Finder Prefs to see if I have to enable, its just not there.

Might be that there needs to be another computer on the same network with lion installed? Any light shed on this would be a big help.

Thanks

HW
 
Joined
Jan 27, 2011
Messages
17
Motherboard
Asus P8Z77-V Premium
CPU
Intel Ivy Bridge 3770K i7 @ 3.5 Ghz
Graphics
XFX Radeon 6870 1GB
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. Plus
Mobile Phone
  1. Android
Apple uses a whitelist preventing un-tested and validated wifi chipsets and setups to not even show the AirDrop features and configuration. For example my mid 2010 MacBook Pro works with AirDrop fine, but unfortunately my MacPro 3,1 and MacBook Air 2,1 doesn't. So it rather defeats the purpose for my use cases at home.
 
Joined
Nov 16, 2010
Messages
25
Motherboard
Asus P8p67
CPU
i7 2700K
Graphics
AMD 6850
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I cannot use or see airdrop on my late 2007 macbook :(
 
Joined
Apr 30, 2010
Messages
57
Motherboard
GA-H55-USB3
CPU
core i5 2.9ghz
Graphics
Nvidia 240 fanless
Mac
  1. Mac mini
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
cwestpha said:
Apple uses a whitelist preventing un-tested and validated wifi chipsets and setups to not even show the AirDrop features and configuration. For example my mid 2010 MacBook Pro works with AirDrop fine, but unfortunately my MacPro 3,1 and MacBook Air 2,1 doesn't. So it rather defeats the purpose for my use cases at home.


if that's true that's just stupid by apple, my wife MBP mid 2010 the AirDrop feature, but my hackintosh doesn't have it, I hope Someone in the Hackintosh Comunity Can find a Hack to enable this.
 
Joined
May 6, 2011
Messages
99
Motherboard
Mac
CPU
Intel i7-950
Graphics
Nvida
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
yea, i built my hack back in SL and it was on my network, no need for wireless. Now, since AirDrop needs wireless, and doesn't work over LAN, i guess ill go out and buy a new wireless card for my hack..

Or maybe someone can figure out how to hack in and make it work over LAN.. that would be Super huge
 
Joined
Dec 30, 2011
Messages
36
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
This should do it:

open terminal

type the following command:

defaults write com.apple.NetworkBrowser BrowseAllInterfaces 1

restart

and wuala (not to be associated with the swiss company)

Have fun
 
Status
Not open for further replies.
Top