Contribute
Register

Installed High Sierra on my internal Samsung 970 Evo NVME M.2 & it won't show up?

Joined
Oct 31, 2014
Messages
94
Motherboard
Gigabyte Z370 HD3
CPU
i3-8100
Graphics
GTX 1050 Ti
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
I have not built anything in Multibeast and would like someone to tell me the correct things to check for my build. I also don't have any internet connected at the moment but can hook up to ethernet after this installation.
 

Attachments

  • IMG_20181116_133552.jpg
    IMG_20181116_133552.jpg
    503.9 KB · Views: 54
  • IMG_20181116_133600.jpg
    IMG_20181116_133600.jpg
    525.9 KB · Views: 57
  • IMG_20181116_133631.jpg
    IMG_20181116_133631.jpg
    522.9 KB · Views: 48
  • IMG_20181116_133648.jpg
    IMG_20181116_133648.jpg
    584.6 KB · Views: 47
  • IMG_20181116_133656.jpg
    IMG_20181116_133656.jpg
    619.6 KB · Views: 44
  • IMG_20181116_133710.jpg
    IMG_20181116_133710.jpg
    492.6 KB · Views: 42
  • IMG_20181116_133729.jpg
    IMG_20181116_133729.jpg
    557.8 KB · Views: 46
  • IMG_20181116_133758.jpg
    IMG_20181116_133758.jpg
    665.5 KB · Views: 43
  • IMG_20181116_133743.jpg
    IMG_20181116_133743.jpg
    613.5 KB · Views: 40

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
19,507
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
I have not built anything in Multibeast and would like someone to tell me the correct things to check for my build. I also don't have any internet connected at the moment but can hook up to ethernet after this installation.
UEFI boot mode would be best, you will have to check your manual for audio and network card
 
Joined
Oct 31, 2014
Messages
94
Motherboard
Gigabyte Z370 HD3
CPU
i3-8100
Graphics
GTX 1050 Ti
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
UEFI boot mode would be best, you will have to check your manual for audio and network card

Thanks so much, So nothing for the USB section? And my network says Intel GbE LAN chip
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
19,507
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Oct 31, 2014
Messages
94
Motherboard
Gigabyte Z370 HD3
CPU
i3-8100
Graphics
GTX 1050 Ti
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
I don't have these options below? Also I have an i3 so does that matter at all for this System Definition: iMac 18,2?

USB: Increase Max Port Limit 200 Series
Graphics: Nvidia Graphics Fixup

These pics are what I have
 

Attachments

  • IMG_20181116_133656.jpg
    IMG_20181116_133656.jpg
    619.6 KB · Views: 32
  • IMG_20181116_133729.jpg
    IMG_20181116_133729.jpg
    557.8 KB · Views: 33
Joined
Oct 31, 2014
Messages
94
Motherboard
Gigabyte Z370 HD3
CPU
i3-8100
Graphics
GTX 1050 Ti
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Ok so I pulled out the USB stick before I restarted the computer after I did the Multibeast build. It didn't work again and this is what I see. I also restarted it and chose the other option and it didn't work.
Earlier when I try to erase the SSD drive, it says APFS are my only options when I erase it, does that effect anything?
Everybody elses seem to have the ability to partition their drives but mine does not give me that option anymore. Im wondering if it can't read it since it is the new APFS only?

Should I try and install Mojave, maybe that will work easier?
 

Attachments

  • IMG_20181116_145848.jpg
    IMG_20181116_145848.jpg
    4.7 MB · Views: 39
  • IMG_20181116_145829.jpg
    IMG_20181116_145829.jpg
    4.6 MB · Views: 37
  • IMG_20181116_150056.jpg
    IMG_20181116_150056.jpg
    3.1 MB · Views: 34
Last edited:

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
19,507
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Ok so I pulled out the USB stick before I restarted the computer after I did the Multibeast build. It didn't work again and this is what I see. I also restarted it and chose the other option and it didn't work.
Earlier when I try to erase the SSD drive, it says APFS are my only options when I erase it, does that effect anything?
Everybody elses seem to have the ability to partition their drives but mine does not give me that option anymore. Im wondering if it can't read it since it is the new APFS only?

Should I try and install Mojave, maybe that will work easier?
boot with usb and choose to boot macos from clover screen, does that work?
 
Joined
Oct 31, 2014
Messages
94
Motherboard
Gigabyte Z370 HD3
CPU
i3-8100
Graphics
GTX 1050 Ti
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
boot with usb and choose to boot macos from clover screen, does that work?
I will try that today but if that doesn't work do you think I should try to fresh install Mojave? I still didn't get an answer from anyone about why when I try to format the main SSD the only options are APFS? What happen to the Mac OS journaled and Guid Partition? Did that go away from apple?
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
19,507
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
I will try that today but if that doesn't work do you think I should try to fresh install Mojave?
if you boot with your usb and it shows the macos partition and you can then boot from that to the desktop with no issues...

then when you reach the desktop, mount the efi partition from the usb drive and copy the efi folder to your desktop

remove usb stick from computer

mount efi partition on hard drive

delete efi folder from hard drive

copy efi folder from desktop to efi on hard drive

then reboot

you can use clover configurator or efi mounter to mount the efi
https://www.tonymacx86.com/resources/efi-mounter-v3.280/
 
Top